erinkaya
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 26 |
|
Ahmt
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 3 |
|
SafakVakti
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 90 |
Bu konuda açık bir sınırlama ve yasak yok, ancak kitap ya da köşe yazarlığı gibi konular incelendiğinde memurların yazıları için telif ücreti almasında bir sakınca bulunmadığı görülüyor. Burada memurun tacir ya da esnaf konumunda bulunmaması önemli. Bir diğer noktada makale yazıp ücret alan öyle çok öğretmen, memur, kamu çalışanı var ki birinin başı ağrısa çoktan duyulurdu gibime geliyor. Buradaki makale alım-satımı direk telif hakkı ile ilgili bence. Sorun olmaz yani ama vergi olayını hala araştırıyorum. Yarın 'bu paralar ne hani vergin' derler mi bilemiyorum.Bu konuda daha kapsamlı bilgisi olan arkadaşlar var mı?
|
erinkaya
Ban 5846 sayılı kanunu inceledim birkaç kaynaktan da araştırma yaptım. Yazdığımız her şey kendi eserimiz olduğu için sorun olmuyor eser olarak rtaya cıkarılan heykel yazı resim gibi herşeyi satabiliyoruz ama yinede bazı kısıtlamalar var. Ama yinede hepimiz biraz daha araştırma yapıp bu başlıkta paylaşırsak süper olur ne siteyi nede kendimizi zor durumda bırakmamış oluruz :) Hepinize ilginiz için de teşekkür ederim :)
|
Ayberk-2014
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 47 |
|
Ayberk-2014
benim emekliliğime Allah nasip ederse 5 yıl var .Çalışmaya öyle alıştım ki çalışmadan dura bileceğimi sanmıyorum bu yüzden okul yılların da okullar arasın da yapılan yarışmalarda hep il birincisi olan ben artık sevdiğim bir işi yapmak istiyorum. Ayrıca bizim iş yerin de yani kurumumuz da şuan ressamlık yapan ve resim sergileri açan bir arkadaşımız var üstelik tablolarını da ünlü sanatçılar ve bakanlar alıyor kimse ona bir şey demiyor demek ki bir sorun yok.
Bu mesaj Ayberk-2014 tarafından 02.02.2015 22:06:34 tarihinde değiştirildi. |
erinkaya
|
Ayberk-2014
|
yabgu
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 50 |
|
Saklı Düşünceler
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |