100 Kelime Fiyatı 2 TL Olmalı
umitsancakli

Konu Sayısı: 3
100 Kelime Fiyatı 2 TL Olmalı
5 yıl önce
Kaç yıldır yaşam masrafları sürekli artıyor fakat hala bu sitede hazır makaleler aynı fiyatta ya da çok az zam geldi. Örneğin benim eskisi kadar yazı yazmamamın sebebi harcadığım zamana değmiyor olması. Fiyatlar 100 kelimesi 2 TL olsa eskiden yazdığımdan daha çok bile yazardım. Eminim yazıları alanlar için pek fark etmeyecek bu fiyatlar ama biz yazarlar için oldukça önemli ve emeğimize yazık oluyor.

Bazı yazılar için 20-30 dakika harcarken bazıları için de 1 saat kadar belki de daha fazla bile zaman harcıyorum ama bunun karşılığında gelen para az olduğu için yazma motivasyonum düşüyor ve onun yerine başka işlere yöneliyorum. Bence hazır makale fiyatlarına zam yapılırsa daha çok yazar içerik üretecektir. Bu hem yazarlar için hem de site için yararlı olacaktır.
papatyam

Konu Sayısı: 2
5 yıl önce
Ümit Beye hak veriyorum. sitenin zam değerleriyle paralel bir şekilde yürütülmesinden yanayım..
cagatay

Konu Sayısı: 9
5 yıl önce
Çok fazla zam gelmesi satışları düşürebilecektir. Üstelik piyasada çok fazla rakip var iken, rekabet avantajımızı sürdürebilmek için bu fiyat bir süre kalmalı bence
ya da 100 kelime 1,75 falan olabilir. Yani kimse yanlış anlamasın kişiye özel bir fiyatlandırma da makul olabilir.
kadir

Konu Sayısı: 11
5 yıl önce
Doların 1.6  TL olduğu zamanlarda, 100 kelime 1.00 TL yazdığımı hatırlıyorum ve yetiştirmekte zorluk çekiyordum:)  Dolar neredeyse 4 kat arttı ama 100 kelime ücreti yerinde sayıyor. Adsense de o zamanlar dolar bazında ödemeler yapıyordu, site sayısı azdı. Geniş meralar otlaklar vardı. Birim site başına düşen makale yazarı da azdı. Her şey gittikçe daha daralıyor. Hayırlısı olsun...
Fatih137

Konu Sayısı: 0
5 yıl önce
Bunu utanarak ve üzülerek söylemek istiyorum. Geçen yıl buraya geldiğimde en son yazdığım site 45-50-60 kuruş ortalama ile yazı yazdırıyordu. Burada elimize 1.20 geçmeye başladığı ve daha kaliteli bir ortam olduğu için artık burada yazıyorum. Ancak geçen yıla göre 1.20 olan fiyat bence şu an 70-80 kuruşa ancak karşılık gelir bence. Ayrıca, freelance olan bazı mecralar geçen yıldan bu yana ağırlıklı olarak 2-3 TL fiyat uyguluyor. Ayrıca, burdaki İngilizce yazılar arttı. Ancak fiyatlar düşük. İngilizce makale en az 5-6, çeviri ise 7-8 TL olmalı diye düşünüyorum.
mtaskin90

Konu Sayısı: 1
5 yıl önce
Sitenin yazarlardan aldığı yüzde 20 komisyonu da ele alırsak Ümit beye hak vererek 100 kelimenin 2TL olmasını uygun görüyorum. İngilizce de en az 5 olursa bence daha iyi olacaktır. malum ekonomi bu zamanlar biraz daha zorluyor. eminim Serdar bey en uygun hangisiyse onu seçecektir. 
Dilruba.t

Konu Sayısı: 2
5 yıl önce
Yıllardır değişmeyen bir sistem ile yazı yazdığımız düşünüldüğünde açıkcası sitenin yazarlara değer vermediği kanısına vardım. Herşeye zam yapılırken sabit bir fiyatlandırma sisteminin olması yazarları değil, makale satın alan kişilerin cıkarlarını düşünmek oluyor bence. Piyasada oldukça fazla hazır makale satışı yapılabilecek platform varken iyi makaleyi tercih ettiğimiz için site yönetiminin biraz daha özenli davranması gerektiğini düşünüyorum. 1.50 tl, üstüne %20 komisyon inanılmaz yanlış. 2 tl bile az, yazar yazdığı makalenin fiyatını kendi belirleyebilmeli her yazının fiyatının aynı olması gibi bir durum mümkün değil. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
Yanıt Yaz