Geri Dönüşüm Sitesi
kucukmucit

Konu Sayısı: 13
Geri Dönüşüm Sitesi
9 yıl önce
Arkadaşlar Hurda ve Geri Dönüşüm sitesi/forum açtık kategorileri oluşturmaktayım. Düşüncelerinizi beklerim 
Amacım Türkiyedeki Geri Dönüşüm / Hurda maddeleri konusunda insanları bilgilendirmek ve Çevre korumak adına insanları bilinçlendirmek. Sizlerin katılımını ve önerilerinizi bekliyorum. Üye olabilirsiniz. 
http://www.hurdabilgi.com/forum/

kucukmucit

9 yıl önce
Arkadaşlar Kategori olarak fikir verebilirmisiniz? 
http://www.hurdabilgi.com/forum/
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
9 yıl önce
Konu hakkında çok bilgim yok ama kullanılmayan eşyaları atmak yerine ihtiyacı olan birilerine de vererek geri dönüşüme katkı sağlayabiliyoruz. Bunun adı nedir bilmiyorum ama civarımdaki birçok arkadaşımdan duyduğum bir facebook grubu var, ismi freecycle. Belki böyle bir alan açılırsa potansiyel kitle biraz daha genişletilebilinir.

ikişubat

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
Organik ve inorganik atıkların toplanması ve geridönüşümünden elektrik üretimi yapılması ile ilgili fabrikalarda çalıştım. Geri dönüşümün prosedürlerinden, yönetmeliklerinden üretim preseslerine kadar bir çok alt dalı var.Bu konularda bildiğim kadarı ile yardımcı olabilirim.
kucukmucit

9 yıl önce
Arkadaşlar önerilerinizi değerlendireceğim.
kucukmucit

9 yıl önce
Hurda kağıt,kitap,karton,plastik,bakır, demir gibi maddeleri forumda satabilirsiniz arkadaşlar.  http://www.hurdabilgi.com/forum/
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
9 yıl önce
İl il atık pillerin nerelerde toplandığının paylaşılabileceği bir kategori olabilir. Herkes kendi ilindeki, bildiği yerleri yazar. Atık pillerin toplandığı hatta pillerin kazanca dönüşebileceği makineler mevcut. Şöyle ki elimizde babamla 1000'den fazla pil mevcuttu, soyunma dolapları pille çalıştığı için çok pil çıkıyor, uzun süredir kullanıyorduk fakat atmaya kıyamıyorduk, belediyemizde atık pil toplama hizmeti vermediğini söylemişti bu nedenle uzun süredir bekliyordu. Bir AVM'de atık pil karşılığı puan toplandığını bu puanlarında sinema bileti, yemek gibi şeylerle harcanabildiğini fark ettik. Hem ara sıra sinemaya gidiyorum hem de azar azar pilleri geri dönüşüme göndermiş oluyorum :) 
kucukmucit

9 yıl önce
MjBolubeyi  Tşklr Atık piller toprağı ve suyu müthiş kirletiyor. Fikrinizi uygulaya çalışacağım. 
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
9 yıl önce
Aynen hocam, yani "Atık Pil Toplama" kategorisi altında mesela Ankara şeklinde bir konu olur ve konu altında Optimum AVM de atık pile puan veriyor puanlara yemek yenebiliyor vesaire ya da AnkaMall AVM'de 5 atık pil verince 1 adet yeni pil veriyor gibisinden bilgilendirme olur. Toplayan merciler daha bilinçli olursa aslında halk zaten genellikle bilinçli. Aslında geri dönüşüm başlı başına dünyanın geleceği için şart, sürdürülebilir yaşam için gerekli. İsveç'te çöp bitmesi ve Almanya'dan çöp satın alması gibi olaylar her ülkede olsa doğa kirlenip, olumsuzluğa gitmez. 
kucukmucit

9 yıl önce
Konuyu atık kategosinde düzenleyeceğim
Yanıt Yaz