İşler Beklediğim Gibi Gider Mi?
fevzi3535

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
"Bana göre yapılan bir işin, girişimin başarılı olması için illa ki daha önceden yapılmamış olması, ilk defa yapılıyor olması gerekmez. Elbette ilk olması avantajdır ama belli bir kaliteyi tutturduktan, emek verdikten, sebat ettikten sonra er geç karşılığını göreceksiniz. 
Umarım her şey planladığınız ve gönlünüzdeki gibi gerçekleşir. Şimdiden başarılar dilerim."

çok teşekkür ederim...

fevzi3535

10 yıl önce
"Projenin fikir açısından yorumları epeyce yapılmış. Hepsine az çok katılıyorum. Fakat yatırım için tavsiye verecek olursam; Bence 10.000 TL'nin sizin hayatınızdaki yeri önemli. Yani elbette herkes için önemli bir para fakat nasıl desem. Yani yatırımlarda genellikle "ben bu parayı kaybedersem hayatım ne kadar etkilenir" sorusu önemlidir. 10.000 TL'den beklediğiniz karşılığı alamadığınızda ya da paranızı bile geri alamadığınızda hayatınız çok fazla etkilenecekse elbette riske etmek mantıklı olmaz. Fakat standart yaşam giderlerinizin dışında harici biriktirdiğiniz bir mebla ise risk almak için daha uygundur. Riske girmeden kazançta pek kolay değil elbette. Kısaca "eğer negatif durumlarda hayatınız büyük şekilde etkilenmeyecekse bu projeye girmeniz mantıklı olur" diye düşünüyorum. 
Şahsım adına henüz bir işte çalışmıyorum, öğrenciyim ve bu aşamada 10.000 lira çıkartamam, borçla falan girersem ve aksi bir durumda altından kalkamam yani örnek olarak benim böyle bir projeye girmem pek mantıklı olmazdı."

Çok teşekkür ederim evet çok haklısınız internet projelerinde sürekli olarak yüksek bir risk vardır. Bu sebeple üniversiteyi bitirip Allah'ın izniyle işe başladığımda her ay aldığım maaşdan hayatımı fazla etkilemeyecek kadar bir miktarını biriktirip bu işe öyle girmeyi düşünüyorum.
fevzi3535

10 yıl önce
"Allah utandırmasın inşallah güzel düşünmüşünüz. Sizin müşterinizim ara sıra makale alımlarında bulunuyorum. Kaliteli yazılar çıkarıyorsunuz bu tartışılmaz. Bunu kendi kuracağınız sitenizde daha üst seviyelere taşıyacağınızdan eminim. Ama yeni kuracağınız siteye o kadar ilk etapta yatırım yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Zaten büyük bir özelliğiniz mevcut "Makale Yazarı" olmanız. Günde 3-5 özgün yazı ile belli bir zaman sonra bile güzel hitlere ulaşabilir gelir elde edebilirsiniz. Kazandıkçada sitenize yatırım amaçlı kullanabilirsiniz. Ben Copy/Paste içerikli web sitelerinin SEO olayına karşıyım. Etki göstereceğinede inanmıyorum. Sonuçta Googlenin gözünde çalıntı içerik ve çalıntı olan içerikli sitelerede SEO çalışması yaptırılması çok mantıksız bir olay. Ha ben uyuyormuyum tabiki hayır ama zamanım olsa işten dolayı elbette özgün haberler eklerim. Geçen sene haber sitem vardı okadarda masraf etmemiştim günde 3-5 haber mutlaka eklerdim 3 ay sonra 2k+ hitlere ulaştım. Günlükte 8-10 dolar kazanıyordum. Şimdiki haber sitem copy içerik yani ajansdan gelen haberleri doğrudan editlemeden ekliyorum günde 60 haber geliyor 4 aydır yayında ve hiti 25-30 arası. Aradaki fark budur copy içerik ile özğün içeriğin faydaları."

Değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim...

Yanıt Yaz