Duyuru-Makale Yazarı Arayan Makale Firmaları
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
Duyuru-Makale Yazarı Arayan Makale Firmaları
10 yıl önce
Bu sıralar sitemizde pek çok makale firması yazar aramaya başladı. Şimdi bu konuda sınırlamalarımız var ve bu sınırları geçen arkadaşların mesajlarını siliyoruz. 

www.iyimakale.com yazarların haklarını en iyi şekilde alması için açılmış bir sitedir. Normal bir makalenin günümüzdeki değer 100 kelime için 1 TL'dir. Fakat daha yüksek fiyatlara da satılabilmektedir. Eğer siz bu fiyattan daha az bir fiyatı yazarlara teklif ediyorsanız, bunu forumdan değil, özel mesaj olarak şahsi atınız.

Ayrıca yazar arkadaşlarımda umut ediyorum bu tarz tekliflere kanmaz. Sizin halihazırda iyimakale.com'da komisyon alındıktan sonra 2 TL kazanacağınız 200 kelimelik bir makale için neden 1 TL alacaksınız ki? Bu makale şirketleri örneğin 200 kelimelik 100 makale için 250 TL gibi bir  rakamdan anlaşıyorlar ve yazarlara 100 TL gibi bir ödeme yapıp, oturdukları yerden 150 TL kazanıyorlar. Bu şekilde üstünüzden bu kadar fazla para kazanılmasına razı gelebilecek misiniz? Yani yazıyı araştıran ve kaleme alan sizsiniz fakat makale şirketi sizden bile fazla para kazanıyor. Amacım kimsenin işine taş koymak değildir. Fakat bende bu konuda tecrübe edinmiş bir yazar olarak sizlere bilgi vermem gerekiyor. Bu sayede ben ve benim gibi olan arkadaşlarım gibi hakkınızın yendiğini düşünmezsiniz ve gerçekten hak ettiğinizi aldığınıza inanırsınız. Şahsi görüşüm bu tarz firmalarla çalışacak olsanız bile %60'lık kısmı sizin almanız gerektiğidir. Yani 2.5 TL olan bir makalede 1.5 TL kendinizin, 1 TL'de aracının olması gerekir. Tabi gene seçim sizindir.

Fakat genel olarak sitemizde hiçbir makale şirketinin reklam yazılarına yer vermeyeceğiz. Eğer bu tarz bir düşünce içindeyseniz, kişisel olarak insanlara özel mesaj atabilirsiniz. Bunun haricini sitemizden kaldıracağız. Zaten böyle bir makale satım sisteminde kendi reklamınızı yapıyor olmanız da hiç etik bir davranış değildir. Bu tarz yazar arayışlarınıza başka platformlardan devam edebilirsiniz.

Bu mesaj gosuhasu tarafından 09.08.2014 13:30:38 tarihinde değiştirildi.
pelinsu

Konu Sayısı: 12
10 yıl önce
bu konuya yer verdiğiniz için teşekkürler.kesinlikle haklısınız
Hayalci

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Süper bir konuya değinmişsiniz. Gerçekten de makale alım-satım işlerinin yapıldığı bir sitede, bu tarz tekliflerin yapılması etik olmadığı gibi aynı zamanda ayıptır. 100 kelime için 40 krş teklif veren bir konu açılmıştı forumda birkaç hafta önce. Forumda açılan bu tür ilanların engellenmesi son derece yerinde bir karar.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz gerçekten son zamanlarda gelen teklifler ya da bu tür açılan konular çok rahatsız ediciydi. Bir de kimse 100 kelimeye 1 Lira vermez en iyi biz yapıyoruz şeklinde kandırmaya yönelik girişimlerde bulunuyordu. Umarım bunların bir sonu gelir.
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Kesinlikle haklısınız. Umarım hiç bir yazar arkadaşım bu emek sömürüsüne aldanmaz. İnanın fiyatında da değilim, sevdiğim iş olduğunda sitede de uygun fiyatlardan teklifler veriyorum; ancak birilerinin üzerinden bu kadar para kazanmaya kalkan kişiler çok rahatsız edici. Bunun için site dışında da genelde kişiler ile kendim iletişime geçerek projelerde yer alıyorum. İyi ki böyle bir site var ve emek hırsızlarının rant edeceği kişi sayısı bir nebze de olsa azaldı.
elftrn

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Gerçekten tebrik ederim sizi.. Yaklaşık 4 ay boyunca emeğim bu şekilde sömürüldü. Ben yalnızca para kazanmaya odaklı çalıştığım için neyin ne olduğunu araştırmamıştım. Bu site ile karşılaştığımda ise işin aslını öğrendim ve gerçekten kendimi kandırılmış hissettim.
mehmetaluc

10 yıl önce
Çok güzel bir konuya temas edildi,lütfen emeğe saygı lütfen..
kader

10 yıl önce
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Kesinlikle arkadaşlarımın düşüncelerine katılıyorum. Hiçbir arkadaşımın bu tarz yanlışlara düşmemesini umuyorum. Ben adil sisteminden dolayı ağırlıklı olarak iyi makale aracılığıyla çalışıyorum. Kazancımın da haklarımın da korunmasından son derece memnunum.
SafakVakti

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Site giderek güçleniyor ve zamanla bu tür konular daha çok gündeme gelecek. Aynı kararlılıkla önlemler alındıkça sıkıntı yaşamayız. Bu arada elftrn arkadaş geçmiş olsun. Burada emeğiniz güvende olacaktır...
dbul

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Umarım bu konu yanlış anlaşılmamıştır. Son verdiğim siparişlerde bazı yazarların fiyatlarına zam yaptıklarını gördüm. Ben kendi adıma makale ticareti yapmadığımın ve yazdırdığım tüm makaleleri kendi sitelerimde yahut da seo çalışması yaptığım sitelerde kullandığımın garantisini veriyorum. Tabii gönül isterdi daha fazla ödeme yapmak ama kendi adıma 250 kelimelik Türkçe bir yazıya henüz 5 TL ödeme yapacak duruma gelmediğimi belirtmek istedim :) Fiyatlar makul tutulursa sevinirim.

Bol kazançlar.

Bu mesaj dbul tarafından 11.08.2014 12:53:32 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz