Medya Haber
Konu Sayısı: 9 Mesaj Sayısı: 18 |
Merhaba Saygın hoca ve arkadaşlarım bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Buradan 100'lerce makale alımı yaptım halada almaktayım haber sitem için çogunu ekledim çogunuda sonra ekliyorum. Soruma gelince sitemde ajans aboneliği bulunmakta ve şimdiye kadar 7500 haber eklendi ama hepsi Copy/Paste ajansdan geldiği gibi editlenmeden eklendi . Bu ay içinde Google Newse başvuruda bulunacağım tecrübeli bir arkadaş yardımda bulunacak şu anda sitenin eksiklerini çıkarmakta ama bu içerikle kabul edileceğini pek sanmıyorum. Bu ekli haberleri özgünleştirmelimiyim ? ne kadarını özgünleştirmeliyim yada bir haberin yüzde kaçı özgün olmalı News kriterlerinde? + buradaki arkadaşlara işi versem ne kadara mal olur acaba yada şu kelimeyi şu fiyata özgün yaparım yada 100 haberi bu fiyata hallederim gibi tekliflerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum ve günde kaç haber editleyeceğinizide Pm ile bildirriseniz sevinirim saygılarımla.
|
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Ortak çalıştığım biriside haber siteleri için sizin gibi Google News sıkıntısı çekiyor. Sanırım daha önceden birkaç sitesi Google News'e içerik özgün olmadığı için kabul edilmemiş. Kısacası Google News özgün içerik istiyor. Bu yüzden yazıları özgünleştirmeniz gerekiyor. Bir kaç yazar arkadaş ile anlaşıp, sitenizdeki tüm haber yazılarını güncelleştirmeniz de fayda olacaktır. Ayrıca Google News girmede siteyi sınırlandırmakta bir çare olarak gözüküyor.Yani genel bir haber sitesi olarak değil de "eğitim haberleri", "sağlık haberleri" gibi sınırlandırarak sadece bu alanda olan haberleri özgünleştirip, başvuruda bulunup daha sonrasında da kabul edildikten sonra tekrar düzenlemeye gidebilirsiniz. Fakat eğer Google News engelini aşmak istiyorsanız, gerçek bir haber sitesi olduğunuzu göstermeniz gerekir. Bildiğiniz gibi gerçek bir haber sitesinin de birçok editörü olur ve editörlerde bu haberleri düzenler. Kısacası kendinize editörler bulup, halihazırda olan ve ileride gelecek olan ajans haberlerini editletmeniz çok daha kolay Google News girmenizi sağlayacaktır. İyi çalışmalar :)
|
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
@aliolmez bence çokta iyi ettin. Mesela bende yanlışımı görmüş oldum :) Haklısınız haber yazmak tamamen farklı bir olay ve bu işin içinde yer alan herkesin görevi farklıdır. Bence verdiğiniz bilgiler "haber" sektörü ile uğraşan kişilerin oldukça işine yarayacaktır. En azından bu işi, işin içinde olan birisinden öğrenmek ileriye dönük daha iyi bir haber sitesi kurma yolunda onlara yardımcı olacaktır. Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz :)
|
Medya Haber
Konu Sayısı: 9 Mesaj Sayısı: 18 |
Değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Dediğim gibi 7500 haber ekli ve hepsini özgünleştirmemin ve özgün yaptırmanın imkanı yok gibi hem zamanımın olmayışı hemde maddi açıdan dolayı. Açıkçası aklım allak bullak oldu. Haberleri silmemin 404 hatası vermekten başka ne gibi zararları olur acaba Googlenin gözünde itibar kaybedeceğiz SEO açısından da dezavantaj doğuracağını düşünüyorum. Aklımdaki işlem çoğunu silip birazını özğünleştirmek + gündede 5 adet özgün 300+ kelimeli haber girişi yapmak. Sizlerinde fikirlerini alabilirmiyim şimdiden herkeze teşekkür ederim.
|