iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
Merhaba, editörlerimizle birlikte sizler için “iyi bir makale nasıl olmalı” şeklinde bir rehber hazırladık.
Bu mesaj iyimakale tarafından 16.08.2014 13:08:03 tarihinde değiştirildi.
Bu listede yazılanları dikkate alıp uyguladığınızda, alıcıların istediği gibi makaleler yazmış olacaksınız. Hem sitemizde hem de başka platformlarda ön plana çıkan bir yazar olacaksınız çünkü makale alıcıları sizden memnun kalacak. Tüm bu maddeler gerek müşterilerin bize aktardıkları gerekse tecrübelerimiz doğrultusunda oluşturuldu. Umarız faydalı olabilmişizdir, katkılarınızı bekliyoruz. |
Hayalci
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 82 |
|
Mlkmhmt
Konu Sayısı: 4 Mesaj Sayısı: 85 |
|
yasmin86
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 186 |
|
murat81
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 10 |
|
iyimakale
|
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
Buraya eklemeyi unuttum ben ama aslında KD yani Keywords weight tamamen uydurma bir şey. Yani anahtar kelime yüzde kaç olsun olayı artık bitti. Google yeni geliştirdiği arama sistemiyle bunları tamamen yıktı. Şuan tüm ünlü SEO çalışmacıları bu konu hakkında tam olarak bir bilgi sahibi değil. Yani tam olarak bilinmiyor ki çoğu SEO'cu hesap yapmayı bırakmış. "Çok abartı olmayacak şekilde yeterli sayıda kullanıyoruz" diyorlar. Hatta bazıları kullanmadıkları halde bile çok iyi sonuçlar aldıklarından bahsediyor.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 16.08.2014 13:30:08 tarihinde değiştirildi. KD kullanımından çok KP önem veriliyor. Yani Keyword Presence daha fazla önem arz ediyor. Buradan da anlayabileceğimiz gibi presence yani anahtar kelimenin kalitesi sayısından önemlidir mantığı ön plana çıkıyor. Ama illa bir rakam verilmesi gerekilirse, bu %5 ve %7 de değil. Halihazırda %3-4 olarak geçiyor ama gene bu rakamı verenlerde site içeriğine göre bu rakam düşürülebilir ama yükseltilemez diyor. Kaynak olarak ise : http://www.hobo-web.co.uk/keyword-density-seo-myth/ ve http://www.hobo-web.co.uk/keyword-density-seo-myth/ göz atabilirsiniz. Ben artık bu konuda bayağı bir araştırma ve çalışma yaptığım için konuya hafiften hakim olmaya başladım ama SEO çok garip bir kavram. Asla tam olarak bilgi sahibi olamıyorsunuz. Çünkü sürekli değişiyor :) |
TufanBulut
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
Çok fazla makale okuyan birisi olarak birkaç ekleme yapayım;
- Akademik olmak zorunda değilsiniz, kendinize has bir üslup geliştirebilirsiniz - Bazen bilgi önemliyken bazen sizin üslubunuz yazıyı okunur kılar - Yazarken yazan kişi olun, okuyan kişiye yönelik yazarsanız bu hissedilir, rating için yazmayın - Sadece bilgi yetmez, bilginin etrafında büyülü bir çember oluşturun, güneşi anlatırken eriyen dondurmadan ziyade yağmurda gökkuşağı kuşağını anlatabilirsiniz, - Yazmaya en basit konulardan başlayın, basit olanı en güzel nasıl ifade edebilirsiniz şimdi hemen başlayın... |
QmmeR
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
|
iyimakale