Arşivci
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 29 |
Sadece eski yazarların kazandığını sanan arkadaşların sisteme henüz dahil olmuş kimseler olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi satanlar da alanlar da hep sabit olsa, yani çark zaten dönüyor diye düşünülüyorsa, site yönetimi yeni üyelere niye yazarlık hakkı tanısın? Bence bu düşünceden kurtulup bir an önce hazır makalelerle kendinizi göstermeniz lazım. Üstelik bu üslup yerine bir başlık açıp eski yazarlardan öneriler alabilir, son aktiviteleri takip edip bu sitedeki müşterilerin ne tarz yazılar satın aldığını öğrenebilirsiniz.
Beni sorarsanız bu sitede üç ayı doldurdum. Kazancımı profilimden görebilirsiniz. Biraz da nasip meselesi olsa da gündelik işlerimin dışında sadece yazıyorum. İlk iş veren sayın onayyt oldu sağolsun. O arada hazır makaleler de yazdım. Ama hem alıcıların ilgi alanlarını ve bir makaleden beklentilerini, hem google da en çok aranan konuları takip ederek... Zira alıcılar da bunları takip ediyor. |
SaidThat
Konu Sayısı: 16 Mesaj Sayısı: 107 |
Forumda yazar arkadaşların kendini tanıtması için imkanlar bulunuyor. Başlık açıp birikimlerinden ve kendilerinden bahsedebilirler.
Ayrıca makale alan kişilerle özelden yazışıp taleplerini dile getirmeleri mümkün. Referans kısmına yayınlanmış makalelerini eklemeleri çok önemli. İlk satılan makaleleriniz ve bitirdiğiniz siparişler için yorum yapılmasını istemeyi unutmayınız. Profilinizdeki olumlu intiba makalelerinizin satılmasında size yardımcı olacaktır. Selamlar ve Saygılar. Herkese bol kazançlı günler dilerim |
no_education
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 59 |
Arkadaşım benim siteyi övdüğüm falan yok ve ben esas kazancımı bu site dışındaki başka yerlerden elde ediyorum. Burada sadece ilgimi çeken ve hoşuma giden konulardaki siparişlere teklif veriyorum ve teklif vermediğim sayısız sipariş oluyor. Ancak sitede sadece bu siteden elde ettiği kazançla geçimini ve birçok ihtiyacını karşılayan yazarlar var. Üslubunuz ve ifadeleriniz gittikçe farklılaştığı için bu yazdığım son mesajdır. Umarım vazgeçmez ve sitedeki kalıcı ve kazanan yazarlardan biri olursunuz. Saygılar.
|
yellowpen
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 15 |
Merhaba. townsheriff kendine göre haklı. Kendisine katıldığım noktalar var. Katılalı epey oldu ve on adet hazır makale ekledim ilk olarak. Çoğunluğu sağlık konusunda ve sağlık konusunda gerçekten iyi yazarım. Ama burada satılan hazır makalelere bakıyorum ve hep daha spesifik konularda yazılmış makaleler olduğunu görüyorum. "Bel kaymasını engellemek için neler yapılmalı" "yağlı saçlar ve kepek için uygun şampuan seçimi gibi" Bence bu bizim gibi makale satamayan, yani henüz ilk adımı atamayan yazarlar için bir ipucu. no_education isimli deneyimli yazar ise fazla toz pembe bir tablo çizmiş. Selamlar..
|
mazimdekiler
Konu Sayısı: 20 Mesaj Sayısı: 129 |
|
gold pen
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 9 |
Arkadaşlar merhaba, ben bu sitede yeni gibi görünmekteyim ancak site açıldığı zaman ilk yazarlarından biriydim. Sitenin el değiştirdiği dönemlerde bazı sağlık sorunlarımdan dolayı uzun süre giriş yapamadım ve sohbeti geçen bir konu vardı: "Aktif olmayan yazarlar sistemden silinecektir" dönemlerinde benimde üyeliğim silindi. Bundan aylar önce tekrar düzene girdiğimde tekrar üye oldum ve bu durumdan kimseye bahsetmedim (iyimakele yönetimi dışında). Tekrar keşfedilmeyi bekledim. Yaklaşık 20 hazır makale ekledim ve bekledim. Siparişlere teklif verdim geri dönüş olmadı. Makalelerim zamanla satılmaya başladı. Yaklaşık 2 ay gibi bir süre bekledim diyebilirim. Ancak sistemi tanıyorum ve biliyorum. Başlangıçta tek gereken şey sabır.
Yapmanız gereken en önemli şey haftalık istatistiklere bakın. En çok hangi alanda makaleler satılıyor. Ona göre araştırma yapın ve güncel konular ve ilgi çekici makaleler yazarak devam edin. Örnek verecek olursam: Vehbi Koç'un hayatı ve Haftanın En Popüler Mobil Uygulamaları başlıklı iki makale olsun. Bu site içerisinde ilk tercih edilecek makale hangisi olurdu? Tabi ki teknoloji makalesi... Diğer makalede mutlaka alıcısını bulacaktır ancak biri 1 haftada satılıyorsa diğer makale 1 ay belki de 2 ay sonra alıcısını bulacaktır. Bu şekilde olumsuz ve yazarları kötüleyecek başlıklar açarak kendiniz kaybedeceksinizdir. Öncelikle buradaki en önemli nokta iyi niyettir. Siz makalede olumsuz bir durum yaşatırsanız dahi alıcı ile iletişime geçerek bu durumu düzeltebiliyorsunuz. Benimde başıma geldi. Bazı makalelerim çok beğenilirken bazılarından hiç memnun kalınmadı. Ne mi yaptım? Tabi ki başarılı olmadığım alanlarda daha az yazdım hatta bazen hiç yazmadım. İnsanız ve her konuda kusursuz olamayız. En iyilerimizin bile olumsuz yorumları var. Herkesin beklentisi farklı. Alıcı ile iletişim halinde olmak önemli. Kendini doğru ifade etmek önemli. Bu yüzden hiç olumsuzluğa kapılmayın ve lütfen rencide edici yorumlar yaparak kimseyi kırmayın. |
yellowpen
|
yellowpen
|
no_education
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 59 |
Başka mesaj atmayacağımı söyledim ama yellowpen isimli arkadaş mesajında benden bahsettiği için bana cevap hakkı doğdu. Birincisi ben tecrübeli olduğumu hiçbir zaman söylemedim. Aksine yeni olduğumu önceki mesajlarımda belirttim. Tozpembe bir görüntü çizdiğim falan da yok. Ben sadece olan durumu söylüyorum size. Bütün iyi niyetimizle sizlere yardımcı olmak adına fikirlerimizi belirtiyoruz ama sizler devamlı olarak olumsuz yorum yaparak işi yokuşa sürmeye devam ediyorsunuz. Gerçekten pes...
Bu mesaj no_education tarafından 19.04.2017 10:21:01 tarihinde değiştirildi. |
yellowpen