bayramaktas
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 48 |
Tamamen vakit kaybı, zaman kaybı oluyor. Evet kredi geri alınabiliyor ama ya oluşan vakit kaybı? O kadar yazar arasından kaliteli makaleler arıyoruz sonunda karar kılıyoruz. Alıp bakıyoruz alıntı çıkıyor. Çok sinir bozucu durum. Özgünleştirme yapamıyorsan re-write tekniğini kullanmamalısın arkadaş. Bir sitede yer alan şu yazıyı
'' Solucan gübresi yaklaşık 40 yıldır başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarımsal işletmeleri tarafından üretilmekte ve kullanılmaktadır.'' ancak bu kadar mı düzenleyip hazır makale olarak ekledin: '' Solucan gübresi son 40 yıldır başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından üretilmekte ve zirai amaçla kullanılmaktadır.'' Ben bunu o kadar düzenlerim ki yüzde yüz özgün yaparım. Mesela bak şuna: ''Ülkemizdeki organik tarım sevdalıları tarafından son zamanlarda fenomen haline gelen ve henüz yeni keşfedilen solucan gübresi, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.'' Nasıl oldu? Oldukça şık ve özgün değil mi? Ama ben neden yapmıyorum bunu? Buraya gelip neden makale alıyorum? Çünkü bazen yazı yazmaya vaktim olmuyor. Ama sen bana alıntı cümlelerden oluşan makale satarak vaktimi çalıyorsun. Yapma arkadaş, yapma. |
karamurat
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 41 |
Yazmak farklı bir yetenektir. Kelimeler sihirlidir çünkü. Ancak bilgi bir yazarın kullanabileceği en güzel enstrümandır. Kaliteli bir makale yazmak için o konuda onlarca yazıyı okumak, yazıda kullanılabilecekleri hafızada bir kenara koymak ve özgün bir şekilde yazıya serpiştirmek gerekir. Yeni yazmaya başlayan arkadaşlara naçizane tavsiyem öncelikle kazanılacak parayı düşünmeyip, nasıl daha iyi yazarım konusuna kafa yormalarıdır. Geçmiş olsun Bayram bey, umarım bir daha bu tarz makalelere maruz kalmazsınız. Tüm dostlara bol kazançlar dilerim.
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
SaidThat
Konu Sayısı: 16 Mesaj Sayısı: 107 |
Gündeme düşmemiş yabancı sitelerdeki teknoloji haberleri ilgimizi çekiyor
Yazar arkadaşlarımızın çoğu çeviri yaptıktan sonra bile özgünleştirme çalışması yapıyor. Yaklaşık 300 kelimelik bir makale için 1-2 saat uğraşıyorruz. Biz arkadaşlar bunları yaparken. Eğer bazıları hala Türkçe makaleleri eviremiyorlarsa yazıklar olsun ! |
unutanolma
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 30 |
Site sahipleri özgünlük hususunda GOOGLE REFERANSIYLA titizlenmektedirler. Kopya içeriğin GOOGLE'IN NAZARINDA HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR. Hal böyle olunca site sahipleri ve iyi makale yönetiminin bu konudaki hassasiyeti KEYFİ ya da ŞAHSİ DEĞİL tamamen GOOGLE endekslidir. Meseleye abartılıyor şeklinde yaklaşanlar var ki böyle şeyler yaşanmaktadır. Makale alıcıları sonuçta fazla miktarların dönemediği bu sektörde belli bir bütçeyi gözden çıkarmaktadırlar. Meseleye alıcılar tarafından bakıp alıcıların mağduriyet yaşamamalarına dair yazılar kaleme alınmalıdır. Kaldı ki içeriğiniz kopya olmasa yani sizin cümleniz olsa bile cümleler arası geçişte farklı bir dökümandaki benzerlik dahi plagiarism checker'da kopya olarak görünebilmektedir. Google bunu da kopya içerik dahilinde değerlendirmektedir. Bütün bunlardan mütevellit mesele özveri ve hassasiyet gerektirmektedir. |
gold pen
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 9 |
bayramaktas geçmiş olsun. Ne yazık ki bu sorunlar genelde yaşanıyor. Bir daha böyle bir şeyle karşılaşmazsınız umarım...
|
netelma
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
bayramaktas hislerime tercüman oldun.
|
sevgi75
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
|
Arşivci
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 29 |
Hazır makalelerimiz yayınlandıktan çok uzun bir süre sonra satın alınırsa da, özgünlükte azalma söz konusu olabilir. Çünkü konuyla ilgili yazılan makale sayısı haliyle artacak ve kelimelerin yolu kesişecektir. Bu nedenle uzun süre bekleyen hazır makaleleri worde kaydedip siteden silerek yeniden düzenlemek ve özgünlük kontrolü yaptıktan sonra tekrar eklemek yerinde olur.
|
yellowpen
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 15 |
Bu işlere yeni başlamış bir yazar adayı, makale yazarlığı konusunu Google'da ilk araştırmaya başladığında karşısına içerik üretmenin oldukça kolay ve bol kazanç getiren bir uğraşı olduğuna dair reklam sözleri ve süslü ifadelerle karşılaşır. "Makale yazarak ayda 2000TL kazanmak mümkün", "yaz kazan, yazdıkça kazan", " makale yazarlığı ile bu kadar kazanç elde edebilirsiniz" Nedense makale yazarlığı tanıtılırken sürekli kolaylığından ve kazanılacak paradan bahsedilir. Özgün ve kaliteli bir makale yazarken verilen uğraş, ensede ki kasıntılar ve bel ağrılarından tahminim acemi yazarların gözü korkmasın diye sözü edilmez. Sonrasında ortaya emek hırsızlığına yatkın, iki kelimeyi bir araya getirip doğru düzgün özgün bir şey yazamayan yazarımsılar çıkıyor ortaya. Geçmiş olsun. Selamlar..
|