bitargem
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 3 |
Değerli yazar arkadaşlarım, ilk açıldığından bu yana iyimakale.com'u severek ve beğenerek kullanıyorum. Belki de bu platformun en aktif alıcılarından biriyim..
Çok rahatsız olduğum bir konuyu dile getirmek istiyorum. Projelerimiz için bir teslim süresi söz konusu, her zaman kendi projelerimiz için değil zaman zaman müşterilerimiz için içerik ihtiyacımız oluyor. Ne hikmetse siparişlerin tamamlanıp teslim edilmesi gereken gün hatta son dakikada bazı arkadaşlarımızın acil sağlık problemleri ortaya çıkıyor.. Kimse alınmasın ama son 2 günde verdiğim 3 işin 2 sinde aynı durum yaşandı.. ben değerli arkadaşlarıma yalan söylüyorsunuz demiyorum, doğru olabilir de .. Yalnız, verdiğim süre boyunca hiç makale yüklenmiyor, zaman dolunca sağlık problemleri, acil ameliyatlar, çeşitli mazeretler beyan edilerek siparişin iptal edilebileceği belirtiliyor.. Arkadaşlar, çok fazla iş almış, yetiştiririm diye düşünmüş olabilirsiniz.. Belki işiniz çıkmıştır. Belki gerçekten sağlık sorunu vardır, belki o gün bir sıkıntınız vardır.. Birbirimize karşı dürüst olalım, çok iş aldım yetiştiremiyorum, 3 gün müsade istiyorum deseniz hatta bunu en başında belirtseniz hiç bir sorun olmayacak.. Bunu o kadar sık yaşamaya başladım ki artık foruma konu açma ihtiyacı hissettim. Zaman kaybediyoruz, işi alabilecek gerçekten ihtiyacı olan arkadaşlara engel oluyoruz ve neticede iş ortada kalıyor.. Ben bir alıcı olarak bu durumdan çok rahatsızım keşke bunun önüne geçebilmek için birşeyler yapılabilse... |
Vonzarovich
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 44 |
|
fatihd
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 6 |
Mükemmel bir şekilde dillendirmişsiniz. Size iyi yine hastalık sağlık problemleri söz konusu.
Bazen ölümler gerçekleşiyor. Babası ölen bile gördüm. Miras davası için şehir değişikliğine gitmesi gereken de. Kız arkadaşıyla kavga ettiği için konsantre olamamak da. Bunların hepsi aç gözlülükten kaynaklanıyor. Bütün işleri toplayıp, ücreti alıp, memnuniyet'i ve geri dönüşü önemsemeyen gençlerimizde görülen bir davranış bozukluğu. Bu piyasada herkese yetecek bir iş var arkadaşlar. İşinizi doğru ve düzgün yaptığınız sürece boş kalmazsınız merak etmeyin. Biri biter hemen diğerine geçiş yapabilirsiniz. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Bu konu bizim de oldukça rahatsız olduğumuz konuların başında gelmektedir. Bazen kim doğru kim yalan söylüyor anlamak zor oluyor.
Nasıl önlenir? Diye düşündük bu gibi durumların çoğu sizin de bahsettiğiniz gibi yazarım düşüncesi ile çok fazla ise teklif vermekten kaynaklanıyor.
Yazarın teklifini onaylamadan önce aktif almış oldugu iş sayısını görmek sizin için daha iyi olacaktır. Bunun dışında öneriniz varsa bana iletebilirsiniz
|
onderbrtc
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 12 |
|
fatihd
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 6 |
|
Alperen14
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 38 |
Arkadaşlar, biraz ağır eleştiri yapıyorsunuz bence. Kendimden örnek vereyim; hiç bir sağlık problemim yokken bir sabah kalktım ve şiddetli bir karın ağrısı yaşadığımı hissettim. Önce önemli bir şey olmadığını düşündüm ve umursamadım. Ancak öğleye doğru ağrı şiddetini arttırınca hastaneye gittim. İlk muayeneden sonra apandisit olduğu gerekçesiyle hemen hastaneye yatırdılar ve aynı gün ameliyat oldum. Doktor apandistin patlamış olduğunu söyledi ve hastanede 5 gün boyunca antibiyotik tedavisi gördüm. Daha sonra da 33 gün rapor verdi ve evde istirahat ettim. Benim elimde o tarihte iş yoktu. Ancak, böyle bir durum ya da daha farklı bir hastalık durumu yaşayan arkadaşlar da olabilir. İyi niyetli ile kötü niyetliyi ayırmak gerekir. Herkesi böyle acımasızca eleştirmek de pek doğru değil diye düşünüyorum. Bu konuda sizler de haklısınız. Bu durumda bir önlem almak da gerekir. Bu da sayfa yöneticilerimize düşüyor. Herkese kolay gelsin.
|
sultana34
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 32 |
Minik bir öneri : Profillerde tamamlanan siparişler görünüyor, neden tamamlanamayan siparişler görünmesin ki? Örneğin ben bir ara girmedim, bir teklif onaylanmış süresi geçmiş v.s bu benim profilimde uyarı olarak görünüyor ama şöyle göz önünde olacak bir yerde tamamlanamayan siparişler gibi bir yer oluşturulabilir.
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Bakiye kesilmesi çözüm olmaz, tamamlanmayan siparişten yazarlar bakiye alamıyor zaten. Fatih Bey'in de dediği gibi kalan yazıları çok kötü bir şekilde teslim edecektir.
Bu mesaj iyimakale tarafından 05.01.2018 13:18:35 tarihinde değiştirildi. Ama gerçekten hasta olan kişileri de düşünmek lazım, biz her ne kadar yazarlarımızı yakından tanısak da kimsenin içini bilemeyiz. Sultan Hanım'ın önerisi de güzel verdiğiniz siparişlerin bitiminde yorum yapıyorsunuz. Yorum yaparken zamanında teslim etti mi? seçeneği de eklenir yorumunuz olumlu olsa bile zaman konusunda yetersiz kaldığını da dile getirebilirsiniz. Bu durumda sizden sonra çalışacak kişiler içinde önlem olur. Verdiğiniz bu bilgiler doğrultusunda yazar profilinde sipariş tamamlama yüzdesi yer alır zamanında Teslimat % üzerinden 90-80 vs gibi. Sistemi aktif olarak kullananlar olarak dediğimiz gibi her zaman düşüncelerinize açığız. Saygılarımla, |
bitargem
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 3 |
Yazar arkadaşlar gerçekten hasta olabilir, hepimiz hasta olabiliriz acil durum olabilir.. eyvallah. Ben bundan bahsetmedim, bizim sektörde freelance olarak iş alımı yapıyorsanız bu yaygın bir problem genelde insanlar hasta oluyorlar, bu durum %2-3 değil arkadaşlar ben çok sık karşılaşıyorum ve beni rahatsız eden birbirimize karşı dürüst olmamamız.. İnsan kendine yalan söylendiğini anlayabilir sipariş süresinin dolmasına kalmış 1 saat, bana deniyor ki teslim edeceğim akşam üstü işlerim vardı vs.. İyi ok, sorun değil diyorum. Gecenin bir vakti yeniden mesaj, acil ameliyat olmam gerekti vakit kaybetmeyin diye yazdım vb açıklamalar.. Güzel insan, eğer sen o makaleleri (15-20 civarı birşeydi) akşama teslim edeceğim dediysen zaten yazıların hazırdır, dersin ki ya bu kadar emek verdim boşa gitmesin bana 2-3 gün müsade edin.. Sisteme de 5 makale yükledim kalanına zamanım olmadı vs.. 4 gün geçti ortada 1 tane makale yok son gün hastalık, ameliyat... Değerli arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama ben burada iyi niyet göremiyorum. Eleştiri insafsız da değil.. Zamanla yarışıyoruz, bir işe 30 arkadaşımız teklif veriyor, bir kısmı öğrenci ve onlar için bu işler maddi destek.. Sen hem benim işimi yapmıyorsun hem başkasının da o işi almasına engel oluyorsun.. Biraz hakkaniyetli düşünürsek burada iyi niyet olmadığını ve yalan olduğunu anlayabiliriz ama kimsenin kalbini yarıp bakamayız kabul ettim, sadece aptal yerine koyulmak insana ağır geliyor.. Burada herşey güvene dayalı..
Sistem çok güzel ama yazıların zamanında teslim edilmesi ve dürüst olunması önemli..Yazar arkadaşım bana 2 gün daha müsade eder misiniz, şu işim çıktı dedi de etmediysem, eyvallah ama böyle birşey de yok.. Dürüst olunsun, başka birşey istemiyorum. Önerim şudur, iş alıp zamanında teslim etmeyen arkadaşların yeni işlere teklif vermesini sistem otomatik olarak yasaklasın. Örneğin 10 gün teklif veremesin.. Diyeceksiniz ki gerçekten hastalık vb var .. Bu durumda yöneticiye bir reçete fotoğrafı, randevu screenshoutu vb gönderilebilir .. önceden iş sahibine veya yöneticiye durum iletilebilir.. Ben uzun süredir bu platformdayım bana mı denk geldi bilmiyorum 10 - 15 kez yaşadım bunu.. Hastalık değil sadece, işi alıp sürenin bitmesine rağmen hiçbirşey yapmayan, yazıları teslim etmeyen size bir mesaj gönderme lütfunda bulunmayan insanlar var.. Özetle, bir müeyyidesi olmazsa bu hem bizim için, hem bu güzel sistemin sahibi için hem de iş yapan yazarlar için haksızlık.. |