Adsense Hakkında Bilgisi Olanlar? ve Youtube
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
Adsense Hakkında Bilgisi Olanlar? ve Youtube
10 yıl önce
Arkadaşlar adsense hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Ben daha önce youtube kanalı sayesinde adsenseden güzel paralar kazanmıştım fakat geçen yıl atıldım, yeni bir blog açtım wordpress. Belirli bir konu üzerine, bir kaç tane özgün yazı girdim devam da edeceğim. Korkumdan Adsense'e başvurmadım henüz, kabul edilmezsem diye.

1- Adsense'e başvurmam için püf noktalar nelerdir kendinizce cevaplayabilir misiniz?

Ek olarak bu sitemde sık sık yazılarımı video ile destekleyeceğim, bu nedenle youtube kanalından da para kazanmak istiyorum, Daha önce youtube hesabımı açarken ülke olarak Türkiye seçili olunca hesap adsense'e bağlanmıyordu, ülke ABD olarak seçilerek adsense ile bağlanıyordu yine aynı şekilde ama şuanda Türkiye olarak seçilince 'iş ortaklığına katıl' gibi bir seçenek var, başvuru ekranına baktım
2- "youtube iş ortaklığı" ve "adsense" aynı şeyler değil sanırım?

3- İş ortaklığına başvursam bu ne anlama geliyor? Para nasıl ödeniyor adsense'e bağlı olmadan mı çalışılıyor bu şekilde bu konudaki bilgilerinizi bekliyorum?

MjBolubeyi

10 yıl önce
4- Ayrıca Adsense hesabına bağlamak için youtube'da ülkeyi ABD yapmak gerekiyor demiştim sitede bu adsense'e bağlı olsa. Youtube'da ülkenin ABD olması bir sıkıntı çıkartır mı ileride ? Daha önce youtube dan kazanırken ülke yine ABD seçiliydi hiç bir sıkıntı çıkmamıştı başka nedenler yüzünden atılmıştım, ama bu sefer herşey kitabına uygun olsun istiyorum.

5- Adsense'den sonra kazanç ve güvenilirlik olarak tavsiye ettiğiniz reklam yayıncısı hangi firmadır?

Bilgili arkadaşların tecrübelerini bekliyorum :)

erdem

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
youtube reklam ve adsense kullanan biriyim adsense ilk başvuruda almıştım yaklaşık 5 sene önce şimdiki şartlar nedir bilmiyorum. adsense almak için özgün içerik barındıran siteniz olması gerek. adsense de hesabınız olmadan youtube reklam geliri alınmadığını biliyorum. adsense hesabı aldığınızda youtube ile birleştirmenizde yardımcı olabilirim. youtube türkiye de para kazandırma politikasında yer almadığı için abd seçin. ve adsense hesabınızla birleştirin sonrasında kanalınız sağlamsa gelsin dolarlar :)
MüstehCenK

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Adsenseye kaydını hemen yaptırabilirsin. Zaten onay süreci bayağı uzun sürüyor. Kabul edilmezsen tekrar istekte bulunabilirsin. Eski Adsense hesaplarının itibarları sayesinde yeni ekledikleri siteler, yeni bir adsense hesabına göre daha erken incelenip onaylanır. Youtube hakkında pek bir bilgim yok ama Adsense hesabındaki Yayıncı Kimliği: pub-xxxxxxxxxxxxxxxxxx gibi olan kısım ile Youtube kanalınla eşleştirebilirsin ya da Youtube ve Adsensede hesap bağla gibi bir kısım olabilir. O kısımlardan yardım alabilirsin.
MjBolubeyi

10 yıl önce
Allah razı olsun cevaplarınız için, yalnız ben adsense'i youtube'a bağlamayı vesaire biliyorum, o konularda sıkıntım yok asıl öğrenmek istediklerim özetle;
1- Youtube'da ülkeyi ABD yapmak ileride bir sıkıntı çıkartır mı? (adsense bağlamak için ABD yapmak gerekiyor)
2-İş ortaklığı ve Adsense başvuru işlemi v.s aynı şeyler değil gibi aralarındaki fark nedir?
Birde youtube kanalım uyarı alsa bu sitemide etkiler mi? aynı hesaba bağlı ama sonuçta farklı platformlar? Bu yüzden farklı youtube kanalı açın demişler forumlarda ama farklı iki google hesabını kullanmak yasak diye biliyorum?

Ayrıca Cenk hocam eski bir hesabıma yeni site için değil komple adsense'e ilk defa başvuracağım, bunun etkisi ya da farkı var mı ki? Ayrıca iyimakale yani yöneticimizin tavsiyesi ortalama bi 50 özgün içerik olduktan sonra başvurmam olmuştu. Henüz bir kaç içerik varken başvurmak mı daha mantıklı diyorsunuz?
Tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Bu mesaj MjBolubeyi tarafından 01.12.2014 15:59:08 tarihinde değiştirildi.
MüstehCenK

10 yıl önce
Şimdi Adsense başvuru süreci 2 aşamadan oluşur
1. aşama kimlik bilgilerinizin doğrulanmasıdır.
2. aşamada sitenizi , yerleştirdiğiniz reklam kodlarını genel yapısı ile içeriklerinizi incelerler ki bu aşama 1 ay kadar sürebilmektedir. Bu 1 ay içinde sitendeki içerikler çoğalacaktır. O yüzden başvurunu hemen yapman senin yararına olacaktır. Kabul edilmezse de tekrar başvurursun.
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Bir soru da ben sorayım. Adsense de gönderilen reklam kodlarının hepsini siteme yapıştırmak zorunda mıyım. Mesel bir kod geldi ve ben reklamın sitemde gözükmesini istemiyorum. Bu kodu siteme yapıştırmadığımda sıkıntı oluyor mu ?
MjBolubeyi

10 yıl önce
Hepsini yayınlamak zorunda tabi ki değilsin hocam yalnız onaylanma aşamasında reklam kodu yerleştirmen önemli diye biliyorum, bu reklam kodunu nerede yayınlayacaksın vesaire onlara da dikkat ediyorlar. Zaten reklam yayınlamak istemiyorsan niye başvuruyorsun ki :) 

Cenk hocam Adsense başvuru süreci içinde teşekkürler, kısa süre içerisinde başvuracağım adsense'e.
MüstehCenK

10 yıl önce
Reklam kodlarını zaten siz oluşturuyorsunuz onlar size vermiyolarlar. Belli bir zorunluluk yok. sitenizin yapısına göre boyutları belli olan kısımlardan reklam kodu oluşturup sitenize ekliyorsunuz. Bu onay sürecininin 2. aşamasında mutlaka yapmanız gereken birşey.
Yanıt Yaz