Beğenilmeyen makaleler hakkında
tnckir

Konu Sayısı: 2
Beğenilmeyen makaleler hakkında
7 yıl önce
Merhaba arkadaşlar. Sorum öncelikle yazar arkadaşlara. Eğer bir insan sizin makalenizi beğenmiyor, yine de yayınlamayı tercih ediyorsa bu durumda ne yapıyorsunuz? Bir arkadaş makalemi satın aldı, beğenmediğini yorumunda belirtmiş ancak yayınlayacağını söylemiş. Ben bu durumdan açıkçası çok rahatsız oldum. Sonuçta yazdığım yazıyı beğenmeyen birinin sitesinde yayınlamasını istemem. Ücretini geri ödeyip makalemi yayınlamasını engellemek istiyorum. Bu mümkün mü?
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
7 yıl önce
Merhabalar, şimdi makale yayınlandığı için olumsuz yorumu kaldırmak üzere profilinizi ziyaret ettik. Ancak aynı alıcı bir gün önceki makalenize olumlu yorum bırakmışken, son makalenize olumsuz yorum bırakmış olduğunu gördük. Bu yorum ise oldukça öznel bir yorum olduğundan ve bireyin kendi fikri, "yorum" kısmında paylaşıldığından ötürü herhangi bir müdahalede bulunamayacağımızı bildirmek isteriz.
tnckir

7 yıl önce
Benim makale alıcısıyla hiçbir problemim yok. Yorumu da kalabilir, bu konuda sıkıntım yok. Makaleyi beğenmediği için yayınlamasını istemiyorum. Sonuçta makaleye bir ücret ödedi ve memnun kalmadı. Ben de verdiği ücreti geri ödeyip makaleyi yayınlamamasını talep ediyorum. 
iyimakale
Yönetici

7 yıl önce
Bu durumda lütfen bireysel taleplerinizi doğrudan şahsın kendisi ile görüşünüz.
tnckir

7 yıl önce
Hocam satın alan kişiye mesaj yazdım ama cevap vermedi.Ben daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım bu sitede. Tecrübeli yazar arkadaşlardan bilgi almak istedim.
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
7 yıl önce
Bana kalirsa biraz fevri davraniyorsunuz. Zaten dun yazildi yorum belki sisteme giris yapti veya yapmadi daha, ki mutlaka geri donus alacaginiza inaniyorum. Ancak yaziyi alan kisi dahi bu tavri gostermemisken, sizin neden boyle bir talepte bulundugunuzu anlayamadim. Ilk olarak evet her yazar her konuda basarili olamaz, bunu kabullenmek gerekir. Olumsuz yorumlara acik olmalidir. Ancak karsidaki kisiye "eger ki isinizi gormeyecekse yazi para iadesi yapabilir sistem" demek farklidir "benim yazimi yayinlamayin, istemiyorum, paranizi alin" demek farklidir.
Bu mesaj mazimdekiler tarafından 07.08.2017 10:18:23 tarihinde değiştirildi.
tnckir

7 yıl önce
Haklısınız aslında, biraz fevri davranmış olabilirim. Ancak yeri gelmişken belirtmek istediğim önemli bir konu var. Makale alıcıları satın aldıkları makaleden memnun kalmadıkları taktirde öncelikle yazara taleplerini iletirlerse bu tür olumsuz durumların önüne geçilmiş olur. 
SecretPort

Konu Sayısı: 6
7 yıl önce
Madem makaleden hoşnut değil alıcı iade edebilir. Yönetici bunu geri çevirmez zannımca. 
Yazar arkadaşların referans konusunu etkileyen yorumlar can sıkıcı olabilir. 
Açıkçası beğenmediği bir eşyayı geri iade etme imkanı varken hem olumsuz yorum bırakmak
ve hem de makaleyi yayınlamak tezat değil mi? Alıcıların bazıları yazarlıkta yapıyor. 
Bu husus su-i istimale açıktır. Kanımca dikkat edilmeli
iyimakale
Yönetici

7 yıl önce
Merhabalar,

Her iade talebini onaylamıyoruz. Bir alıcı bir makaleyi iade etmek istediğinde bize bir sebep belirtmek zorunda kalıyor, bu sebep doğrultusunda metni inceliyoruz ve iade yapılıp, yapılmayacağına karar veriyoruz. Daha sonra almış olduğumuz kararı, sebebiyle birlikte açıklıyoruz.

Kimi zaman bazı alıcılar (genelde sistemde yeni olanlar) çok sert veya yazarların ya da ürettikleri metinlerin hak etmedikleri şekilde yorum yapmaktadırlar. Bu gibi durumlarda, böyle yazılan yorumları doğrudan yazarın profilinden kaldırıyoruz. Ancak kimi yorumlarda da alıcı tamamen kendi beğeni anlayışı doğrultusunda, düşüncelerini paylaşmaktadır ki, bu konu sahibinin almış olduğu yorumda bu kategoride değerlendirilebilinir.

Tamamen organik olan bu yorum, ücret iadesi gerçekleştirilse bile zaten kaldırılmayacaktır. Bunun iki sebebi vardır;

İlki, alıcının tamamen "kendi" duygu ve düşüncelerini yansıtması ve bunu saygı sınırları içerisinde gerçekleştirmiş olmasıdır. Alıcı aynı zamanda dileyenin kendi kıstaslarınca karar vermesi için içeriğin bağlantı adresini de bırakmış durumdadır.
İkincisi ise, olumsuz yorum aldığınızda, makaleyi iade ettirerek, bu gibi yorumlardan kurtulabileceğinize körü körüne inanmış gibi davranıyor olmanızdır. Bu aslında bir sebep değil, bir başkasının gözünden nasıl göründüğünüz hakkında ufak bir bilgilendirmedir.

Bizce yapabileceğiniz tek şey var, kendinize güvenmek. İlgili bağlantı adresi yorumda zaten belirtilmiş, sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyen biri zaten ilgili linke tıklayarak, ilgili içeriği görecektir. 
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
7 yıl önce
Ben konu sahibi yazarın yazılarından memnunum. Yaptığım yorumları incelerseniz hak edene hak ettiği yorumu yapiyorum. Kendisine aldığım makalelerden de memnunum. Bırakılan yorum kişisel fikirdir. Kişi kendinden eminse çok takılmamak lazım.
Yanıt Yaz