Makale Satmak bu sitede çok zor
BrsKzy

Konu Sayısı: 1
Makale Satmak bu sitede çok zor
8 yıl önce
Bu sitede makale satmak deveye hendek atlatmaktan zor. Bir ay içinde ancak 2 makale satılabildi. Bu nasıl bir site ben anlamadım. Makale arayanlar ne istiyorlar. Profesyonel bir doçent tezimi. İsteniyorsa o da yazılır.  
Bu mesaj BrsKzy tarafından 23.05.2016 22:34:41 tarihinde değiştirildi. Sebep:..
ulas1907

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
en çok makale satın alan listesindeki bir alıcı olarak açıkçası 8 sitemi de bu sistem üzerinden besliyorum. Kendimce sorunuza cevap vereyim.
Aldığım makalelerde 2 opsiyona bakıyorum.
1. Google'ın sevdiği şeylerden biri sitelerin güncel kalması. Sitelerin güncel kalması içinde her gün mutlaka 1 makale girmek şart gibi görünüyor. Bütçesi 500-600 kelimelik makaleye izin vermeyen sitelerde genellikle hergün 1-2 kredilik makaleler satın alıyorum. Yani açıkçası ekonomik makaleler mutlaka daha çok satın alınabilir kaanatindeyim.
2. olarak bazı sitelerimin bütçeleri daha yüksek günlük 4-5 kredilik yeri geldiğinde 8-9 kredilik makaleler satın aldığım oluyor.Ancak bu makalelerin googledaki rekabeti çok önemli.Örneğin x bitkisinin yararları 600 kelime olsa da çok önemli değil çünkü zaten bu yazıyı zamanında biri uzunca yazmış yayınlamış ve sıralamaya girmiş. Sizden alınan x bitkisinin yararları makalesi tabiki en üst sıraya girmeyecektir. Demem o ki yazarlar biraz araştırma yapıp daha önce google'da daha az rekabeti olan ve yazılmamış konularda yazarlarsa ilk alıcı ben olurum. kaldıki her aldığım makaleyi mutlaka rekabeti ölçüp alıyorum.
Bir de mağdur olduğum bir konuyu dile getireyim. bariz bir şekilde kopyala yapıştır yapılmış makaleler satışa çıkıyor.Dün bir makale satın aldım.Satan arkadaş birebir olarak elle dergisinin internet sitesinden harfi harfine kelime kelimesine almış ve satışa çıkartmış.Bu tarz konularda alıcıları tedirgin ediyor.
Burada site yönetimi belki de gördüğüm en site yönetimlerinden biri bence. işlerini çok iyi ve kibar bir dille yapıyorlar.bazen sırf yönetimi için bu siteyi kullanıyorum ama yazarların bu hamleleri yazılan makalelere ve yazarlara da güveni bitiriyor.bu verdiğim elle dergisinin alan arkadaş da sitede fazlasıyla satış yapmış iyi referansları olan bir arkadaş.
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama özetle,ekonomik makaleler,rekabeti az olan konular ve işini layıkıyla yapan yazarlar benim her zaman tercihim olmuştur ve olacaktır.
herkese iyi satışlar ve iyi çalışmalar bol kazançlar dilerim.
Ulaş

MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
8 yıl önce
BrsKzy hocam aslında olay bu kadar karmaşık değil, ancak siz dediğiniz gibi öykü yazarı olduğunuz için belki karmaşık gelmiş olabilir. Bu karmaşıklığın nedeni de; buradaki makale alıcıları dergi, gazete için değil google'da daha ön sıralara gelebilmek için bu yazıları alıyorlar. Gerçekten kaliteli bir içerik üretmiş olsanız da Google açısından değerli bir konu olmayabiliyor maalesef.

