gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Bence şuan çözüm üretilmesi gereken kısım "resmiyete dökülmesi" yani yöneticiler tarafından bu işin nasıl yapılacağıdır. Bu oldukça zor bir işlem olur. Çünkü seninde bahsettiğin gibi olayın içine güven girer. Yöneticilerin her yazarı tanıması gerekir. Diğer türlü büyük çaplı makale işleri belli bir yazar çevresi içinde döner. Çünkü yönetim tanıdığı ve bu işi yapabileceğini bildiği yazarlara yazı vermek ister. Çünkü alıcıya makaleleri ayarlayan ana kişi görev dağılımını yapan yöneticiler olur. Dolayısı ile kendisini ve imajını riske etmek istemez. Bu durum neticesinde de kendini geliştirmek isteyen yazar arkadaşlar bu tarz işlerde görev almada zorluk çekebilir. Alternatif çözümlerde üretilebilir şuan aklıma gelmiyor. Fakat "güven" konusunun girdiği yerde sanırım işler biraz çıkmaza giriyor. O yüzden dediğim gibi yazarların kendi arasında anlaşarak bu işe kendilerince çözüm getirmesi biraz daha mantıklı geliyor. Hem bu sayede yazar arkadaşlarda birbirleri ile tanışmış olur. Böylece daha samimi bir ortama çalışılabilir. Diğer türlü sadece iş için bir araya gelmiş bir yazar topluluğu olur. Fakat bu konuda özellikle özgünlük ve içerik kalitesi açısından düşüncelerinizi destekliyorum.
|
MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
Teşekkürler, fakat burada bahsettiğimiz güven yani bir yazarın o konuda iyi olduğunu bilmek, zaten o yazara aynı konuyu çok defa tekrar tekrar yazdırarak yok oluyor. yani örneğin ben yazarım siz alıcısınız, benim x konusunda çok başarılı olduğumu biliyorsunuz, fakat ben x konusunda aynı tarzda makaleleri tekrar tekrar yazarsam bana çok iyi olduğum konusundaki güveniniz zaten boşa çıkabilecektir. zaten bir alıcı tek bir yazara aynı konuda onlarca konuyu vererek (farklı alt başlıkları olmayan) hepsinin birbirinden uzak, alakasız ve özgün olmasını beklemez, böyle makaleler re-write makale gibi olacaktır zaten. Yöneticiler için çok sıkıntı olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum şahsen örneğin 100 adet makale isteyen bir siparişin sadece 10 adedine teklif verebilme gibi bir düzenleme yapılabilirse yöneticiler için bir durum söz konusu olmaz. alıcı yine istemediği güvenmediği kişiye vermez makaleyi olur biter.
Örneğin "karizmatik olmanın yolları" gibi bir sipariş mevcut, ben okuduğum bir kişisel gelişim kitabından aklımda kalanları ve kişisel görüşlerimi birleştirerek o makalelerden bir tanesini yazmayı çok isterim, o konuda kaliteli ve güvenilir yazacağıma da eminim ama 4 defa yazarsam kalite açısından güvenilir olamam, ama istenen adet 4. ben aynı konuda 4 defa 500 kelimelik makale yazarsam, hem yaptığım iş zor gelmeye başlar, zevk alamam ve verimliliğim düşer.Alıcı açısından da farklı yazarların tamamen bağımsız kişilik ve fikirlerle yazdığı makaleler, çok daha özgün çok daha farklı haliyle çok daha verimli olacaktır. Zaten farklı makale yazım platformlarında 200-300 adet makale istenen siparişler oluyor ama alıcılar makalelerin re-write gibi olacağından korkmuyor çünkü farklı farklı insanlar alıyor siparişleri. örneğin 300 adet istenmiş bir makaleden ben o gün canımın yazmak istediği kadar, verimli olabileceğimi düşündüğüm kadarını alıyorum belki 1 belki 3 tane yazıyorum. ek olarak burada ki sistemde teklif-kabul usulü sayesinde farklı farklı verebileceği insanları da seçme hakkı var ki o daha güzel. Bence olması gereken makale siparişi verirken örneğin 10'adetten fazla sipariş vermek