İyi Makale Sistemi
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
11 yıl önce
Atilla sen sanırım bahsettiğimiz olayı yanlış anlamışsın.Her satın alınan makale otomatik olarak yazarın kendi hesabına ödensin gibi bir durum kastetmedim. Yani "önce alıcı havale/EFT ödeyip sisteme sonra sistem havale/EFT ödeyip yazarın hesabına" gibi bir durumdan bahsetmiyorum. Burada zaten işleyiş stili oldukça güzel ve uygun bir şekilde çalışıyor. Sadece Paypal'ın yanına birde havale/EFT seçeneği konulsa daha güzel olur. Ben şunu demiyorum yani her işlemde havale/EFT yapılsın. Yazarın sistemden çekebileceği para 10 TL üzeri olduğunda bu yazara banka hesabına havale/EFT hakkı da verilebilir. Zaten havale/EFT ile kredi alan alıcılar zaten havale/EFT ücretini kendileri ödüyor. Aynı şekilde 10 TL parası biriken yazarda eğer havale/EFT ile ödeme almak istiyorsa ve bu konuda bir kesinti varsa ki genelde internet üzerinden yapılan EFT işlemleri 2-3 TL arası oluyor. Bunu ödemeyi kabul eder. Eğer farklı bankalardan hesap açılırsa da internet üzerinden havale ile komisyonda ödenmez. Kısacası ödeme alma konusunda yazarlara biraz daha seçme hakkı tanınabilir. Buda benim kendi görüşümdür ve tabi bu konuda her yazarın görüşü önem taşır.
gosuhasu

11 yıl önce
Kucukmucit dediği gibi 10 TL- 15 TL gibi rakamlar tabi mantıksız olur. Ben örnek vermek için söyledim. Yoksa yazar zarar eder hani bunun sınırını da kendileri belirler. 
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
11 yıl önce
paypal politikalarında bir değişiklik olmalı o zaman. çünkü paypal fiziksel olmayan ürünler için de alışveriş imkanı sağlıyor. örneğin uzun süredir hosting ödemelerini paypal üzerinden yapıyoruz bir sıkıntı yaşanmıyor. keza arkadaşa-aileye gönderirken de bir sıkıntı çıkmıyor. alıcı-satıcı koruması da mevcut. elbette burada paypalı övecek değiliz ki çok komisyon kesiyor ve çok katı bir sistem. alternatif tüm yöntemleri denemeye hazırız. misli.com için inceleme başlattık. eğer hesaplar arası ödeme seçeneği varsa ve hiçbir şekilde komisyon almıyorsa sistem için uygun olacaktır. zaten hali hazırda banka havalesi/eft sistemimiz aktif.

bu arada paypalın bizim için en önemli yanı, tam otomatik olmasıdır. birisi makale satın almak istediğinde paypaldan kredisini anında alıyor ve makalesini anında alıyor. aksi durumda eft/havale gönderildiğinde bir süre bizim onaylamamızı bekliyor.

dediğimiz gibi önerilere açığız, bu sitede üyeler ne isterse mümkün mertebe o olur. kesinlikle katı bir yönetim anlayışımız  yok.
MjBolubeyi

11 yıl önce
Özellikle son mesaj için teşekkür ediyorum
Dediğim gibi ben farklı bir platformda ödemelerimi sadece misli ile alıyorum ve hiçbir kesinti vesaire olmuyor. Misli numaramı size veriyorum siz o hesabıma yatırıyorsunuz. Bankanızdan misliye gönderirken sizden de komisyon almıyor, ben misli hesabımdan kendi banka hesabıma çekerken bende de komisyon almıyor. iki taraf içinde çok iyi oluyor. Bu sistemin komisyon almamasından ziyade en önemli faydası şu. sizin 10 farklı üyeniz olsa diyelim 10 üyeninde farklı bankaları olsa herkese eft ile gönderirseniz üyelerde zarar eder. sizde 10 farklı banka hesabı açmayacağınıza ya da bunun çok zahmetli olacağına göre en mantıklısı misli oluyor. çünkü onlarda hemen her banka var o yüzden farklı banka derdine de çözüm.

Paypal konusuna gelince forumlarda aratırsanız ters ibraz meselesi yüzünden ne kadar mağdur insan var anlayacaksınız demek istediğimi, şu aşamada siz parayı üyelerine gönderen taraf olduğunuz için bir risk yok. fakat diyelim ki ben sisteme 100 TL lik kredi yükledim ve bu makaleleri teslim aldım. sonra paypaldan bir ters ibraz açıp parayı geri alma ihtimalim var ve bu çok yüksek. benim hesap bireysel sizinki kurumsal ise bu ihtimal düşük ama benim hesabımda kurumsal ise, hele hele üstelik benim hesabım ABD hesabıysa sizinki Türk hesabıysa mübalağa etmiyorum 0 olarak ters ibraz açanı haklı buluyor.
Politikalarda değişiklik yapmasının bizde çok peşinde koştuk, kaç defa paypal yetkilileriyle görüştüm. Türk ofisinde onlarda Türk fakat onlarda kuralların ABD yasalarına göre olduğunu elden bişey gelmediğini anlatıyor sadece. 
150 TL ve 100 TL lik kontör satmıştım kontörü yolladım ardından ters ibrazla parasıda geri alındı benden. İbraz durumunda kargo numarası istediler veremedim, ilgili dekontları ve kontör gönderdiğim sitenin görüntülerini yolladım fakat onları kanıt olarak saymadılar. üstelik parayı alırken gönderen tarafa açıklama kısmına ingilizce ve türkçe olarak "önce hizmeti satın aldım ardından ücretimi ödüyorum" yazdırmıştım bunuda takan olmadı. kısaca size tavsiyem paypaldan ödeme alırken 50 tl gibi bir limit belirlemenizdir. direk bankalarla ya da misli aracılığıyla bankalarla çalışmak herkesin açısından sağlam olabilir. Elbetteki paramızı paypal çalıyor tarzı konuşmuyorum koskoca şirket ve herhangi bir yasadışı işlemi yok ama kötü niyetli kullanıcılar politikalardaki açıktan yararlanıyor.
Bu mesajımda hırsıza yol gösterir gibi oldu ama bilgimi ve acı tecrübemi paylaşmak anlamında yazmak zorunda kaldım malesef ki paypalın politikaları bu yönde.
Yanıt Yaz