ankara
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 59 |
Yazılarımızi Seo uyumlu yazıyoruz. Özgün içerik çıkarıyoruz. Kopya içeriği Google sevmiyor biliyoruz. Buraya kadar güzel. Ama dikkatimi çeken şu; herhangi bir bilgi ararken ilk sayfada nerdeyse 4 - 5 sitenin içeriği birbirini aynısı. Kopyala yapıştır yapılmış. Nasıl oluyor da kopya içerik ilk sırada görünüyor?
|
dbul
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 64 |
En basit şekliyle anlatacak olursam; Google her sitenin içeriğine göre değerlendirme yapıp o siteye bir puan verir. Örneğin, konunun uzmanı ilk sırada gelir. En fazla puanı alır ve doğal backlink alacağından hiçbir ek muameleye ihtiyaç duymaz. İkinci sırada araştırmacı gelir (ek desteğe ihtiyacı vardır), daha sonra rewriter, en sonda spam siteler (kopyala yapıştır) yer alırlar. Her sitenin bir otorite derecesi vardır. Puanı yüksek olan siteler belirli oranda kopya içerik bulundurabilirler ve Google buna kızmaz. Hatta bu sırada isterlerse alıntılama (blockquote) kullanarak Google'ın gözünde kötü çocuk olmazlar. Yani her şey temeli iyi oturtmakla ilgilidir, daha sonra belirli oranda kopya içerik doğru kullanıldığında sorun çıkarmamaktadır.
Bu mesaj dbul tarafından 22.09.2016 01:05:49 tarihinde değiştirildi. |
ankara
|
dbul
Rica ederim. Yani aslında kimsenin bir makale yazarına "yazını yayınladım ama ilk 100'de çıkmadı" demesi doğru değildir. Otoriter sitelerde kopya içerik bile ilk sıralarda çıkarken iyi emek verilmemiş veya Google'ın gözüne girememiş (veya cezalı) sitelerde en kaliteli makale bile arka sıralarda çıkabilir.
|
ankara
İşte ben de ona takıldım. Uzun zaman düşünüp, araştırıp internet sitesi kurmaya karar verdim. Ama rekabetin çok fazla olduğunu biliyorum tabi, bir de bu tarz şeyler kafama takılınca... Ama öğrendiğim iyi oldu. Başarılı olamazsam en azından Google'ın gözüne giremedim derim :)
Bu mesaj ankara tarafından 22.09.2016 01:50:08 tarihinde değiştirildi. |
dbul
|
ankara
|
dbul
İşin sırrı konu bütünlüğünü sağlamaktır. Yani ben bir site açarım, her alandan yazılar yazarım diye düşünürseniz ve hareket ederseniz olmaz. Daha dar bir alanda hedef kitlenizi bilerek hareket etmelisiniz. Çünkü arama motoru siteleri kategorilendirir ve buna göre ziyaretçi sorgularında kendi kategorinizde avantajlı olursunuz. Bir diğer önemli nokta ise ziyaretçileri iyi analiz etmektir. Bunun için webmaster araçlarına sitenizi ekledikten sonra arama sorguları kısmını sürekli takip edip incelemenizi öneririm. Çok fazla ipucu var ama belki de en önemlilerinden biri kendi kategorinizde diğer sitelerde olmayan ama ziyaretçinin ihtiyacı olan içerikler üretmektir. Bunu başarabilirseniz hiçbir ek desteğe (seo gibi) ihtiyacınız kalmaz.
Bu mesaj dbul tarafından 22.09.2016 09:53:00 tarihinde değiştirildi. |
ankara
|
netelma
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
Gelir İçin: google adsense, admatic vb reklam firmaları
Site İçin: Google Webmaster Tools, Google Analytics olmazsa
olmazlar
Biraz seo ve genel kavramları forum sitelerinden takip
edebilirsiniz..
İşe ilk başlar iken önemli olan konular site yazılımı (php
mi asp) mi olacak. Wordpress gibi hazır bir cms sistemi mi yoksa özel yazılım
mı? Eğer Wordpress ise tavsiyem temiz kodlama yapılmış ücretli bir tema..İlk
başta bir host işinizi görür ancak 20 bin 30 bin trafiklerde illaki ya vps yada
Dedicated Server kiralamanız gerecek.Bu işte maliyetlerinizi düşürebilmeniz çok
önemli.Çünkü Türkiye de reklam kazançları düşük. Büyükler ile rekabet etmek zor
ve maliyetli bir iş. dbul arkadaşın dediği gibi kategori sitesi (niş) site çok mantıklı. Her konuda bir site için büyük bütçeleriniz ve güçlü bir ekibiniz olmaz ise çok zor..
Bu mesaj netelma tarafından 22.09.2016 16:30:44 tarihinde değiştirildi. Sebep:eksik yazım |