HAZIR MAKALELER VE SİPARİŞ ÜZERİNE YAZILAN MAKALELER
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
11 yıl önce
Arkadaşlar fiyatı düşüren yazarlar var, kısıtlama derken  nasıl bir model istiyorsunuz? Ayrıca hazır makalelerin fiyatlarını yazarlar belirlerse yazar yine makale fiyatını yani 300 kelimelik makaleyi 1,5 tlden satacak yani yine fiyat kıracak. Çözümleri detaylandırın yapmaya çalışalım.

Ama şunu iyi bilin  kaliteli yazar makalesini ister hazır ister siparişle versin alıcıların çoğu kaliteli yazar kaç tl fiyat verirse versin onu onaylıyor. Kaliteli yazarların hazır makale satma oranı çok yüksek.

Yeni yazarların ve acemi yazarların makalelerini alıp onlara yanlışlarını mesaj olarak atıyoruz ve acemi yeni yazarlarında sisteme hızla adapte olup makale yazmaları için makalelerini alıp sipariş verip onlara şans tanıyoruz.

Siparişlere teklif vermek istemeyen yazarlar, kaliteli makalelerini hazır makale olarak ekleyerek daha çok kazanabilirler. Daha çok kazanabilirler.

önerilerinizi çözümüyle beraber yazın birlikte sistemi geliştirmeye çalışalım.

Alıcılardanda önerilerini yazmalı bence...

gosuhasu

Konu Sayısı: 14
11 yıl önce
Şöyle bir model verilebilir. Örneğin 200 kelimelik bir makale 2.4 TL, yazar bu makalenin normal bedelinin %30 undan aşağı teklif veremez gibi. Yani 1.8 TL gibi bir fiyat altına inemez. Diğer türlü şöyle oluyor. Adam 2.4 TL tutarındaki yazıya 1.2 TL tutarında teklif veriyor ve aman ne yazsam gider diyor. Alıcı eğer fiyat düşünen biriyse ki böyle makale alıcıları kesinlikle var. Diyor ki "A iyi çok ucuza yapıyor" sonra veriyor o yazara. Yazıya bir bakıyor o kadar kötü ki hiç beğenmiyor. Bu makale alıcısı parayı düşünen biri olduğu için "Ya gittim siteden bir makale aldım, o kadar kötüydü ki bir daha almam" diyor. Hani hiç sorgulamıyor ben normal değerinin yarısına makale aldım o yüzden böyledir diye.

Kısacası sadece yazarlar değil, sitenin kendisi de kaybediyor. Şimdi ben bir yazara desem ki "Senden 200 kelimelik bir Ukash Kart makalesi istiyorum ama 3.5 TL ödücem", emin olun o yazar o makaleye ukash ile ilgili ne var ne yok döker. Fakat aynı yazara desen ki "200 kelimelik bir makale ama ben sana yarısını ödücem". işte bu seferde farklı düşünür. Ben makalelerimde genel olarak sınırlama getirmem ki yazmayacağım şeye teklif de vermem. Bende düşük 3 TLlik yazılara 2.5 TL lik teklifler veriyorum ama yazmak istediğim ya da makale alıcısı sevdiğim bir insan olduğu için. Onun dışında kimse piyasanın altına iş yapmak istemez.

Referanslar yazdığınız yazıların kalitesiyle ortaya çıkar. Ben iyi bir yazar olarak 300 kelimelik bir yazıdan 1.5 TL talep edersem, bundan sonraki tüm yazılar için makale alıcısı aynı fiyatı ister. Kendimizi kandırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu işi profesyonel derecede yapanlar var ve yazdığı yazılar oldukça hit getiriyor. Bu insanlardan birisi olarak yazar makale alıcısı anlaşması şu şekilde olur. Örneğin bir yazı vardır ve makale alıcısı özel mesaj atar "Şöyle şöyle bi makale var ama bütçem budur", makale alıcısı düşünür ona göre fiyat verir. Bu şekilde bir çok makale alıcısı ile iş yaptım. Hala yapıyorum.

Amacım kesinlikle ortadan çıkıp bir şeyleri karıştırmak değildir. Bu site açıldığında siteyi ilk keşfedenlerden birisiyim ve aktif olarak da kullanıyorum. Bunu yöneticilerimizde biliyordur ve benim için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. O yüzden makale fiyatlarının belirli bir sınırlamsının olması makaleleri kaliteli hale getirecektir ve insanlar daha çok makale almak isteyecektir. Aslında bu çok ayrıntılı bir konu ve bunun hem makale alıcıları ile hem de makale yazarları ile görüşülüp karara bağlanması gerekir. Eminim birçok insan bu şekilde düşünüyordur ki bir çok yazar siparişten hazır makalelere kaydı. Ortamı tekrar canlandırmak için sanırım bu konuya güzel bir çözüm bulunmalı. Ben iyimakale ve yönetimini hem tebrik ediyorum hem de kullanıcılarını dinleyerek çözüm bulduğu için seviyorum. O yüzden bu konuda da eminim ellerinden geleni yapacaklardır.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 23.05.2014 15:24:36 tarihinde değiştirildi.
yazar-cizer

Konu Sayısı: 4
11 yıl önce
Evet, bu konuda ben de tekliflerde bir alt sınır olmasından yanayım.

