Bilimsellik ve Yorum
aknerkoc

Konu Sayısı: 1
Bilimsellik ve Yorum
8 yıl önce
Öncelikle herkese merhabalar. Siteye yeni katılmış bir okur- yazar kişisiyim. Psikoloji bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. İnsanı anlama ve yorumlama da bilgi ve donanıma sahip olduğumu söyleyebilirim. Yazdığım ve yazacağım makalelerin içeriği başlıkta belirttiğim gibi bilimselliğe dayalı ve kendi yorum, düşünce ve fikirlerimi de içeren yazılar olacaktır. Detaylı bilgi ve ilgilendiğim, fikir sahibi olduğum konular profilimde mevcuttur. Yazmaktan keyif alan ve özgünlüğünü koruyan herkese sevgi ve saygılarımla... 
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
Aramıza hoş geldiniz. Başarılar ve bol kazançlar dilerim.

Yk38

Konu Sayısı: 2
8 yıl önce
Hoş geldiniz, bilimsellik makalede bulunması gereken fakat yorum da makalede istenmeyen bir özelliktir. Bilginize.
SaidThat

8 yıl önce
Mesele anlatıma katılan çekicilik ve akıcılıkta gizli. Aynen bize okulda dersleri sevdiren öğretmenlerimiz gibi
Yk38

8 yıl önce
Haklısınız, güzel bir üslup önemli fakat '' kendi yorum, düşünce ve fikirlerimi de içeren '' cümlesi makalenin tanımına uymuyor.
SaidThat

8 yıl önce
Onları da içersin bir şey olmaz daha iyi olur
aknerkoc

8 yıl önce
Okuduğunu anlama gerçekten önemli bir özellik. ' Kendi yorum,düşünce ve fikirlerimi de içeren yazılar olacaktır. ' Kullandığım cümle bu ilk olarak bir yanlışlık falan yok. Bu sitede sadece bilimsel olmayan ve yazarın özgünlüğüne bırakılan birçok sipariş veriliyor.En azından benim aldığım siparişlerde bu böyle. Kuantum fiziğini yazanlar varsa onları bilemem :)) Demek istediğim her şeyi kalıp yargılara sokmayın, her yazının da makaleninde yazara özgü yorumu vardır ve olmalıdır.
Bu mesaj aknerkoc tarafından 01.05.2017 11:45:12 tarihinde değiştirildi.
Yk38

8 yıl önce
 ''her yazının da makalesinde yazara özgü yorumu vardır ve olmalıdır.'' Bu cümleden anladığım makalede yazara özgü yorum olabileceğini belirtmeniz. yazacağınız yazı edebi metin değil deneme değil bir makale lütfen bunu anlayınız. Alıcı sizin o konudaki kişisel yorumunuzu istiyorsa pekala yazınız, ama makalenin tanımında kişisel yorum olamaz, bir örnek : 
       ...Omurgalılara geçişin ilk basamağında bulunan ilkel kordalılar sırtlarında belirgin bir sinir çizgisi barındırır. ''Bu sinir çizisi ilkel kordalıların en itici özelliğidir. '' 
Tırnak içindeki cümle kişisel görüş bildiriyor ve makale tanımına uyan bir yazıda kesinlikle bulunmaması gereken ifade. 
Eğerki kişisel görüşleriniz sizin için önemliyse makale değil deneme ya da kişisel blog yazınız :) 

aknerkoc

8 yıl önce
Okuduğum bölüm gereği bir çok Slovence, Almanca ve Fransızca'dan çeviri yapılan makale okudum. Her birinin konu aynı olmasına rağmen, anlatış şekilleri ve hitapları birbirinden çok farklı. Burada anlatmak ve değinmek istediğim bu. Sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum.
Yk38

8 yıl önce
Ben anlatmak istediğinizi yanlış anlamışım. Bol kazançlar.
Yanıt Yaz