İyi makale nasıl olur
pelinsu

Konu Sayısı: 12
İyi makale nasıl olur
10 yıl önce
Bir makalenin konuyu iyi anlatması onun iyi olduğunu gösterir mi? Makalenin içindeki anlatım bozukluklarının önemi yok mu?İyi bir makalede gramerin yüzdesi nedir? 
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Bana göre devrik cümlelerden oluşan noktalama işaretlerinin yerli yerinde kullanılmadığı bir makale anlatım yönünden de eksiktir. Anlatım bozukluğu olan makaleler okuyucuya bilgi vermekten çok onların sıkılması ve konudan uzaklaşmasını sağlıyor. Yine aynı şekilde noktalama işaretlerine dikkat edilmeyen bir makalede de anlatılmak istenen şey bazen değişik yönlere kayabiliyor. Onun için iyi bir makalede bana göre %50 gramer %50 anlatım. 
Bilgi küpü

Konu Sayısı: 1
10 yıl önce
Makale, sanırım bu kelimenin tanımlaması bireylerin düşüncesel yapılarıyla orantılı olarak gereğinden fazla bir şekilde değişim içerisinde.İnsanlar hakkında bir suçlama olarak algılamanızı istemem ancak çok başarılı olarak nitelendirilen yazarların yayımlanan makalelerine baktığımda kelime kullanım kalitesinin gerçekten çok düşük olduğunu görüyorum.Cümleler 5-6 kelimelik ve fazlaca basit kurgulanmış.Bunun yazardan veya talep karşısındaki davranışdan mı kaynaklandığını bilmiyorum.Gerçek şu sanırım toplumca kitap okumalıyız.İlkokul düzeyindeki cümlelerle dolu internetteki makaleler ve biz bunları beğeniyoruz ki bence bu en acısı.
İyi makalenin tanımı yalnızca bilgi verici olmamalı aynı zamanda estetik kaygı taşıyan ve okuyucu kitlede dili işlevsel olarak geliştiren bir yazı olmalı.BENCE
pelinsu

Konu Sayısı: 12
10 yıl önce
Bilgi küpü kesinlikle haklısın
Yanıt Yaz