Sipariş kapma yarışı gibi bir hal aldı durum ki; ben de, sipariş kapma uğruna kalitesinin fiyatını düşürmeyenlerdenim. Henüz yeni üyeyim, yani sitede tanınmış değilim; fakat sırf tanınmak için de komik teklifler sunmayı ve teklif ortalamalarını aşağılara çekmeyi doğru bulmuyorum. Ucuz olan değil; iyi olan kazanmalı. Fakat gördüğüm o ki, aranan her zaman, kalite olmuyor. Bunu hissettiğimde teklif bile vermiyorum. Maalesef sitede, en ucuz teklif veren yazarı seçeceğini baştan belirten 'sipariş veren'ler var. Bu beni garip rahatsız ediyor. Yazma hevesimi de, sipariş tablosuna bakma isteğimi de gideriyor. Hatta bu yüzden artık hazır makale olayına ağırlık verme kararı aldım.

Tabii ki alıcıyla satıcıya kalmış o makaleye değer biçmek. Özelde öyle. Fakat bu anlaşmalar bir site üzerinden yapılıyor. Daha genel düşünmek gerekiyor. Çok ucuz tekliflerin havada uçuşması, bence de site hakkında negatif yargıların oluşmasına zemin hazırlıyor. Bir alt sınır, evet kesinlikle konulmalı. Veya evet... hazır makaleler de alıcısını, açık artırmayla kendi seçmeli.

Ben, site yönetiminin bu konuda da gerekeni yapacağına inanıyorum.

Zira; o kadar dar vakitlerde, o kadar ucuz tekliflere makale yazan ellerden kaliteli ve özgün işler çıkacağına inanmıyorum.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum...

s.e.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
11 yıl önce
Makale siparişlerine çok düşük teklifler verilmesi siparişle makale yazmak yerine beni de hazır makalelere yönlendirdi. Artık sevdiğim ve yazmak istediğim konuları tespit edip onlar hakkında seo uyumlu makale yazıp birde güzel bir resimle hazır makaleler arasına ekliyorum ve en geç 1 ay içinde satılıyor. Siteye ilk üye olduğumda referans toplamak amacıyla bende biraz düşük fiyatla yazsamda (Teklif verirken istediğim düşük ücretin referans toplama amacıyla olduğunu yayıncıya belirtiyordum.) bazı kişiler bu durumu bayağı abarttı ve neredeyse yarı fiyata makale yazmaya başladılar. Ayrıca bende kendi sitelerim için makale siparişi verince 2 defa fiyata kanıp tekliflerini kabul ettim fakat sadece 1-2 kelimesi değiştirilerek yazılmış son derece başarısız makaleler ortaya çıktı. Daha sonra ise kesinlikle ödediğim ücreti düşünmeyip en iyi yazan kişiler kimse onlara yazdırmayı tercih ettim. Yani uzun vadede kendileri kaybetti. Makale siparişlerinde bir alt limit belirlenmesi güzel bir uygulama olur. Fakat hazır makaleler kısmında sabit bir fiyat olmasından yanayım ki 100 kelime için 1,2 kredi gayet uygundur.

Ayrıca siparişlere teklif verilirken yazarlar bu makaleyi nasıl yazacakları hakkında hiçbir bilgi vermiyorlar ve yayıncı seçim yapmakta zorlanabiliyor böyle bir durumda da ister istemez ucuz teklif vereni tercih edebiliyor. Örneğin biri 1,8 kredi teklif verirken siz 2,5 kredi teklif verdiğinizde açıklama kısmına "makalenizi seo uyumlu şekilde, akıcı bir dille ve anlatım bütünlüğü korunmuş olarak yazabilirim." veya "bu konuda ayrıntılı bilgiye sahibim daha önce şu adresteki makaleyi de ben yazdım goo.gl" şeklinde bilgi verirseniz teklifinizin kabul edilme olasılığı artar ben birçok siparişi yüksek teklif vermeme rağmen bu şekilde almayı başardım.

iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
11 yıl önce
Arkadaslar biz de goruslerinize katiliyoruz bu konuda. En azindan bir sureligine deneme amacli alt limit belirleyelim mi? Bir teklifin ortalamasinin (makale sayisi*istenen kredi orani) %75 inden dusuk olamaz. Yani 1 kredi icin en dusuk 0.75 kredi verilebilir. Yapalim derseniz alt yapisini hazirlayip yarin uygulamaya gecelim. Ne dersiniz?
heddam

Konu Sayısı: 1
11 yıl önce
Aynen olabilir.
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
11 yıl önce
Bize uyar.
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
11 yıl önce
evet yapalım
yazar-cizer

Konu Sayısı: 4
11 yıl önce
Evet, lütfen... Teşekkür ederiz.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
11 yıl önce
Aynen güzel bir fikir olmuş olur. Yani yazının normaldeki bedeli neyse onun %75'inden aşağıya teklif verilemez gibi. Halihazırda 200 kelimelik bir makale 2.4 TL ile 1,8 TL'den aşağıya verilemez. Bence gayet hoş olur ve bu makaleyi yazmak isteyen kişiler en azından zaten "en düşük fiyat veren" yazar alacak duygusundan kurtulur. Böylelikle fiyat açısından değilde, kalite açısından bir yarışa girerler. 
Yanıt Yaz