Yazarlığa Nasıl Başladınız ?
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Oldum olası yazmayı sevmişimdir.
Her ne kadar söz konusu bilim ve fen olunca dayanamayıp, fen bilgisi öğretmeni olmak istesem de, elimden kitaplarım eksik olmadı.
Dilimizin yanlış kullanımı ile ilgili pek çok çalışmada bulundum.

Henüz üniversite zamanlarımda bir arkadaşımın önerisi ile başladım yazarlığa.
Çok gece kütüphanede yazarak sabahladım. 
Ardından iş hayatı başladı. Öğretmenliğe başlamam ile beraber yazarlık geri planda kaldı.
Hala haftada 1-2 yazı yazdığım yerler vardı.
Ardından bir sağlık problemim oldu ve bu dönemde stresin iyi gelmemesi nedeni ile ailem ve eşim mesleğime ara vermemem konusunda çok ısrar etti ve ben böylelikle öğretmenliği bırakmış oldum.
Evde boş oturmaya alışık olmayınca, bütün günümü yazarak geçiriyordum. Bir süre sonra iyi makale ile tanıştım.
İyi makale sayesinde pek çok kişi ile tanışma şansı yakalasam da, benim için 2 kişinin yeri çok ayrıdır.
Birisi @dbul, yazdığım her yazıyı tek tek incelemiş ve eleştirmiş, önerilerde bulunmuştur. Üstelik bunu o kadar naif bir şekilde yapmıştır ki, kendisine her yazı teslim etmemden sonra heyecan ile yorumlarını beklemeye başlamama neden olmuştur. Ayrıca, yalnızca yazarlık değil, sitelerim konusunda çalışmamda da çok fazla katkı sağlamıştır. Kimi zaman kendisi tek tek açıklama yapmış, kimi zaman da gerekli sitelere yönlendirmiştir.Mecbur olmamasına rağmen, hiçbir zaman geçiştirme cevaplar vermediği ve yardımıma koştuğu için kendisine çok teşekkür ederim.
İlk olarak site açmam konusunda beni cesaretlendiren kişi ise; @private arkadaşımızdır. Benim karar vermem bir anlık oldu ama kendisi hiç bir bilgim yokken, tek tek anlattı neler yapılacağını. Sitenin kurulumunu yaptı, tema seçti ve ardından tüm adımları kendisinin yönlendirmeleri eşliğinde yaptım. Sitede sorun çıktı, onca işinin arasında sabaha kadar site ile uğraştı. Bir kere de off dememiştir. Sabrı için kendisine büyük teşekkür borçluyum.
Aradan geçen bu zamanda, tekrar öğretmenlik yapmak için hevesle bekleyen ben, acaba tüm zamanımı yazarlık ve sitelerime mi ayırmalıyım diye düşünmeye başladım ve muhtemelen de bu şekilde olacak.
Yeni başlayacak olan arkadaşlara en büyük 2 tavsiyem; sabırlı ve her zaman için eleştiriye açık olmaları.
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
10 yıl önce
'yazar' değilim, ama 'yazmaya' yeni başladım.
Bu siteyle tanışmam çok sevdiğim bir ablam sayesinde oldu.
Önceliklerim vaktimi boş geçirmemek, can sıkıntısıyla boğuşmak yerine faydalı olmaya çalışmaktı.
Bir, iki, üç derken kendimi öğnerek kendimi geliştirdiğimi farketmemle hevesim iki katına çıktı.
Bu yüzden pes edeceğimi düşünmüyorum, şimdilik. :)
sedefhira

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
Bende arkadaşlar gibi yeni başlayanlardanım.Çocuklarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Okumayı ve yazmayı çok seviyorum,kendime ait şiirlerim var,ev hanımlığında ki  monotonluğu yıkmak ve ek gelir kazanmak için başladım,iyi ki buradayım.Yıllar sonra bende yasemin hanım gibi başarı öykümü  anlatacağım inşallah.
Yanıt Yaz