Blog Tavsiyesi
bozkurtomer80

Konu Sayısı: 3
Blog Tavsiyesi
9 yıl önce
7 yıllık sınıf öğretmeniyim. Blog sitesi açmak istiyorum. Ancak konusunu bir türlü belirleyemedim. Bu konuda tavsiyede bulunabilir misiniz?
idnz92

Konu Sayısı: 7
9 yıl önce
hocam kafanızda bazı seçenekler varsa paylaşın aralarından öneride bulunalım. mutlaka bir kaç şey vardır kafanızda
bozkurtomer80

9 yıl önce
Kafamda bir kaç konu var elbette. Öncelikle makale olarak biyografi, eğitim ve dizi-film ve sinema tanıtım, spor (özellikle futbol ve basketbol) yazıları yazabiliyorum. Bunlar arasından bir konu olsun istiyorum. Ya da bunların hepsinin içeren bir blog nasıl olur?
idnz92

9 yıl önce
hepsini içeren bir konuda yazı yetiştirmeniz zor olabilir. sadece biyografi veya sadece spor güzel olur. yada sporu çıkarıp diğerlerini bir blogda toplasanız güzel olur gibi :)
bozkurtomer80

9 yıl önce
Sinema tanıtımı için ne düşünüyorsunuz?
Bu mesaj bozkurtomer80 tarafından 27.09.2015 21:43:59 tarihinde değiştirildi.
idnz92

9 yıl önce
hcm sinema tanıtımında nasıl içerikler olacağına bağlı. her gün detaylı tanıtımlar olmayacaksa pek konulu blogunuzda sinema kategorisi olur orada yazıları paylaşırsınız. ama detaylı olacaksa sadece sinema içerikli bir blogda güzel olur
bozkurtomer80

9 yıl önce
Detay derken mesela; blogda vizyondaki filmler ve vizyona girecek filmler gibi bölümler olması ve burada filmden resimlerin ve fragmanlarının olması gibi birşey mi demek istiyorsunuz ve bu şekilde olursa nasıl olur?
idnz92

9 yıl önce
evet hocam onun gibi bir şey güzel olur. ama siz bu kafanızdaki konulardan en çok hangisind eyazmayı seviyorsanız ona yoğunlaşıp sadece o konuda bir blog açmanız ve o konuyu çeşitlendirmeniz güzel olur. benim naçizane fikrim bu :)

MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
9 yıl önce
Hocam kendin ne tür blogları takip ediyorsun, takip ederken nelere dikkat ediyorsun öncelikle bunları bir düşünmelisin. Ayrıca bu kadar çok konu üzerine blog açarsan hiç birinde öne çıkamaz ve başarısız olursun, motivasyonun kırılır ve 2 ay ilgilenirsin sonra blog sonraki 10 ay domain süresi bitene kadar boş boş yatar. Bu nedenle ne kadar az ve öz konu seçersen o kadar etkili olur. Burada senin ilgilenip sevdiğin (yazabildiğin konular değil sevdiğin konular) konular olması aynı anda ziyaretçiler tarafından da sevilmesi gerekir, bu ince çizgiye en çok hangi durumda yaklaştığını ne yazık ki tek başına belirlemen gerekiyor.

Bu aşamada da şu şekilde düşünebilirsin. Dizi-film ziyaretçisi 10.000x tane var diyelim ancak zaten 10.000y tane dizi-film sitesi vardır, bunun yerine daha çok öğretmenlere hitap eden, 50 tane bile olsa öğretmenin girip okumaktan zevk aldığı, sosyal medya hesaplarında paylaşmaktan keyif aldığı yazıların yer aldığı bir blog açtığını varsayalım dizi-film ziyaretçisi ile kıyaslayınca öğretmenler tabiki çok daha az olacak ancak 10.000x dizi-film kitlesine oranla 100x öğretmen ziyaretçi olsa bile daha fazla ziyaretçi alma ihtimalin her türlü daha yüksek. Yani kitle çoksa rakipte çok oluyor, o nedenle yazabildiğin konulardan değil keyif aldığın konulardan seçmen gerekiyor çünkü bu işten azda olsa bir şeyler kazanabilmenin püf noktası sabırlı olmak, uzun süre aktif tutmak.  
moon22

Konu Sayısı: 5
9 yıl önce
Bence, çocuk eğitimi konusunda yazabilirsiniz.
Hem hakim olduğunuz bir alan olduğundan okuyanlara doğru bilgiler verirsiniz hem de bu aşamada araştırma yaparken kendinizi daha da geliştirip öğrencilerinize faydalı olursunuz.
Yanıt Yaz