istendiğinde bir hatırlatma olsun mesela "yüksek adetlerde tek yazara bağlı kalındığında özgünlüğün düşme ihtimaline karşı siparişi tek parça halinde vermek yerine parça parça vermenizi öneriyoruz" şeklinde bir uyarı bile bu soruna çözüm olabilecektir. Böylece özgünlüğe ve çeşitliliğe önem veren ya da tek yazara bağlı kalmak isteyen her iki durumdaki makale alıcıları özgür bir tercih yapabilsin. Ben yine de aynı konuda 10 farklı makale yazmam çünkü 1 ya da 2 defa yazarım aynı konuda, hem sıkılmak istemem hem sadece fiziksel olarak değil anlamsal olarak da özgün yazmak isterim o yüzden aynı konuda 10 makale bile bana fazla fakat bu önerim yalnızca kendim için değil hem yazar hem alıcı arkadaşlarım için. belki de 5-10-100 adetli siparişlerde istediğim kadarını yazabilmenin de bir yolu olabilir, benim gibi yazarlar da varsa siparişin belirli adedine teklif vermek en rahatlatıcı yöntem olacaktır fakat oda yazılım geliştirmesi gerektirdiğinden olmasa da bu şekilde kaliteli yazabilmek için toplu siparişlerden uzak durarak devam edeceğiz. Sanırım bu konu içerisinde çok konuştum :) , okuduğunuz için teşekkür ederek gevezeliklerim için de özür diliyorum. Saygılarımla. Hayırlı geceler. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle bir yazarın, belli bir konu hakkında onlarca makale yazarken sıkıntı yaşayacağı konusunda hepimiz hem fikiriz. Biz makale alımının yanı sıra makale satımı da yaptık ve belli bir konuda yüksek sayıda makale yazarken sıkıldık veya zorlandık. Demek istediğinizi tam olarak anladım. Bir üye mobilya konusunda 300 adet makale istediğini söyleyecek. Yazarlar da ben 10 tane yazarım, ben 3 tane yazarım, ben 5 tane yazarım şu kadar krediye diyerek teklif verecekler. Böylece toplamda 300 makaleye ulaşılmış olacak. Teorik olarak güzel bir düşünce, hatta uygulamaya geçilse iyi olur kanısındayım. Ama gelgelelim, teknik olarak yazılımsal boyutta kolay bir işlem değil. Bu mevcut sipariş yapısının komple değişmesi anlamına gelir. Kodlanması biraz uzun sürebilir ve daha önemlisi kullanım esnasında bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Biz bu siteyi kodlarken sorunsuz olduğunu düşündüğümüz yerlerde kullanıcılar bir sürü hata buldu veya istemsiz hatalar oluştu. Site en başta kurgulanırken böyle kurgulansaydı bu hata payı tolare edilebilirdi. Ama şimdi çok sayıda yazar var ve sıkıntı oluşsun istemeyiz. Ama bu konuyu yönetici arkadaşlarla görüşüp uygulamaya geçirebiliriz. Önemli ve değerli bir fikir. Teşekkür ederiz. |
MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
|
bsahiner
Konu Sayısı: 12 Mesaj Sayısı: 125 |
Arkadaşlar burada tartışılan konuda ben de sıkıntı yaşıyorum. Hatta bir kaç gün önce 100 adetlik makale talep eden bir kişiye aynen şu mesajı göndermiştim:
"... Bey merhaba. Siparişiniz ile ilgili olarak bir şeye değinmek istiyorum. Hiç kimse 3 günde 100 makale yazamaz. Bunu bir kişiden beklemeniz yanlış olur. Ancak yanında başka birilerini çalıştıran insanlar bunu yapabilir. Oysa burası bireysel çalışanların toplandığı bir yer. O nedenle siparişinizi mesela 25'li gruplar halinde 3 gün verseniz belki bir gruba ben talip olabilirdim. Kolay gelsin." Cevap alamadım bu yazıma. Zaten kimse de siparişe talip olamadı ve sipariş kalktı. Ben de siparişlerin bölünmesini ve farklı yazarlar tarafından paylaşılmasını önermiştim aslında. Çünkü gerçekten bir yazar ne kadar iyi olursa olsun, bir noktadan sonra kendini tekrar etmeye başlar. Bu da istenmeyen bir durumdur. |