İçeriğinizin onaylanmaması konusuna gelince özgün olabilir ancak bazı cümleler çok fazla kullanılıyor olabilir, örnek vermek gerekirse mesajınızda yazan "diğer konuya gelince" cümlesi, bu cümle internette milyon defa yer almış olabilir, burada size iş düşüyor, SEO için makale yazıyorsanız "Diğer konuya gelince" değilde "Diğer konuya yani site yönetiminden memnuniyetinizi belirtmeniz konusuna gelince..." tarzında cümleler kurarsanız özgünlük sorunuyla daha az karşılaşırsınız, bu tarz benzer cümleler edebiyat dünyasında alıntı-kopya olarak karşılanmaz elbette ancak bu durumdaki kontrol mekanizması robotik olduğundan biz insanların algıladığı şeyleri elbette algılamayacaktır. Birde her ne kadar sitede bir statü olarak "yazar" olsak da kendimizi biraz "içerik üretici" olarak görürsek daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Ekonomik makale derken de daha kısa makaleleri kast etmiş ulas1907 hocam sanıyorum. Makalelerinizin %90'ı 600 kelime üzerinde sanırım, ancak bu uzunlukta makale satmak için anahtar kelimeler ya da başlıklar ".... nedir" tarzında değilde biraz daha karmaşık daha doğrusu detaylı olabilir. Böyle olmalı ki satıcı 2-3 makale alabileceği parayı tek bir makaleye bağlamalı. Makalelerinizin içeriğini bilmediğimden genel bir kanı olarak söylüyorum sadece, Bunlar elbette benim acizane fikrim. Son olarak sitede belirtilmiş şablonlara dikkat ederek, kaliteli yazılar yazdığınızı düşünüyorsanız sadece biraz sabır ederek alıcıların sizi keşfetmesini beklemelisiniz. Ancak burada "kalite" kelimesinde daha çok Google'ın beklentilerine dikkat etmemiz gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum. Çünkü bütün bu platformun, alıcıların amacı bu. Sizinde bu konularda güncel tavsiyeleriniz varsa okumak isterim, çünkü bende uzun süredir sektörden uzaktım.

ulas1907 hocam son olarak, bir alıcı olmanıza rağmen fikir belirtmenizi şahsen takdir ettim, çünkü biz içerik üreticiler makalelerimiz satılmayınca biraz gerilip "makalelerim satılmıyor, alıcılar değer bilmiyor, alıcılar şöyle-böyle" diyebiliyoruz böyle durumlarda muhattab bulmak güzel oluyor, alıcılar fikrini ne kadar fazla belirtirse bizler beklentileri o kadar iyi anlayabiliriz.
Mağduriyet konusuna gelince; o konuda yönetimle iletişime geçmenizi tavsiye ederim, direkt olarak kopyalanmış bir içerik onaydan geçtiyse ya onaydan sonra bir şeyler olmuştur ya da gözden kaçan bir durum vardır. Sonuç olarak mağduriyetiniz konusunda yönetimin çözüm getireceğine inanıyorum.
Ben uzun zamandır aktif olamıyordum bu sektörde ancak yavaş yavaş tekrar aktif olmaya çalışacağım, yönetimi uzun süredir bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla yönetim konusundaki memnuniyetimizde hemfikiriz.

bayramaktas

Konu Sayısı: 8
8 yıl önce
BrsKzy                            
Buraya girip makale alanların %95'i sitelerine orijinal makale yazacak vakit bulamadıkları için makale alıyorlar. Makale satıcıları nasıl davranması gerektiğini aslında bir web sitesi sahibine sorarak ya da web sitesi sahibi olarak anlayabilir.Makale alımında neredeyse herkesin İLK önceliği Google arama motorunda üst sıralarda olabilecek bir makale satın almaktır. Google'da üst sırada değilsen sosyal medya hesaplarının kullanılması haricinde kimse senin yazını bulup okuyamaz. Sen ''Aşırı Şeker Tüketiminin Zararları Nelerdir'' diye makale yazarak burada satmaya çalışırsan pek alıcı bulamayabilirsin. Zira bu konuda uzun uzadıya birçok yazı yazıldı çizildi. Kim ne yaparsa yapsın bu konuda ''Bir makale yazdım şimdi 1. sıradayım'' diyemez. Çıkamazsınız çünkü. Üst düzey SEO bilgisi ve çalışması gerektirir. Onlarca kaliteli yazı var bu konuda. Aynı şekilde ''Sağlıklı Kilo Verin'' başlıklı makalen. Bu konuda da onlarca belki yüzlerce yazı var. Makalen benzersiz ve daha önce çok az bilinen ve paylaşılan bir konuda olmalı ki makaleni alayım. Örneğin ''Matematik Dersi Çocuğa Nasıl Sevdirilir'' başlıklı bir makale yaz, isterse 1000 kelimelik olsun. Alıcısı çıkar. Ayrıca konuşmalarınız özeleştiriye kapalı olduğunuzu gösteriyor. Size yukarıdaki arkadaşlar tarafından söylenilenleri önemsemenizi tavsiye ederim. 
ulas1907

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
@bayramaktas ne demek istediğimi güzel özetlemişsiniz. Teşekkürler 
bayramaktas

Konu Sayısı: 8
8 yıl önce
BrsKzy                             Son mesajınızı gördükten sonra tekrarlama ihtiyacı hissettim. Özeleştiriye açık olmanızı ve söylenilenleri dikkate almanızı tavsiye ederim. Ben orada sadece bir tane örnek verdim. 2-3 yerden okuyup makale yazmak vakti olsa herkes için zaten çok kolay. Bunun yerine az araştırıp en azından Google'da arattığınızda sadece 3-5 tane çıkan, güzel ve özel bir yazı başlığı bulsanız bence daha hora geçer.  okuyayazdım                             Yazdıklarım tarafınızca anlaşılmamış. Kimse Google'a girip ''Üniversite Öğrencisi Operaya Giderse'' diye aratma yapar mı? Benzersiz olduğu kadar arama odaklı da olmalı makaleler. Bu konulu bir yazıyı sadece 100.000 kişilik Facebook sayfası olanlar alıp sayfasında paylaşarak hit kazanmaya çalışır. Bu da bu makalenin satın alınma şansının anca %5 lerde olduğunu gösterir. Aklıma gelmişken mesela makale başlığınız satın alınmasında oldukça önemli. Kimi arkadaşlar makale başlığına örneğin ''çocuk eğitimi'' diyor, bırakıyor. Ben ne olduğu belli olmayan bu makaleyi neden alayım? Son olarak takdir edersiniz ki makale yazan sayısı alan sayısından bayağı fazla. Bunun için kendinizi gösterip hazır makale hazırlamak yerine sipariş bölümünü kullanıp sipariş almaya çabalamalısınız.
dbul

8 yıl önce
Makale arayanlar ne istiyorlar? sorunuza istinaden yazma gereği duydum. Öncelikle profilinizi hızlıca inceledim ve hakkınızda hiçbir şekilde ön bilgi edinemedim maalesef. Hiç referans makaleniz yok ve kendinizden bahsetmemişsiniz.

Acaba ne tür konularda yazıyorsunuz diye baktım. Popüler konularda makaleler yazıyorsunuz. Nacizane önerim site sahiplerini makalelerinizi aldıklarında ne tür bir avantajları olacak ve neden sizi tercih etmeleri gerektikleri konusunda aydınlatmanız. 

Bunun haricinde eğer sürekli makale satın alan birisi bir kere makalenizi aldıktan sonra tekrar geri dönüş yapmıyorsa kendinizi nasıl geliştirmeniz konusunda kafa yormanızı ve gerekirse alıcı ile irtibata geçip makalenizi nasıl bulduğunu sorgulamanızı öneririm.

Çalışmalarınızda kolaylıklar
dbul

8 yıl önce
Popüler konularda yazıyorsunuz dedim zaten başka bir şey demedim. Bence eksik tarafınız kendinizi alıcılara yeterince tanıtmamanız. Yemek tarifi konusuna gelince merak ediyorsanız sitemde bu yemeğin tarifi olmadığından aldım. 
dbul

8 yıl önce
Teşekkürler önerinizden dolayı. Makalenizi inceleyeceğim.

İyi çalışmalar
BrsKzy

Konu Sayısı: 1
8 yıl önce
Bu site tam bir ölüler diyarı. Alıcılar tuhaf, ne aradığını bilmeyenler var, az yazılmış konular deyip duruyorlar. Bu dünyada yazılmamış bir konu var mı acaba. Yaz geldi yazlık konular ekliyorsunuz gene beğenilmiyor. Diğer sitelerde tercih edilen konuları ve peynir ekmek gibi giden konuları buraya ekliyorsunuz gene rağbet yok. Buradaki alıcılar Satürnlü olsa gerek. Bu dünyadan değiller ki bu dünyada olup bitenlerden ve konulardan bihaberler. Bu yazımın sonunda gene bazıları bana yüklenecek ama olsun...Makale satamasak bile en azından didişmeye yarıyor bu site. Bu da bişey....
Yanıt Yaz