Hazır Makale Fiyatlandırma Değişiklik & Öneri & Talep
SevvalG

Konu Sayısı: 1
5 yıl önce
Bu sitede yazarlar yazdıkları makale sayısına ve aldıkları olumlu görüşler sayısına bağlı olarak puan alıyorlar. Sonuçta tecrübeli, kıdemli, profesyonel oluyorlar. Ancak teklif verirken aynı taban fiyattan teklif veriyorlar. Zaten çoğu zaman fazla fiyattan verdikleri zaman da sipariş kaçıyor. Ucuz olan yazarla anlaşılıyor. Yazı yazılmasını isteyen kişilere yazar kademesi seçme zorunluluğu getirilmeli. Bu zorunluluk sonrasında sadece o kademede olan yazarlar teklif verebilmeli. Bu kademe üstü yazar da teklif verirse kademe fiyatının altında yazacağını bilerek yazmalı. Yoksa kademenin hiçbir anlamı olmuyor. Bir diğer unsur, bazı yazı yazfırmak isteyen kişiler bir yazara yöneliyorlar. Ancak o zaman siparişler ekranında diğer yazarların bu sipariş tekliflerini görmesinin anlamı yok.
Hayalci

Konu Sayısı: 8
5 yıl önce
Merhabalar, 2014 yılından beri iyimakale'de olan bir içerik üreticisi olarak makalelerin sınıflandırılması çok hoşuma gitti. Hem satın alan kişi de alacağı içeriğin daha nitelikli olduğunu anlayabilecektir. Kesinlikle destekliyorum.
adaguc

Konu Sayısı: 0
5 yıl önce
Bence birazda müşteri yönlü geliştirmeler yapmanızı öneririm. Mesela yazarlar siparişi vermediğinde ya da geç verdiğinde olumsuz yorumdan başka bir yaptırım yok. Müşterilerin kaybettiği sürenin hiç bir önemi yok. Sadece olumsuz yorum yaparsınız bu kadar. Buna bir çözüm getirmeniz gerekli. Biraz daha yaptırımı olmalı ki müşteriyi mağdur etmemek için çaba gösterilmeli. 

İkinci husus yazarlar sipariş veren müşteriye siparişle ilgili direk mesaj atamamalı. Çünkü bu haksız rekabete yol açıyor. Mesaj atmayan daha pasifmiş gibi duruyor. Mesaj atanların işi alma olasılığı daha yüksek oluyor. 

Bunları bir yazar değil müşteri gözüyle yazıyorum. 
alikatman

5 yıl önce
Merhabalar. Yazar Ünvanlarına göre ücretlendirme yapılırsa daha isabetli olacağını düşünüyorum. 
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
5 yıl önce
Herkes her şeye teklif verebilir olma olayı başlı başına yanlış bence. Öncelikle sınıflandırma bunun üzerinden yapılmalı. Yani alıcı üst seviye bir şey arıyorsa kapsamlı, ciddi araştırma gerektiren, sadece buna teklif verebilecek yazar sınıfı olmalı. Örneğin 5 yıldızlılar. Yani yazarın sınıflandırması da yapılmalı makaleden önce. Çünkü 100 kelimeye 1,5 lira verip saatlerce araştırma yapılmasını bekleyen müşteriler oluyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali bu işte, iyi fiyat genellikle iyi sonuç getiriyor. Ayrıca rakam gerçekten komik 1,5 TL. hem sipariş hem de hazır makaleler için. 

Bunların yanında çok ciddi yaptırımlar gelmeli diye düşünüyorum. Yani iyi kazandıran ama yanlışa tahammülü az olan bir sistem kurulmalı. Örneğin 2 günlük bir sipariş açtım. Birine verdim ismini şimdi zikretmeyeceğim burada. 100 kelime 1,5 TL üstündeydi o konuda bilinsin. 2 gün sonra istediğimle alakasız bir makale yüklendi. Hani resmen "belki yer" gibisinden. Özel mesajla iletişim kurduğumda cevap aynen şu "Konu ile alakalı detay bulamadım iptal isteyebilirsiniz." İptal isteyeceğim orası 2-2-4. Senin benim 2 günümü çalmaya ne hakkın var? Eğer yapamayacaksan teklif vermeyeceksin. Gerekirse önce kısa bir araştırıp kaynak bulabilir misin ona bakacaksın? Ki bana sormuş olsa yönlendirirdim o ayrı. Neyse bu ve bu tip yazarlara ciddi yaptırımlar uygulanmadıkça fiyat politikasındaki artış bu sistemi çıkmaza sokar. Örneğin Bu şekilde bir durum mu oldu? Editörler ve admin var. Bakacak duruma kim haklı çoğu olayda bariz belli. Kardeşim yazara 1 ikaz ayrıca sipariş tutarının iki katı eksi bakiye. İkinci de dört katı üçüncü de yasaklama gibi şuan ki durumdan daha ağır yaptırımlar olmalı ve aktif kullanılmalı. Tabi fiyatlarda bir artışa gidilecekse bu söylediğim.
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın hani yazarı köle gibi gören bir tutumum hiç olmadı ki bende yazıyorum. Yeri geldiğinde çok beğendiğim bir yazara 100 kelime 1,5 TL lik teklif yaptığında teklifi iptal edip yükselt demişliğimde vardır. O arkadaşların isimlerini vermeyeyim şimdi burada bana kalsınlar :) Bu emek bu kadar ucuz olmamalı ama hak etmeyen de cezasız kalmamalı. Bu sistem anca böyle yürür. 

Kurallar konusunda ben çok takıntılıyım sanırım. Admin bilir en gördüğüm en ufak olayı direk yetiştiriyorum. Bir kural varsa uygulanacak. Ama burada gördüğüm çok ılıman bir tavır var. Alıcılarda çoğunlukla emeğe saygı çerçevesinde kimseyi üzmek incitmek istemiyor bu verdiği 50-100 TL nin karşılığını göremeyince ve yaptırımda yetersiz olunca daha doğrusu dediğim gibi ılıman olunca, belli bir süre sonra alıcı da ince eleyip sık dokumaya, Alt limitten teklif verenlere yönelmeye, yeni yazarlara şans vermemeye başlıyor. Muhtemelen orta şeker bir iş çıkacak ama çıkmazsa bile en az zararla kurtulayım mantığıyla. Kısaca denge çok iyi kurulmalı o bariz. 
Akşam akşam içimi döker gibi oldu kusura bakmayın. Herkese iyi akşamlar.

Bu mesaj Vonzarovich tarafından 23.01.2020 22:00:31 tarihinde değiştirildi.
Fatih137

5 yıl önce
Çoğu kimsenin hislerine tercüman oldunuz bence sayın Vonzarovich... İki taraflı bir bakış açısıyla gayet doğru öneriler bence... Fikirlerinize genel olarak katılıyorum...
Yanıt Yaz