DİLBİLGİSİ HATALARI VE ANLATIM DİLİ ARASINDAKİ FARK.
eftelya

Konu Sayısı: 1
DİLBİLGİSİ HATALARI VE ANLATIM DİLİ ARASINDAKİ FARK.
9 yıl önce
Merhabalar... Aşağı yukarı sene başından beri bu sitede makaleler yazmaktayım ve yazılarımda dilbilgisi yazım kurallarına yanı sıra anlatım bozukluğu yapmamaya kendi siteme yazıyormuş gibi azami derecede dikkat etmeye çalışıyorum. İnsanız elbette ara sıra küçük harf yutmaları vesaire olabiliyordur. Fakat bugün bir makalemle ilgili ilk kez dilbilgisi kurralarına uyulmalı ihtarımı almış bulunuyorum. Uyaran kişi çok nazikçe uyardığı için çok teşekkür ederim ama şunu da belirtmeden geçemiyorum ki sattığım makaleyi defalarca incelememe rağmen  hala daha bir tane dilbilgisi hatası bulamadım. Benim bildiğim dilbilgisi kurallları, noktalama işaretleri, ayrı yazılması gereken ekler, noktadan sonra büyük harflerle başlamak gibileridir. Ha iş anlatım dili, yani daha sarih(açık) anlatabilme yeteneği, ya da kelimlerin yerini değiştirerek güzel ve ağdalı bir başka ablatım dili yakalayabilmekse o başka tabii. O konuda el elden üstündür. Ama burada ben de şunu belirtmek isterim ki, ben edebiyatçı değilim ve ben, ben olduğum için bu anlatım dilini seviyor ve kullanıyorum.  Kraldan fazla kralcı olmanın da her zaman doğru bir davranış biçimi olduğunu düşünmüyorum.Bu siteyi de hala daha çok seviyporum. Herkese saygılar...
edeb-iyatçı

Konu Sayısı: 2
9 yıl önce
Eftelya Hanım ben de size hak vermiyor değilim lakin yazınızı okuduğumda bir çok yazım hatası, imla bozukluğuyla karşılaştım. Evet ben edebiyatçıyım bu yüzden yanıt yazamadan duramadım. Elbette ki alıcılar imlanın düzgün kullanılmasını ister bu konu da onlara da hak vermeniz gerekir. Ancak sizi pek fazla haklı bulmuyorum, çünkü şu an ki yazınızda bir çok hata bulunmakta eğer ki makaleyi de bu şekilde yazıp gönderdiyseniz alıcı haklı , aksi takdirde siz haklı sayılırsınız... 
eftelya

Konu Sayısı: 1
9 yıl önce
Burada yazmış olduklarımın sonradan ben de farkında oldum ama ben zaten tüm makalelerimi Word dosyasında yazıyorum. Bu yüzden de makale yazarken hata yapmam mümkün olmuyor.
argonunfatihi

Konu Sayısı: 3
9 yıl önce
Öncelikle merhabalar. Arkadaşlar sorununuz çözülemeyecek türden değil. İmkansız hiç değil. Bakın yazdığınız cümleler "yorum" bile olsa yanlışlarınız var. Evet her zaman dediğim gibi "hatasız kul olmaz." Fakat @edeb-iyatçı adlı yazarımızın da yazdığı yorumda hatalı cümleler var, örneğin "Elbette ki alıcılar imlanın düzgün kullanılmasını ister bu konu da onlara da hak vermeniz gerekir." cümlesi bir edebiyatçı tarafından yazılsa idi, "Elbette ki alıcılar imlânın düzgün kullanılmasını ister, bu konuda onlara da hak vermeniz gerekir." olurdu. @eftelya adlı kullanıcımız "Burada yazmış olduklarımın sonradan ben de farkında oldum ama ben zaten tüm makalelerimi Word dosyasında yazıyorum. Bu yüzden de makale yazarken hata yapmam mümkün olmuyor." bu yorumunu yazarken imla kullanımına dikkat etmemiş aksine anlamsızlık yaratacak kelimeleri yanlış yerde kullanmıştır. Bakınız; "Burada yazmış olduklarımın ben de sonradan farkında oldum ama ben zaten tüm makalelerimi Microsoft Word programında, hazırlıyorum. Bu sebeple makale yazarken hata yapmam mümkün olmuyor." olacaktı. Fakat Word ne bir dosya olarak anılır, ne de hata yapmanız mümkün olmaz hale gelir. Çünkü Word programı sizin cümlelerinizi düzeltmez, sadece size yanlış kelime yazdığınızda altında kırmızı uyarı çizgileri çıkarıp hatanızı fark etmenize olanak sağlar.

Arkadaşlar, bu kadar takılmayın lütfen. Çünkü her insanın hataları olur ve çözülmeyecek cinsten olması imkansızdır. Benim yaptığım bu yorumda bile onlarca hata olabilir. Her zaman bir sepette çürük elma olabilir. Bu kadar takılmayın ve başkalarının eleştirilerine açık olup hatanızı düzeltmeye çalışın. İyi çalışmalar. Sevgiler... 
Yanıt Yaz