Bazı Yazarlar Kesinlikle Kazanmayı Haketmiyor
Rmys_Sn

Konu Sayısı: 2
8 yıl önce
Sayın gold pen,

Dediklerinize o kadar katılıyorum ki... Üstelik siz tecrübeniz olduğunu belirtmeden bu sabrı göstermişsiniz. Daha yeni üye olup ben kazanamıyorum diyerek foruma girip konuşan o kadar kişiye örnek olacak bir mesaj bırakmışsınız ve birçok yazar buraya bu konuda çok mesaj bıraktılar fakat ben emek ve sabır göstermeye hazır olmayan insanların zaten güzel makaleler çıkarabileceğini ve burada gelir elde edebileceklerini düşünmüyorum. Çünkü sabırsız bir insan bir konuyu ne kadar araştırabilir? Toplu siparişi araştırarak onlarca makaleyi saatlerce sabırla nasıl yazabilir? Yazmayı sevmeyip tek hedefi kazanç olan kişinin cümleleri ne kadar güzel olabilir? 

Bir ara denk gelmiştim yeni üye olmuş birisi tanınmış yazarların daha çok sipariş alarak kendisinin kazanamadığı yönünde söyleniyordu fakat tanınan yazarlarında kendisi gibi sabır gerektiren bir yoldan geçtiğini anlatması üzerine fikirlerini değiştireceğini söylemişti. Ve ben bu konuya daha üyeliğimin ilk günü falan denk gelmiştim bana dahi faydası dokunmuştu. Burada kazanmanın zamanla da pek alakası olmayabilir yetenek, bilgi, tecrübe, şans, çaba, sabır bunlar anında kazandırmaya da başlayabilir veya biraz bekledikten sonra da ama bunlar olmadan buraya gelip konuşmak hiç çaba göstermeden müşterileri, yönetimi vs. eleştirmek ne kadar doğru orası tartışılır.

Önemli olan insanın önce kendini eleştirmesi. Buraya kaç müşteri kaç liralık siparişlerde bulunuyor objektif bakacak olursam yüklü siparişlerin harcanmasını istemeyenler siparişlerini tecrübelilere verir tabi ki, onlarda haklı ancak yeni olanlara öncelik tanıyanlar sayesinde de yeni yazarlar kendini kanıtlayabiliyor. Birçok kişi şans tanıyor zaten ve sadece bir müşteri tarafından bile tutulmak çok önemlidir. Hazır makalelerden gündemde pek geçmeyen, web sitelerine daha sık koyulan içeriklere dahil olmayan hazır makaleler zaten eriyip gitmez. O yüzden elinden geleni yapıp buna rağmen bence kazanamayan varsa konuşmalı. 

SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
"Men arefe nefsehu fegad arefe rabbehu" sırr-ı azmiyle kendini bilen rabbini bilir. Rümeysa hanım dilimize tercüman olmuş. Teşekkürler.
Arşivci

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
İyimakale açık bir pazar gibi, ama kesinlikle haklarınızın korunduğu bir yer ve ücretinizi talep edişinizin ertesi günü ücretiniz yatıyor. Ben kendi prensiplerim gereği firma reklamları hakkında yazmak istemiyorum. Bu sebeple otellerle ilgili bir konuda teklif vermemi isteyen bir alıcıya bu konuda olumlu yorumlar aldıklarını gördüğüm Alcina ve Guardian'ı önerdim. Başka iki yazarın da iyi yazarlar olduğunu söyledim. Diğer sürekli iş alabilen arkadaşların da böyle yapacağını düşünüyorum. Bana göre bu iş nasip,rızık meselesi... Çok istediği bir iş başkasına verilirse "Onun nasibiymiş" diye bakabilmek... Demek istediğim işinizi iyi yaparsanız, bir süre sonra yazar arkadaşlarınızın bile dikkatini çekersiniz. Burada çoğu yazar, aynı zamanda potansiyel müşteri... Şikayet ve olumsuz cümlelerle meşgul olan biriyle kimsenin çalışmak istediğini düşünmüyorum. Ayrıca söylediğim gibi yazmak istediğim alan çok dar olduğu için sipariş alamazsam hazır makaleye yükleniyorum. Hazır makalede yorulmadan yazacağınız ilk alanların birincisi uzmanlık alanınız, ikincisi gerçekten ilgi duyduğunuz ve takip ettiğiniz alanlardır. Bunun dışındakileri kendi dilimle yazacağım diyorsanız, derin bir araştırma yapmanız gerekir. Aksi halde birkaç kelimeyi değiştirerek bir makale hazırlarsanız, iki üç lira için profilinize yazılan olumsuz eleştiriye katlanmak zorunda kalırsınız. Yeni arkadaşlara dostane uyarılar...
Emozangi

Konu Sayısı: 0
8 yıl önce
İşverenlerin birçoğu da simit tezgahını bile haketmiyor ama gelin görün ki iş, ofis yönetiyorlar. Çok yazık..
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
İşin iyisi kötüsü olmaz. Büyük hedefleri olan insanlar toplumun çoğunluğunu oluştursaydı
o toplumda inanın fırıncılık gibi bir meslek altın işlemek kadar değerli bir meslek olurdu.
"Her şey zıddı ile bilinir" Kir olmasa temizlik bilinmez. Kötü olmasa iyi bilinmez.
Demek kötüyle karşılaşmak iyiyi daha iyi anlamaya vesiledir. Bir bakıma iyinin iyiliğini kötüler yüceltir.
Çok normal aksaklıklar bunlar.
Yanıt Yaz