Haber Makaleleri Hakkında...
kuyruksuzkedi

Konu Sayısı: 6
Haber Makaleleri Hakkında...
9 yıl önce
Haber makalelerinin diğer makaleler ile aynı kriterler ile değerlendirilmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Zira; yazılan bir haber makalesinde başbakanın yaptığı bir açıklamaya yer verilecekse o açıklama başka kelimeler ile yazılamaz. Açıklamayı başka kelimelerle yazmak habercilik değildir çünkü başbakan ne demişse haberi okuyanlara onu o şekilde aksettirmek gerekir. Bu da özgünlük problemi olarak algılanıyor. Oysaki değil, haber dili böyle olmalı. BM'nin resmi açıklamasını kafana göre farklı cümleler kullanarak yazamazsın özgün yazacağım diye. Evet, haber özgün olmak zorunda ama resmi açıklamalar, hatta tüm açıklamalar açıklama yapanın cümleleri ile verilmeli bence. Sizce?
tarantula

Konu Sayısı: 7
9 yıl önce
kesinlikle katılıyorum @kuyruksuzkedi ancak sitenin politikaları bu konuda kesin malesef. değişeceğini sanmıyorum
kuyruksuzkedi

9 yıl önce
Sitenin politikaları kesin olabilir, ancak HABER başlığı altında eklenen yazıları farklı bir incelemeden geçirmezlerse kendi kayıpları olur. Netice olarak ben sipariş sahibine sırf sitenin politikası öyle gerektiriyor diye BM kararını kafamdan uydurduğum cümlelerle yazıp teslim edersem o haber o sipariş sahibinden döner. O zaman dışarıdan çalışmak zorunluluğu gelir. Dediğim gibi resmi ya da gayrı resmi açıklamaları açıklamayı yapanın cümlelerini kullanarak vermek önemli.
tarantula

Konu Sayısı: 7
9 yıl önce
Doğru söylüyorsunuz. Sanırım bu tip durumlarda makale kodu devreye giriyor. Belli kişiye düzenli haber yazıyorsanız makale kodu ile eklenen makalelerde özgünlük aranmıyor diye düşünüyorum. Çünkü genelde siteye yükledikten sonra iyimakaleye yüklüyoruz. Haliyle özgünlükten geçmesi imkansız oluyor.
kuyruksuzkedi

9 yıl önce
Bir de o yönü var.. Şu an yönetime 2 saat anlattığım halde aynı durumu yaşıyorum; benim taaaa 6 saat önce siteye koyup yayınladığım makale ile ilgili uyarı geldi..
yasmin86

Konu Sayısı: 3
9 yıl önce
Ben kendi adıma haber niteliğindeki yazılarımda sorun yaşamadım. Ancak bir ara iş hukuku makalelerimiz vardı, onlarda yaşamıştım dediğiniz gibi bir problem. Sonuçta iş hukuku hiç değiştirilemeyecek bir konu ama uzun giriş çıkış kelimeleri ile bunların üstesinden gelmiştim :)
abilgen

Konu Sayısı: 2
9 yıl önce
kelimelerde ufak değişiklikler yapın. takılarında falan. anlamı bozmadan yazıyı yazabilirsiniz. sağlık makalelerinde de doğru bir ama cümlelerle hafif oynamalar sayesinde özgünlük elde edilebilir.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
9 yıl önce
Merhabalar, makalelerin özgünlük kıstasında ne yazık ki Google'ın benimsediği politikalara uymak zorunda kalıyoruz.

Eğer anlaştığınız alıcının rızası var ise, bu konuda bize bilgi vererek, makalelerin onayı konusunda yardım alabilirsiniz.
Yanıt Yaz