Çikolata Nedir? Nasıl Yapılır?
MUSTAN

Konu Sayısı: 8
Mesaj Sayısı: 10
Çikolata Nedir? Nasıl Yapılır?
8 yıl önce
Çikolata, kakao denilen tropik bir ağacın toğumlarından yapılır. Kakao kelimesi Maya yerlilerinin “acı su” kelimesinden, çikolata ise “ekşi su” kelimesinden gelir.
Çikolatanın hammaddesi kakao ağacının ürettiği kakao çekirdek ya da toğumlarıdır. Bu ağaç ılık ve nemli ortamlarda büyür ve ekvatorun 20 derece kuzey – güney enlemleri arasında yaşar. Dünyanın en büyük kakao çekirdeği üreticileri, Afrika’nın batı sahillerinde, Gana’da, Fildişi sahillerinde ve Njerya’dadır. Brezilya, batı yarımkürenin en büyük kakao çekirdeği üreticisidir.
Kakao Çekirdeklerinin Toplanması İşçiler, uzun sopaların ucuna tutturulmuş büyük bıçaklar veya palalarla ağaçlardaki kakao meyvesini keserler. Öbek öbek topladıkları meyveleri keserek açıp, içini kazıyarak kakao tanelerini çıkartırlar. Bu taneler yığınlar halinde üst üste konulur. Üstleri muz yaprakları veya kenevirden yapılmış bezlerler kaplanır ve fermente (mayalanma) olmaları için 7 – 10 gün bu şekilde bırakılır.

Çikolatanın Yapılışı

Kakao çekirdekleri % 54 oranında kakao yağı içerir ve öğütme aşamasında bu yağ açığa çıkar. İnce öğütülmüş bu yağlı akışkan maddeye ‘çikolata likörü’ denir.
Çikolat üretiminin tüm işlemleri bu lüker kulanılır Sütlü çikolata, çikolata çeşitleri arasında en çok tercih edilenidir. İçinde çikolata likörü, süt tozu, şeker ve diğer bileşenler bulunur.Bu karışımlar bileşimler birleşerek ve sevgi eklenerek çikolata
elde edilir...






Yanıt Yaz