no_education
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 59 |
Değerli arkadaşlar ikilemde kaldığım bir imla sorunu hakkında fikrinizi almak istiyorum müsaadenizle.
Bu mesaj no_education tarafından 16.11.2017 10:58:05 tarihinde değiştirildi. Yabancı özel isimlere gelen çekim eklerinin nasıl belirleneceği konusunda kararsız kaldım. Bir örnekle açıklayayım isterseniz: Cambridge'ye (Türkçe okunuşuna göre bu şekilde ek alması lazım) Cambridge'e (Kendi dilinde "kembriç" şeklinde okunduğu için ek de bu şekilde geldi) Merak ettiğim bu isimlerin Türkçe okunuşuna göre mi yoksa kendi dilinde okunuşuna göre mi ek alması gerektiği. Bu konuda yaptığım araştırmalarda ne yazık ki kesin bir sonuca ulaşamadım. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
boraland
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 15 |
|
powofpen
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 35 |
|
bsahiner
Konu Sayısı: 12 Mesaj Sayısı: 125 |
|
boraland
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 15 |
Başka bir dilin nasıl telaffuz edildiği Türkçeyi ilgilendirmez. Hayatı boyunca hiç İngilizce eğitim almamış, dolayısıyla İngilizce telaffuz hakkında bilgisi bulunmayan ama bir o kadar da Türkçeye hakim olan birini düşünelim. Türkçe bu kişiyi İngilizce bilmeye zorlayamaz. :)
Sonuç olarak, okunduğu gibi yazılır ve büyük - küçük ünlü uyumuna göre bir ek getirilir. |