Alıcıların bir makaleyi tercih etme nedenleri?
pejmurdekadin

Konu Sayısı: 2
Alıcıların bir makaleyi tercih etme nedenleri?
8 yıl önce
Hepimiz farklı amaçlarla buradayız arkadaşlar.Kimimiz almak,kimimiz ek gelir ve kimimiz de farklı nedenler için.Benim burada olma nedenimin öğrenci cep harçlığımı çıkartmak ve deneyim kazanmak olduğunu söyleyebilirim.Ama paradan çok deneyim kazanmak.
Peki siz sevgili makale satın alan kişiler,bir makaleyi satın alırken tercih etme nedenleriniz nelerdir?
Bu sorunun diğer yazar arkadaşlara da faydası olacağını düşünüyorum.

yazarpınar

Konu Sayısı: 0
8 yıl önce
4 yıllık bilişim teknolojiler okudum atama bekliyorum ve kendi para mı kazanmak istiyorum. Ayrıca Yaz yazmak konusunda yetenekli olduğum bu alanda kariyer yapmak istediğimde bir gerçek
Bu mesaj yazarpınar tarafından 26.06.2016 21:48:46 tarihinde değiştirildi.
argonunfatihi

Konu Sayısı: 3
8 yıl önce
Merhabalar arkadaşlar. 

iyimakale üzerinde 2 hesabım bulunduğu bir gerçek. Bu hesaplardan biri zamanım oldukça zevk aldığım bu işi yapıp, kafama esen bir konuda hazır makale yazmaktır.

İkincil yani ihtiyacım oldukça makale satın aldığım hesabım.

Makale alırken yazar başarısına dikkat ederim. Eğer sitemde yayınlayabileceğim bir konuda bir makale yazılmışsa yazar başarısına bakarım. Aynı zamanda yazarın makaleyi yazarken özet kısmındaki üslubuna ve yazım şekline dikkat ederim. Yazar kendini ve makalesini özet kısmında pasif bırakıyorsa o makalenin yalnızca özet kısmını okumuş ve satın almaktan vazgeçmişimdir. 

Size tavsiyem bir makale yazarken (uzun yada kısa) özet kısmında kendinizi ve yazınızı en iyi şekilde ifade edin ki, alıcı o makaleyi görüntülediğinde bilhassa satın aldığında sizden memnun kalsın ve sizin adınıza profilinize küçük de olsa bir yorum bıraksın. 

Yazarın sattığı makale sayısı, gelen yorumlardaki bakış açıları ( özellikle gelen yorumda neyi neden sevdiğini yazar satın alan kişi ), kaç yorum olduğu gibi şeyler alıcının fikrini tamamen değiştirmesine bile sebep olabilir. İyi çalışmalar arkadaşlar, iyimakale. 
müzeyyen

8 yıl önce
ben özet kısmında uzun bir girizgah yapmak gerektiğine pek katılmıyorum, özet kısmı makaleyi iyi biçimde tanımlaması yeterli olmalı çünkü kelime sayısı üzerinden ücret alınıyor. Bu da benim fikrim naçizane.
argonunfatihi

Konu Sayısı: 3
8 yıl önce
Uzun olması şart değil, yeterli şekilde ifade edilmelidir.
slck007

8 yıl önce
bizlerde öğrenciyiz. öncelik olarak para kazanmak istediğim doğrudur. ancak yazı yazmak zevk işi olduğu kadar araştırmayıda beraberinde getirmesi lazım. ben dışpolitika alanına ilgi duyuyorum. okudugum bölüm uluslararası ilişkiler. bölüm gereğincede gereken araştırmalarımızı fazlasıla yapmaya çalışıyoruz. tüm bunları birleştirdiğimizde güzel bir bütün ortaya çıktığı gerçektir.
trmntr1

8 yıl önce
Ben ilk önce şarkı sözü yazarı olarak deneyimlerimi,burda makale yazarak  görmek istiyorum,bir insan bir işte paradan önce o mesleğini kazanmalı,yani halkın tabiriyle altın bileziği olmalı bir işi.Bir işte ilk başlarda para kazanmayı düşünmeyeceksin o zaten zamanla olur,kendin kazanmak istediğin gibi,çalıştığın,iş yerinede kazandırmalısın,sevgi saygı çerçevesinde işini yapmalısın,sakın bu sözler klişe yok kibar öyle insanlar yok demeyin,var ve sizde onlardan olun değilseniz eğer.Ve bir sözümle noktalamak istiyorum,en büyük kazanç inanç.
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
Makale alıcıları, trend olabilecek ve ilgi çekebilecek yazılara önem verirler.
Arama hacmi oluşturabilecek makaleler onlar için altın değerindedir.
Özellikle bilgi verici ölümsüz makaleleri severler.
Başlık makalede her şeydir. Makaleyi başlığı satar.
Geneller google aramalarında çıkan sonuçlara göre ziyaretçilerin eğilimleri eğilimi başlık be görsellere yöneliktir.
Elbette makale alırken test ettikleri tecrübeli yazarların makalelerini önemserler
ancak bunun yanında farklı renkte kalemleri de keşfetmek isterler. Beğenirlerse öncelik tanırlar
fevziburada

Konu Sayısı: 5
7 yıl önce
Ben burada alıcı tarafım, çok fazla olmasa da belirli dönemlerde bolca makale alımı yapıyorum. Bu aralar da yaptığım alımları sıklaştırdım.

Peki ben makale alırken nelere dikkat ediyorum ?
Yazar seçerken;

• Öncelikle yazarın profil açıklamasına bakıyorum kendisini nasıl ifade etmiş.
  • Sonrasında kendi seçtiği makale referanslarına bakıyorum, övünerek gösterdiği makaleleri nasılmış.
  • Sonrasında aldığı yorumların genel durumuna ve eğer eklenmişse teker teker aldığı yorumlardaki makalenin yayınlandığı sitelere bakıyorum.

Yazar seçtik çalışma yaptık, başka yazar seçtik çalışma yaptık, başka yazarla başka çalışma yaptık, böylece birkaç yazarın çıkardığı işleri gördük diyelim. Sonrasında bu yazarlar arasında içerik kalitesini özgünlüğünü, okunabilirliğini en sevdiğim yazarla sürekli çalışıyorum. Hatta hazır makale eklemiş ise o an çok ihtiyacım olmasa bile satın alıyorum.
Bu mesaj fevziburada tarafından 28.06.2017 15:00:25 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz