Aturkben
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
|
MjBolubeyi
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 180 |
Aslında sistem tasarım ve stabil çalışma olarak çok güzel fakat bence sadece teklif usulü makale alabiliyor olmak pek olası değil.
Demek istediğim: Makale alacak kişiler siparişini verse, makale satanlarda teklifleri alsa örneğin. demek istediğim makaledepo scripti tarzında işlese sistem. hem alıcı hem satıcı için çok daha avantajlı olur diye düşünmekteyim. Örneğin 2 saatlik bir boşluğum var makale yazmak için diyelim, teklif vereceğim onu bekleyeceğim bu beni sıkıntıya sokuyor. diğer türlü serbest bir piyasa olsa. yazarların trader tarzı puanlaması olsa bu şekilde tecrübesini anlayıp sadece istediği kişiye de yazdırabilse insanlar. ben bu sistemi ilk defa gördüğüm için açıkcası tam olarak nasıl işlediğini de anlayabilmiş değilim bundan öncesinde anlık iletişimle bizzat alıcıya satıyordum forumlardan ve skype dan. böyle sistemlerden faydalanmak isterim doğrusu. saygılarımla. yazımda size mantıksız gelen kısımlar olabilir tabi ki sadece nacizane bir öneri bunlar. |
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
estağfirullah görüşleriniz önemli bizim için. açıkçası şu ana kadar teklif usulü sistem oldukça iyi işliyor gibi. makale almak isteyen müşteriler ilan verdikten yarım saat sonra bir yazarla anlaşabiliyor. isterse uzun süre bekleyip teklifleri alıyor ve yazarlarla görüşüp değerlendirme yapıyor. makale işi aceleye gelmemeli.
trader tam olarak sistemde yok ama yazarın satışta olan makaleleri, sattığı sayılar, makale alanların yaptığı yorumlar önemli referanslar oluyor. yazarlar sayfamız var ama sanırsam pek efektif değil, çok kullanılıyor mu bilmiyorum. ama yazarlar ve müşteriler özel mesaj yoluyla haberleşip kendi aralarında anlaşma yapabiliyorlar. bu çok önemli, sistem olarak bu serbestliği tanıyoruz. bir örnek vermişsiniz, 2 saatlik boşluğum var makale yazmak için diye. tam olarak istediğiniz şekilde çözüm olur mu bilmiyorum ama, o boşlukta uzmanı olduğunuz konularda makale yazıp hazır makaleler kısmına ekleyebilirsiniz. eğer makaleyi başka bir platformda satarsanız buradan silebilirsiniz. şimdilik aklıma gelenler bunlar, başka sorunuz varsa veya tam açıklayamadığım yer varsa yardımcı olmak isterim. |
kucukmucit
Konu Sayısı: 13 Mesaj Sayısı: 43 |
|
organikmakale
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 7 |
Bence en iyi sistem bu niye mi ? istediğim zaman makale yazıp hazır makalelere ekliyorum ve satmak için forum forum dolaşmıyorum gelen alıcılar istediği zaman alıyor pazarlık yok zaman kaybı yok. Diğer bir seçenek siparişlere teklif veriliyor ve tüm yazarların farklı teklifleri oluyor ve yazarın profilindeki alıcı yorumları ve sattığı makale referansları mevcut gayet şeffaf bir sistem . Bazı forumlar paralı herkes üye değil, Ödeme konusunda ödeme 10 tl geçince talep ederseniz bazen 10 dk - 1 saat içinde ödenme alırsınız. 15 günlük aylık ödeme yok hızlı ödeme var,çalışan kazanır.
|
MjBolubeyi
iyimakale;
Dediğiniz açılardan bakınca mantıklı geliyor evet, dediğiniz gibi bir yazar daha ucuzdan yazmak isterse teklif veriyor, ucuzdan yazmak istemeyen yazar ucuz teklif vermiyor böyle düşününce çok mantıklı. o zaman bana göre sistemin tek eksiği banka havalesi ile ödeme yapmıyor olması en azından misli'ye ödeme yapılsa oradan banka hesabımıza komisyonsuz şekilde alıyoruz zaten, ben paypal ile bir sorun yaşamıştım banka hesaplarımı kara listeye aldı ve hesabımda kapalı. paypal sizin için değil ama geneli itibarıyla ters ibraz politikası yüzünden hiçte güvenli değil bana göre ne yazık ki. ve 1 kredi karşılığında 1 TL mi alıyoruz kredi = tl midir ? son olarak farklı platformlarda hazır makaleler pek satılmıyordu burada satılıyor mu ? cevapladığınız ve daha önemlisi okuduğunuz içinde teşekkürlerimi sunuyorum. |
gosuhasu
Konu Sayısı: 14 Mesaj Sayısı: 92 |
|
atilla
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 1 |
Herkes fikrini açıklamakta özgür ancak biraz mantıklı düşündüğümüzde bence Havale/EFT demek hiç birşey kazanamıyor olmamız gibi bir anlama çıkabilir. Sistem komisyon usulü işliyor ve güvenli ödeme alınabilmesi için iyi makale tarafından alıcıdan alınan ödeme bekletiliyor ve işlem sonunda yazara aktarılıyor. Buraya kadar mantıksal bir sorun yok. Şimdi bir de bu açıdan bakalım, alıcı hesaba para ekledi Havale/EFT ücreti ödedi, sistemin banka hesabına ödeme geldi, sistem yazara ödeme yaptı yine bi havale/eft ödedi. Bunların hepsi emin olunki yazardan çıkacaktır yoksa sistem zarar etmeye başlar hadi bıraktım kâr amacı güdülmeden yapılmasını zarar eden bir sistemi kimse ayakta tutmaz/tutamaz. Tüm bunları geçtim, şu an sistem yeni olmasına rağmen 1000 TL nin üzerinde yazar kazancı görünüyor biraz hareketlendiğini düşünün aylık 3000 TL gibi bir rakamın sistem üzerinde yazar, alıcı ve sistem tarafından döngüde olduğunu o zaman sanıyomusunuz kimse bu sistemin işleyişine ses çıkarmayacak Vergi Dairesi 1 yılın sonunda bir bindimi hesap hareketlerinden sistemin tepesine yazara yani bizlere bişey olmaz ama sistem zarar görür :) Ben dümdüz bir mantıkla bunu çıkardım hatalı olabilir baştada dediğim gibi herkesin fikri meselesi.
Güzel bir sistem inş güzel yerlere gelir. |
MjBolubeyi
Paypal seçeneği elbetteki olmalı, fakat paypal ile uğraşmak istemeyene havale/eft de yapılmalı bence. hiç olmazsa dediğim gibi misli hesabına ödeme yapılabilir. misli hesabına yatırırken de hesaplar arası transfer yaparken de misliden çekerken de komisyon almıyor. bir kaç banka çeşidi olursa havale ile de komisyonlardan kurtulabiliriz. ama komisyon yazar tarafından da alındığında yani alan razı veren razı olduğunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sistemi zarara uğratmak yerine daha da çeşitli ve hareketli hale getireceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü seo işi yapan makale alan herkes paypal kullanmıyor onlar paypal için para alırken ya birilerinden satın alıp onlara komisyon veriyor ya da paypala komisyon vererek ödeme yapıyor. bahsettiğiniz gibi paypal sütten çıkma ak kaşık bir sistem olsa dediğiniz çok doğru olurdu bence makale alıcıları içinde paypal alırken risk oluşuyor. Çünkü paypalda ters ibraz denilen bir mesele var ve bakiye alıp satmak yasak, ürün aldığınızda da ibraz açarsanız sattığınız ürün fiziksel kargolanacak bir ürün değilse paypal paranıza el koyarak karşı tarafa veriyor. başınıza gelmediyse bilmezsiniz. Özetle paypalda olsun banka hesabıda, türlü türlü bankalardan hesap açmak yöneticileri uğraştırırsa misli.com u kullanabilirler herkes için en iyisi olacaktır. benim fikirlerimde bu yönde. size de önceki yazan arkadaşa da fikirleri için teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımla.
|
kucukmucit
Konu Sayısı: 13 Mesaj Sayısı: 43 |