gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Platformumuz hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Hazırladığımız yazar başvuru sistemi sayesinde büyük oranda yazar kalitesinde değişme yapmaya çalışıyoruz. Şuan ki çok seçici davranmıyor ve mümkün olduğunca güzelce kendini ifade eden herkesi alıyoruz. Fakat tabi aldığımız yazarlar arasında bize sıkıntı yaratabilecek olanlarda olabilir. Bu yüzden yeni bir ceza sistemi getirmeyi düşünüyoruz ve sizin fikirlerinizi de alalım dedik. Kısaca sistemimizden bahsedeyim.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 25.08.2014 09:06:42 tarihinde değiştirildi. 1-Kullanıcı yazar başvurusunu yapıp, kabul edildikten sonra herhangi bir yazısında (hazır makale/sipariş) kopya içerik gönderirse direk sistemden ban yiyecek. Takdir edersiniz ki sitemiz basit bir site değil ve kuralları var. Bu siteye üye olan kişi burada ki kuralları okumalıdır. Yani biz kimseye sürekli olarak açıklama yapmak zorunda değiliz. Dolayısı ile "Ben bilmiyordum.", "Denemek istedim." tarzı cümleler bunu değiştirmeyecektir. 2-Kullanıcı belli bir süre düzgün yazıp, 50-100-200 arası siparişler almaya başladığında ve aldığı yazılardan bunalıp, 3 kelime şuradan 5 kelime buradan gibi işlere giriştiğinde ve sistemimiz tarafından belirlendiğinde uyarı alacaktır. 3 uyarıya ulaşıldığında yazar banlanacaktır. Yazar o sıra bir sipariş üzerindeyse siparişi iptal edilecektir, yazdığı kısmın parasını da alamayacaktır. "Neden alamıyorum bir sürü yazdım, emeğim var" diyebilirsiniz. Fakat başka yazarların hakkını yemeniz göz önünde bulunduğundan şikayet etmeniz gereksiz olacaktır. Buna ek olarak zaten siparişiniz iptal edileceğinden dolayı makale alıcısı para ödemeyecektir. Aynı şekilde yazdığınız makaleler makale alıcısı tarafından da kullanılmayacaktır. Yani yazdığınız makaleler size kalacaktır. Kısacası hakkınız gene sizin olacaktır. Tek hakkı yenen o siparişe teklif vermiş ve çok daha güzel bir iş yapacağı yerde yapamayan diğer yazarların olacaktır. Bunun dışında eğer bakiyesinde o ana kadar kredi varsa o krediler banlanmadan önce o kişiye ödenecektir. 3-Spinner kullanımı yapan yazarların uyarı hakkı 2 olacaktır. Bildiğiniz gibi spinner yapılmış bir makale özgün diye nitelendirilir yani Google bu kişilere yüzde 100 onay verir. Gel gör ki aslında özgün değildir. Örneğin "Firmamız klima sorunlarını çözmesi için oldukça kaliteli ve deneyimli bir ekibe sahiptir." ana cümle budur. Spinleme ile bu cümle "Firmаmız klimа sorunlarını çözmеsi makѕadıyla oldukça nіtelіklі okunuşu deneyimli bir kez ekibe sаhiptir." Gördüğünüz gibi başı anlamlı sonu bu ne yahu dedirten bir cümle oldu. Yazıyı okurken bunu fark etme olasılığınız düşüktür. Çünkü siz hızlı okuduğunuz için beyniniz bu bozuk cümleyi düzeltir ve siz bunu normal bir şekilde okuyabilirsiniz. Bu yüzden direk olarak insanları aldatmaya yönelik olan bu harekete girişenlere 2 kez uyarı hakkı verilecektir. 4-Sipariş için bizden yazar tavsiyesi isteyenlere uyarı alan yazarlar tavsiye edilmeyecektir. Tabi isimlerini de ifşa etmeyeceğiz ama uyarı alan yazanın o konuda çok güzel yazı yazdığınızı bilsek dahi belli bir süre boyunca sizi tavsiye etmeyeceğiz. 5-Belli bir süreç sonunda eğer uyarı alan yazarlar düzgün bir şekilde işlerine devam ederlerse uyarılarını kaldıracağız. Evet kısaca sistem buna benzer olacak. Düzenlemeleri yapılacak. Fakat sizinde bu konuda fikirlerinizi almak isteriz. Ayrıca yukarıda yazdığım maddelerin kesinliği yoktur. Sert bir dil ile yazıldığına bakmayın. Bir örnek olarak sundum sizlere. Fakat az çok buna benzeyecek ve minumum taviz verilecek. Hem yazarların hem de makale alıcılarının yorumlarını bekliyoruz. |
