elyesaayse
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 25 |
|
E.Toprak
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 7 |
Cinsiyet belirtirken ''Bayan'' kelimesi yerine ''Kadın'' kelimesi kullanılır. Bayan sadece bir hitap şeklidir. ''Bay ve bayan Toprak'' gibi. Zira bir erkeğin cinsiyetini belirlemek için de ''Bay'' kelimesi kullanılmamaktadır. Bu nedenle cinsiyet belirlemede kullanılan ''Bayan'' kelimesi tamamen yanlış ve cinsiyetçi bir yaklaşımdır. İşinin ehli bir yazarı uyarmak istedim. Saygılar.
|
elyesaayse
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 25 |
|
E.Toprak
|
moon22
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 125 |
|
E.Toprak
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
moon22
Konu Sayısı: 5 Mesaj Sayısı: 125 |
Ne diyeyim ki Toprak, ben yorum yapabilecek kadar işimin ehli hissedemedim kendimi okuyunca. :)
Yasmin; ne yazık ki Türkiye'nin çok büyük kısmı yazım kuralları konusunda çok kötü durumda. Platform neresi olursa olsun elimden geldiğinde dikkat edelim diyorum ama bir noktadan sonra sesli harfleri kullananları görmek bile mutlu ediyor. Ne kadar kötü durumda olduğumuzun göstergesi bu. Yine de en azından yazarlık yapıyorum diyen arkadaşların bu şekilde yapmaması gerektiğini düşünüyorum. İşinih ehli demiş. Buradaki yanlış yazımda, telefondan yazıyordur, eli başka tuşa basmıştır anlarım yine ama de-da-ki olunca söz konusu, dil duyarsızlığı diye değerlendirmek durumunda kalıyorum. |
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
Ben ilk zamanlar yani bundan 6-7 sene önce dikkat etmiyordum bağlaçlara fazla. Beni yetiştiren site aynı makaleyi defalarca bana geri gönderip "Tekrar kontrol edin." diye not düşmüştü. Ben hatanın nerede olduğunu bilmeden başka yerleri değiştirip değiştirip göndermiştim. O nedenle çok çektim :))
Maalesef ki yazım kurallarına hatta konuşma kurallarına uymayan bir toplum haline geldik :( |
as
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 16 |
İyimakale.com sitesine dahil olarak aranıza yeni katılmış olsam da formda açılan birçok konuyu yakından takip ediyorum fakat ilk kez yazma gereği hissettim.Neden insanlar olumsuz şekilde geri bildirimde bulunurken sert bir dil kullanıyorlar anlamıyorum. Sonuçta hepimiz insanız elbette ki hatalarımız olacaktır ya da bizim doğru algıladığımız şeyleri karşı taraf yanlış anlayabilecektir, bu gayet doğal.
|