gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Spinleme olayı yukarıda anlattığım örnekteki gibidir. Kısacası aynı cümleyi anlamsız bir şekilde çevirmekten bahsediyorum. Yukarıda da bunun örneği var. Yoksa "Kredi kartı alacağınız bankayı iyi bir şekilde araştırmalı ve daha önceki referanslarına bakmanız gerekmelidir." cümlesini "Hangi bankadan kredi kartı almanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmazsanız, ileride başınıza büyük dertler açılabilir. Bu yüzden kredi alacağınız bankaları iyice araştırmalı ve elde ettiğiniz sonuçlara göre karar vermelisiniz." gibi düzenleyebilirsiniz. Yani bu örneği şimdi kafamdan yarattım. Gördüğünüz gibi iki cümlede aynı anlamda fakat tamamen farklı bir dil ile ele alınıyor. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 25.08.2014 19:54:52 tarihinde değiştirildi. Onun dışında Zafer Bayramı ile ilgili bir yazı hazırlarken M.Kemal Atatürk'ün bu özel gün ile ilgili söylediği bir sözü alıntı olarak tırnak içerisinde geçirebilirsiniz. Fakat tüm bir yazıyı bunla dolduramazsınız. Bu alıntı yaptığınız kısım sadece -20 olmalıdır. Alıntı dediğimde de "İyi o zaman ben başka sitelerden %20 alıntı yapabilirim" diye algılamayın. Bu sadece slogan ve bu tarz sözler için geçerlidir. Bunun dışında siparişlerini teslim etmeyen yazarlara da tabi ki de bir ceza sistemi getirebiliriz. Aynı şekilde dbul'un söylediği anlaşma konusunda da cezalara yer verebiliriz. Nihayetinde bu anlaşmalarda iyimakale.com sistemi kullanılıyor. Sonuç olarak da makale alıcısına zarar veriliyor. Böyle bir anlaşmanın varlığını anlaşma sağlandıktan sonra 2 tarafta bize belirtirse, yani "Bu yazarla, günde 3 adet sağlık makalesi iyimakale.com üzerinden bana teslim edilecektir." yazısından sonra anlaşılan yazarda "AAA makale alıcısına günde 3 adet sağlık makalesini iyimakale.com üzerinden teslim edeceğim." şeklinde yazarsa bunun içinde bir işlem uygularız. Yani makale alıcılarımız en azından sitemiz üzerinden resmi bir anlaşma yaparlar. Tabi bu anlaşmanın da bir sınırını koyarız. Yani örneğin 1 ay, 2 hafta, 3 hafta neyse artık buna göre yaparız. Aynı şekilde makale alıcısı da bu anlaşmayı bozarsa onun içinde bir yaptırım uygulayabiliriz. Keza yazarda bu anlaşmayı bozarsa ona da ceza getiririz. Böylece sistem tam adaletli bir biçimde işlemiş olur. Yorumlarınızı bekliyoruz :) |
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
dahaazmukemmel
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 14 |
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Ceza sistemi aktifleştirildi.
Maddeler genel olarak, ilk mesajda yazıldığı gibi olacak. Kopya makale gönderen, sipariş tamamlamayan üyelerin profillerine uyarı eklenecek. Her üye kendi hesabındaki uyarıları görebilecek. 3 uyarıya ulaşan (duruma göre 2) profiller banlanacak. Eğer profillerinde kazanç varsa, hiç bir ödeme yapılmayacak. Kazançları doğrudan bağış sistemine aktarılacak. Tekrar ediyorum, siteden banlanan kullanıcılara hiç bir ödeme yapılmayacak. Lütfen bu bilgilere göre hareket edin. |
iyimakale
|
erhanturan
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 13 |
|
negaze
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
|
Blue
Konu Sayısı: 9 Mesaj Sayısı: 71 |
|
iyimakale
Hesabındaki kredinin bloke olmasını kimse göze alamaz. Başka bir hesapla tekrar kayıt olduğunda Yazarlık Başvurusunun kabul edilmesi gerekiyor. Hadi diyelim kabul edildi, bu sefer yeni yazdığı makalelerin hiç birinde kopyaya yeltenmez çünkü tekrar banlanacağını ve kredilerinin bloke olacağını bilir. Sistem yeterince caydırıcı diye düşünüyoruz. Uyarıları herkesin görmesi konusu yapılabilir aslında, diğer üyelerimiz ne der?
|
Blue
Konu Sayısı: 9 Mesaj Sayısı: 71 |
Uyarıların görünmesini eğer ki kendine güveniyorsa kabul ederler. Makale yazmayı basit bir iş olarak oturduğu yerden zahmetsiz para kazanmak olarak gören, bir program kurup kelimeleri değiştirip özgün yazı yazdığını zanneden birisinin bana göre yazarlıkla alakası yoktur.Tabi ki kaynaklar aranır,okunur,yorumlanır diğer türlü sıfırdan bilgisi olmadığı bir konuda yazı yazamaz kimse.Ama araştırıp yazmakla birinin makalesini değiştirip özgünlükten geçirmek aynı şey değil.Siteye emek veriliyor görüyorum sistemin yıpranıp güvenini kaybetmemesi için alıcı ve yazarların profillerinde güvenirlik puanı bence şart.Bazı e-ticaret platformlarında görüyoruz bunun örneğini.Yine de verilen olumsuz puanların detayı verilmeli ve sizler tarafından haklı olup olmadığı değerlendirilmeli ve belli bir yükselme göstermiş yazarlar art niyetli yorumlara karşı da korunmalı. Tamamen benim görüşüm,sistemden beklentilerim.Teşekkür ederim
|