Dolar Nasıl Düşer ?
kucukmucit

Konu Sayısı: 13
Dolar Nasıl Düşer ?
8 yıl önce
Dolar Nasıl Düşer ? 
Beyin fırtınası yaparak 2 farklı bakış açısı ile dolar nasıl düşer.
Yorumlarınızı ve sizin çok farklı düşüncelernizi bekliyorum. 
http://www.makalecafe.com/dolar-nasil-duser/

SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
Sizi sonunda kadar destekliyorum. Yorum atmaktan da çekinmedim.
Ayrıca sitenizdeki makaleleri inceledim. Çok güzel ve seo ile yazılmış. Emeği geçen
Yazar arkadaşları tebrik ederim
kucukmucit

8 yıl önce
Diğer bir yol ise Türkçe yayın yapan sitelerin   yabancı dildeki(rusça,ispanyolca,çince,ingilizce) reklamlarını günde 1 defaya mahsus tıklamak ülkeye para girşini arttırır. 
Yani  site sahibi Türk  reklam örnek ZZZZZ(ABD) tıkladığınızda  ABD şirket Türkiyeye reklam parası ödemiş olacaktır. Google adsense ZZZZ dan dolar olarak aldığı reklam parasını Türk site sahibine TL çevirerek ödeyecektir.  
Türkiyede aktif internet kullanıcı sayısı türkiye aktif internet kullanıcı sayısı 47 milyon civarı.1 kişiye ait   Mobil Telefon,evdeki adsl ve işteki internet ile 3 reel ip denek. 
30 milyon kişi 1 günde 3 farklı internetten 3 farklı Türkçe internet sitesinin yabancı reklamlarına(Türkçe reklamlarına değil) tıklaması demek???
Ortalama tbm 0,30 dollar olsa  3 tıklama x 0,30 = 0,90 dollar.  0,90 x 3,5 tl = 3,15 tl eder.
30 000 000 x 0,90 dollars=27 mlyon dolar 1 günde Türkiyenin kasasındadır?  Peki Ayda 27 milyon dolar x 30 ? ===810 000 000 dolar  yani   32 33 milyon kişi bir ayda bu işe 2 dakika ayırsa Ülkeye ayda 1 milyar dolar kazanç elde eder.....  
Anlatabildim mi ? İnsanların internetteki gücünü ? 
ABD Almanya Fransa Rusya Şirketleri 1 günde 27 milyon dolar Türkiyedeki yayıncıya ödemek zorunda kalır. 
Türkiyeye bel altı vuranlara bel altı vurmak şart ...............................................

http://www.makalecafe.com/dolar-nasil-duser/

Bu mesaj kucukmucit tarafından 06.12.2016 09:16:28 tarihinde değiştirildi. Sebep:düzeltme
kucukmucit

8 yıl önce
Youtube videoları reklamlarıda buna dahil 
soner.acme

Konu Sayısı: 0
8 yıl önce
Bunların hepsi birer küçük, sevimli ancak etkisiz öneriler. Üretim yapmayan bir ülkenin kalkınabilmesi mümkün değil. Öyle makale yazmakla, reklamlara tıklamakla olmaz bu işler. Kredi borcu ödemiyoruz şaşırmayın lütfen. :)
yabgu

Konu Sayısı: 8
8 yıl önce
İyi niyetinizi anlayabilirim ama bunlar komedi. Aldığımız her şey dolarla, fakat dolarla sattığımız ürün yok denecek kadar az. Üretim toplumundan avm toplumuna döndük.
kucukmucit

8 yıl önce
Sadece 1 sektör örneği binlerce sektörde beyin fırtınası yapıp kafasını çalıştırırsa yeni fikirler ve taktikler gelişebilir.. Zor durumda kalmadan düşünemeyen bizler biraz düşünmeleri için bir fikir.
Bir çiftçi çocuğu olduğumdan, örnek vereyim. Tembel bir milletiz  tarlalarımız boş, önce tarlalarımızdan 2 ürün  alabiliyorsak 2 ürün almaya gayret göstermeliyiz. Mazeret yerine yeni fikirler üretip tarlalarımızı tam kapasite kullanmalıyız. Devlet ürünü almıyorsa aldığı ürünleri ekmeliyiz. 
Alışmışız koyun gibi güdülmeye kandi kararlarımızı verip kendi modellerimizle üretmeliyiz. Onu bunu boşverip sadece çalışmalıyız. 

kucukmucit

8 yıl önce
Örnek plastik hammadeleri yurt dışından dolar ile alıyoruz.  Toplum olarak tüm atıkları evimizde ayırıp toplama noktaları ve özel plastik hurdacılara versek, yeni hammade almaya gerek kalmaz. Kaçımız elindeki pet şişedeki kapağını ve pet şişeyi yere atmak yerine geri dönüşüme kazandırıyor? 2 yıldır bu konuda insanları bilinçlendirmeye ve sektör hakkında bilgi veremeye çalışıyorum. Site açtım ve halen 1 kişi dahi olsa atıklarını ayrıştırıp geri kazanmaları gerektiği önemini anlatmaya çalışıyor. Önce biz dürüst olalım ve insanlara yaşamımızla örnek olalım. 1 günde milyar dolar plastik pet çöpe ve çevreye atılıyor. Pet şişe hurda kilosu 0,5 tl  plastik kapakların hurdası 1 tl  dir.   v.s. v.s
yabgu

Konu Sayısı: 8
8 yıl önce
Koyun gibi güdülmeye alışmak ? Bunu şimdi söylemek biraz manidar. Yıllardır sıcak para ile dönen bir ekonomiyi şuanda sen düzeltmeye kalkıyorsun. Bankaların yabancıların elinde borsan yabancılarda. Yıllardır özelleştirme adı altında satmadığımız kurum kalmamış şimdi çıkıp sadece sloganvari çözümlerle ülke ekonomisini düzeltmek istiyoruz. Mazeret üretmiyoruz. Zamanında bunları eleştirenlere ekonomi çok iyi çok güzel ama siz fitne çıkarıyorsunuz diyenler şimdi birden bire ekonomist olup akıl veriyor. (Burda kastım kesinlikle sen değilsin kucukmucit). Daha düne kadar diyanet bile hac umreyi dövizle yaptırıyordu. Lütfen biraz gerçekçi olalım. 
kucukmucit

8 yıl önce
Hak veriyorum size amacım insanların düşünmesi sağlayıp olaylara farklı bakmaya itmektir. Fikir üretmeye itmektir.
Bu mesaj kucukmucit tarafından 06.12.2016 14:34:55 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz