kuyruksuzkedi
Konu Sayısı: 6 Mesaj Sayısı: 32 |
Haber makalelerinin diğer makaleler ile aynı kriterler ile değerlendirilmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Zira; yazılan bir haber makalesinde başbakanın yaptığı bir açıklamaya yer verilecekse o açıklama başka kelimeler ile yazılamaz. Açıklamayı başka kelimelerle yazmak habercilik değildir çünkü başbakan ne demişse haberi okuyanlara onu o şekilde aksettirmek gerekir. Bu da özgünlük problemi olarak algılanıyor. Oysaki değil, haber dili böyle olmalı. BM'nin resmi açıklamasını kafana göre farklı cümleler kullanarak yazamazsın özgün yazacağım diye. Evet, haber özgün olmak zorunda ama resmi açıklamalar, hatta tüm açıklamalar açıklama yapanın cümleleri ile verilmeli bence. Sizce?
|
tarantula
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 49 |
|
kuyruksuzkedi
Sitenin politikaları kesin olabilir, ancak HABER başlığı altında eklenen yazıları farklı bir incelemeden geçirmezlerse kendi kayıpları olur. Netice olarak ben sipariş sahibine sırf sitenin politikası öyle gerektiriyor diye BM kararını kafamdan uydurduğum cümlelerle yazıp teslim edersem o haber o sipariş sahibinden döner. O zaman dışarıdan çalışmak zorunluluğu gelir. Dediğim gibi resmi ya da gayrı resmi açıklamaları açıklamayı yapanın cümlelerini kullanarak vermek önemli.
|
tarantula
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 49 |
Doğru söylüyorsunuz. Sanırım bu tip durumlarda makale kodu devreye giriyor. Belli kişiye düzenli haber yazıyorsanız makale kodu ile eklenen makalelerde özgünlük aranmıyor diye düşünüyorum. Çünkü genelde siteye yükledikten sonra iyimakaleye yüklüyoruz. Haliyle özgünlükten geçmesi imkansız oluyor.
|
kuyruksuzkedi
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
abilgen
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 10 |
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |