Google İndexi
yabgu

Konu Sayısı: 8
Google İndexi
10 yıl önce
Buradaki yönetici arkadaşa konuyu belirttim. Burada sipariş verdiğim bir makale sisteme eklenince ben onu bir süre sonra kendi siteme ekliyorum. Google bu yüzden önce buradaki makaleyi indexliyor benim sitem ise eklediğim zaman indexleme yapıyor. Bu benim için büyük sorun bundan sonraki makaleler imin ya başlığı saçma alakasız bir şey olacak ya da bu durum düzelene kadar makale almamayı düşünüyorum. Konu hakkında yönetici arkadaşlardan bir çözüm bekliyorum
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
10 yıl önce
Arkadaşlar  indexlenen tek yer makale başlığı ve makale açıklamasıdır, makale 
Örnek verelim hemen , sitedeki  hazır makaleler bölümünde "AMWAY HAKKINDA HER ŞEY" başlıklı makalenin başlığını aratın google aramlarda sadece şu çıkacaktır.   

1. AMWAY HAKKINDA HER ŞEY Makale Bilgileri - İyi Makale

41-50. Makale Etiketleri: amway,nutriway,body series,amway iş. Makale Açıklaması:amway işi hakkında detaylı bilgi, sistem nedir? nasıl işler? ürünler nelerdir?

2. Gördüğünüz gibi , ben makalenin tamamını google özgünlük kontrolünde makale yüzde 100 özgün. 
  3. Ayrıca başlık indexi  alıcıyı rahatsız ediyorsa 2 çözüm var , sipariş açarak makale alabilir veya yeni özel kod sistemi ile alabilir.

iyimakale
Yönetici

10 yıl önce
sipariş verdiğinizde örnek benim verdiğim sipariş http://www.iyimakale.com/panel/siparis/kestane-bali-/1331   bunu içerğini alıcı ve satıcı görebilir bunun dışında kimse göremez.
yabgu

Konu Sayısı: 8
10 yıl önce
Teşekkürler
missaydemir

Konu Sayısı: 31
10 yıl önce
Başlık indexi tabiki alıcıyı rahatsız edecektir, ayrıca sunduğunuz çözümler her zaman için geçerli değil. Bu biz alıcıları hazır makale almaktan uzaklaştıracaktır. Böyle bir konu aklıma hiç gelmemişti, yabgu'ya teşekkür ediyorum bundan sonra dikkatli olmamı sağlayacağı için.

Google için başlığın ne kadar önemli olduğunu açıklamaya gerek yok herhalde, sadece başlık çıkıyor diye endişelenmememiz mi gerekiyor? Arama sonuçlarında başlığın çıkması demek siz ne kadar hayır diyecek olsanız da bu sitenin kendi ekleyeceğimiz siteye google gözü ile rakip olması demek.

Sadece başlık, etiket ve açıklaması çıkıyor gibi bir bahane ile "aaa ne güzel bak makalenin metni çıkmıyormuş" deyip şükür mü etmeliyiz? Bizler burada makalelere para ödüyoruz, yazarlar da para kazanıyor kimse iyimakale.com'un seo danışmanlığı görevine talip olmadı.

Kusura bakmayın ama işin özü bu.

iyimakale
Yönetici

10 yıl önce
Hazır makale buradan satın alındıktan sonra 410 GONE koduyla google'a bildiriliyor. Yani indexi kaldırılıyor. Sadece bu indexin kaldırılması zaman alabiliyor.
Bu kadar büyük tepki vermeye gerek yok, biz müşteriler ve yazarlar ne isterse yapıyoruz zaten. Bizim yazdığımız maddelere bir itirazınız varsa bunu normal bir biçimde belirtebilirsiniz. Gerekirse makale sayfalarını disallow da yaparız ama öncelikle bunun için yeterli kanı olmuşması gerekiyor. Daha önce bir üyemiz satın alındıktan sonra 410 kodu döndürülmesinin yeterli olacağını belirtmişti, biz de bunu yapmıştı. Eğer farklı bir gereklilik doğarsa farklı bir çözüm üretiriz.

missaydemir

10 yıl önce
Tepki belki üslup nedeniyle büyük gibi görünmüş olabilir. Sizlerin burdaki yaklaşımlarınızın ne kadar olumlu olduğunun bilincindeyim. Sadece makale ne kadar özgün olursa olsun başlığın çok etkili olduğu bir gerçek ve özellikle yeni siteler için bu büyük bir handikap diye düşünüyorum.

Kısacası hazır makalelerin başlık, açıklama ve etiketlerinin indexletilmesi benim işime gelmez.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Aynen öyle örneğin "League of Legends Artık Lisanslı Bir Spor" isimli makalem, 5 Ağustos'da satılmıştı ve görünen o ki 2 gün içerisinde silinmiş Indexi. Şuan yayınlayan sitede bu başlık ile arama yaptığınızda 1. sırada çıkıyor. Hatta onedio.com makalemi yayınlanan siteden kaynak göstererek yayınlamasına rağmen "içeriğin tamamının"  bulunduğu site gene ilk sırada çıkmaya devam ediyor. Kısacası burada SEO danışmanlığı gibi bir durum yok. Yani sonsuza dek buradaki index kalmıyor. Bunun ayrıntılı araştırmasını da yapabilirsiniz. Makale satıldıktan sonra 1-2 gün içerisinde başlığı da içeriği de sizin olacaktır tamamen. Bazı başlıklar genel başlıklar oluyor. O konuda sitede bir şey yapamaz. O başlıklarda yükselmek için sizin kendi SEO çalışmalarınız önemlidir. Bunun dışındakiler içinse endişe etmenize gerek yok. Size satılan makale sizindir. Sadece 1-2 gün Index silinmesini beklemeniz gerekiyor.
missaydemir

10 yıl önce
Ben google'ı pinglediğimde karşılaşacağım duruma bakarım. 1 saatte bile indexi silinse burdan ben bu durumu istemem. Aşağıdaki link 3 gün öncesinin makale örneği, ve dediğim gibi bu 1 saat bile olsa sıcak bakılacak bir durum değil, hoşgörülecek durum hiç değil.

https://www.google.com.tr/?q=ERKEKTE+YAZ+SPOR+GİYİM#q=%22ERKEKTE+YAZ+SPOR+GİYİM%22

gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Tabi sizin için hangisi daha iyi ona biz karar veremeyiz. O sizin kendi düşüncenizdir. Fakat şuan ilk yazdığınız yazıdaki anlatım tarzınız şu şekildeydi "Siz bilerek bu indexlemeyi yapıyorsunuz, hem para kazanıyorsunuz hem de SEO'dan bizim önümüze geçiyorsunuz. Bizi enayi yerine koyuyorsunuz. Yaptığınız edepsizlik". Yok ben öyle demek istemedim deseniz de üslubunuza bakarsak ne yazık ki bunun dışında bir şey anlaşılmıyor. Zaten ben mesajımı yazarken gerekli olan açıklamayı iyimakale yöneticimiz yazmış ve size "Nasıl istiyorsanız, ona göre bir düzenleme" yaparız diye belirtmiş. İsterseniz bunu bir tartışma ortamına döküp, "Ben sizin dediklerinizi umursamam, ben gördüğüme bakarım" havasından çıkıp, önerinizi söylemeniz çok daha iyi olacaktır. Bu sayede genel olarak tüm makale alıcılarının isteklerini göz önünde bulundurarak yeni bir düzenlemeye geçilebilir.
Yanıt Yaz