MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
Sayın yöneticiler, bir konuda kendimce bir fikir sunacağım diğer arkadaşlarımda fikrim hakkında yorum yaparsa sevinirim.
Öncelikle şöyle bir sorunumuz var; Aynı konuda 5-10-50-100 gibi makale adedi olan tekliflere girmeye korkuyoruz, çünkü hem 20 makale adet olarak vakit olarak ağır gelebiliyor hemde vakit bol olsa bile aynı konuda tek bir kişinin 50 farklı makale yazması pek olanaklı görünmüyor, ben yazarım diyen arkadaşlar varsa bile pek kaliteli olacağını düşünmüyorum. Kaliteli yazarım diyen arkadaşlar olsa bile 50 farklı makaleyi 1 yazar yazınca mı yoksa 10 farklı yazar yazınca mı daha fazla çeşitlilik özgünlük olur diye düşünüyorum. Bu konuda nasıl bir çözüm sağlayabiliriz? Öncelikle bu sıkıntının farkındayım fakat kesin olarak da bir yol bulabilmiş değilim birlikte yol bulmamız gerektiğini düşünüyorum. Çok sayıda makalelere çoklu teklif gibi bir şey olabilir, örneğin 100 adet istenen bir makalenin 5 adedine teklif vermek gibi olabilir mi ? Diğer bir çözüm önerim 100 makaleyi tek ilanda vermek yerine 10 adet ilanla 10'ar 10'ar verse makale alıcıları? böyle bir üst limit belirlense ? (Verdiğim rakamlar temsilidir) Böyle bir sıkıntım var şahsen. Sizler ne düşünüyorsunuz ? |
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Güzel bir düşünce fakat bazı alıcılara nasıl güvence vereceksin? Bazı alıcılar güvendikleri yazarlara tüm makalelerini emanet etmek istiyor. Kısacası risk almak istemiyor. 50 makaleyi güvendiği bir yazara gerekirse 5 günde yazdırmak istiyor. Eğer farklı farklı yazarlara dağıtırsa ve bu yazarlardan birisi yazılarında özensiz davranırsa alıcı tekrar makale yazdırmak zorunda kalır. Sonuçta burası bir iş ortamı ve kimse boş yere risk almak istemeyebilir. 4 makale yazdıracaktır örneğin farklı farklı yazarlar ile çalışarak nasıl yazı yazdıklarını ölçebilir. Fakat yüklü miktarda yazı alacağında bunun bir garantisi yoktur. Sonuçta bir makale alıcı olarak 5 tane farklı yazarla mı muhatap olmak istersin yoksa tanıdığın birisi ile mi işini halletmek istersin? Kısacası iki taraf içinde düşünülmesi gereken bir konudur.
|
nilda
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 9 |
|
marbelle
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 15 |
|
MjBolubeyi
İlla ki tanıdık ile halletmek ister herkes fakat burada site aracı olduğu sürece güven sıkıntısı yaşanmaz diye düşünüyorum, bu güven sıkıntısı süre için yani istediği süre içinde yazdırmak için diyorsanız hiç teklif almadan bekleme riski de olacaktır. Ayrıca 100 makalede tekliflere hiç tanımadığı yazarların teklif verme riski de var. O derecede bir risk bence her zaman var. hem dediğim gibi farklı yazarlardan olması alıcı içinde çeşitlilik ve kalite olacaktır bence..
|
marbelle
|
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
100 adet makalenin tek bir kişi tarafından yazılması bence de içerik açısından sıkıntı yaratabilir. Bu konuda şahsi görüşüm yazarların kendi aralarında anlaşmalarıdır. Sitede gördüğünüz, iyi yorum alan yazar arkadaşlar ile iletişime geçerek "Böyle böyle bir sipariş var, tek başıma yapamam ama yardım edersen bu siparişi almak istiyorum" tarzında yardımlarını isteyebilirsiniz. Eminim birçok yazar bu konuda sıcakkanlı yaklaşım gösterecektir.
|
MjBolubeyi
Sayın marbelle, önceki mesajda en iyisi tek yazar demişsiniz sonrakinde ise tek yazara aynı konuda toplu yazdırmak mantıksız demişsiniz, anlayamadım.
Birde sıkıntıyı tam olarak anlamamış arkadaşlar var sanırım, şimdi ben bir makale alıcısı olsam ve çok güvendiğim birde yazar olsa aynı konuda 20 farklı makaleye ihtiyacım varsa. Ve en önemli husus makalelerde hem fiziksel olarak hemde anlam bakımından özgünlüğe önem veriyorsam, yine de çok güvendiğim yazarın bütün makaleleri yazmasını istemem, çünkü gerçek anlamda bir kitap yazarı bile bir kitabın bölümünü bu kadar farklı yazmakta zorluk çekecek, yazabilse bile isteksiz yazacaktır. neyin güvenilirliğinden bahsediyoruz ki burada? bir insan bir konuda çok güzel makale yazıyor olabilir o alıcı o çeşit konularda o yazara güveniyorda olabilir. ama aynı konuda 10-20-30-50-100 makale yazınca hala çok güzel yazabilecek mi diyorsunuz? bu mudur düşünceniz? bu bana hiç samimi gelmiyor ve şahsen en iyi bildiğim bir konuda bile, aynı konuyu içeren onlarca makale yazamam, yazabilirim ama nasıl olur ? rewrite makale gibi olur. tam olarak bundan bahsediyorum, 100 makale rewrite olsun adı seo olsunda profesyonellik önemli değil diye düşünen bir alıcı olsam da gider rewrite yazdırır en azından o kadar özgünmüş gibi ücret ödemem. Hem makaleler rewrite gibi olmasın, hem tek yazara çok yük binmesin diye 100 makalenin tek kişiye verilebilmesi fikrinin sıkıntı olduğunu söylüyorum. Yazarlar ekip olsun anlaşsın gibi tavsiye veren arkadaşlarıma beni anladıkları için daha doğrusu kendimi anlatabilmeme imkan verdikleri için teşekkür ediyorum, bu sıkıntıyı sistem üzerinde resmi olarak giderebilsek çok daha iyi olur. Şuan birlikte; yani yazar grubu olsa ve anlaşıp toplu makaleler o şekilde alınsa, sadece bir parçasına teklif verilebilse gibi öneriler geliştirebilmek istiyorum sizlerle. Yazmanın verdiği şevk ile yazılarım sert gibi göründüyse şahsınızdan tek tek özür diliyorum ve saygılarımı iletiyorum. |
MjBolubeyi
Tekrar bir yanıt vermek istiyorum yukarıda arkadaşımın dediği gibi, makale alıcıları için iyi bir etki yapacağını düşünüyorum. Çünkü üstteki yazdımda da dediğim gibi, mantıklı bir çerçeveden bakarsak aynı konuda fazla fazla makale yazmak bahsettiğimiz güven konusunu zaten sıkıntıya sokacaktır. Yine şahsen farklı kafalardan dökülmüş kelimeler içeriğin güvenini azaltmayacak aksine içeriği zenginleştirecektir. (güven=bir yazarın o konuda iyi makale yazabildiğine güvenmekten bahsediyorum, alış-veriş ücret gibi konularda zaten sistemin aracılığı sayesinde güven sorunu yok)
|
marbelle