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
Uyarı ve sonunda siteden uzaklaştırma fikri çok güzel bence. Ve en kısa zamanda da harekete geçilmeli. Ben kendi adıma konuşacağım, bebeğime ayıracağım vakitten çalıp ortaya daha kaliteli bir şeyler çıkması için uğraşırken ordan burdan bir iki cümle alıp daha kısa sürede işlerini bitirenlerle aynı kefede olmak istemem. Bu konuda çalışmalarınızı her zaman destekliyorum
|
kader
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 57 |
|
dbul
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 64 |
Yazarlık anlaşması yapıp 2 gün sonra ortadan kaybolan kişilere de ceza gelmeli. Her gün 2-3 yazı yazarım diyenlerden geriye bir tek yazar kaldı o da moon22. Diğerleri kayıp. Ben her defasında ilan çıkmak zorunda mıyım. Yazamayacaksanız niye anlaşma yapıyorsunuz. Tüm planlarımı mahvediyorlar şu anda çok da sinirliyim açıkçası. Bundan sonra anlaşma yapıp her gün 2-3 yazı göndereceğim deyip ortadan kaybolan yazarlara ceza gelmesini talep edeceğim.
|
moon22
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 125 |
Çok güzel bir sistem olmuş gerçekten.
Her ne kadar alıcıların ödemeleri geri iade ediliyor olsa da, kimi zaman 2 gün geç teslimi olmuş bir yazıdan dolayı büyük problemler yaşayabilmekteler. Ayrıca; dbul gibi bir kişi ile çalışmayı bırakan arkadaşlara da üzülmekteyim. Kendisi, yalnızca yazılarımı alır geçerim mantığında bir kişi değil. Yazılar hakkında, çok güzel bir dil ile gerekli eleştirileri yaparak, yazarların kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Kendisi ile çalışmaya başladığımdan beri bana pek çok şey kattığını belirtmek isterim. |
Hunili Yazar
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 32 |
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
Aslında iş disiplinine sahip olmayan kişiler az çok anlaşılıyor. Yani en azından ben kimin ne kapasitede olduğunu çok fazla bilgim olmasa da anlayabiliyorum. Alıcıları yarı yolda bırakanlar zaten düzenli işlerini kaybederek kendilerini cezalandırmış oluyor. Ama tabi alıcıları da zor durumda bıraktıkları için onlara da caydırıcı cezalar gelmesi lazım bu konuda gerekli.
|
erhanturan
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 13 |
|
dahaazmukemmel
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 14 |
şu spin işi pek kafama yatmadı açıkçası benim. bazı konularda yazılacak şeylerde başkalarıyla aynı cümleleri kurmanız mümkün değil mi? ya da atıyorum biigilendirme amaçlı bankaları anlatan bir yazı yazarken, bankanın sitesinden araştırma yaparsınız ve aynı şeyleri anlatacağınız için yine aynı cümleleri kullanmanız olası değil midir?
yani bire bir alınması değil de, yazdığınız bazı şeylerin denk gelme olasılığı bazı konularda yüksek olabilir. böyle bir şeyi yapmak gerçekten yapmayan bir yazarı da yanlışlıkla uyarmanıza neden olmaz mı? bunun dışındaki bütün konuları çok yerinde buldum. hatta bence de sürekli iş alıp düzgün yazmayan yazarların uyarı almalı gerekir. yazmak bir emekse, onun karşılığında verilen ücret de bir emek karşılığında kazanılıyor. kimse kötü bir durumda kalmasın. |
erhanturan
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 13 |