İyimakale makale yarışması
kamilaydin

Konu Sayısı: 2
İyimakale makale yarışması
10 yıl önce
İlk önce konuya şöyle giriş yapayım. Örneğin ;
" İyimakale bir yarışma düzenlese ve bu yarışma'ya yazarlar katılıp makale yazıp gönderseler ve bu makaleleri iyimakale değerlendirip ödüllendirse veya (süper yazar ya da makale yarışması birincisi) rozetini alması gibi " olabileceğini düşünüyorum.
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Bence bir heyecan oluşturabilir :)
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
10 yıl önce
Olabilir Yarışma şartlarını ve ödülü belirlemek gerekiyor. 
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Bence öncelikle makale kategorilerini belirlememiz gerek.
AZRaeLeM

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Ben şöyle bir sistem düşündüm bu konu üzerine; Makale alıcıları normalde 100 kelimelik makale için 1 tl ödüyorlar diyelim. Bazı kişiler daha özel daha kaliteli daha iyi bir yazı istedikleri zaman bir yarışma başlatsınlar. Bu yarışmaya onlarca kişi katılır, kişinin istediği makaleyi bulması daha kolay olur ve, normalde 100 kelime için 1 tlye aldığı makaleyi 2 tlye satın alabilir. Burada hem yazarların kazancı artmış ve rekabet artmış olur, hemde sipariş ile sadece bir kişinin yazdığı yazıyı görebilen alıcı birden çok makaleyi önünde görerek bunlardan seçim yapabilir. Bu düşünce üzerinde değişimler yapılarak güzel bir sistem oluşturulabilir.
Bu sistem mesela grafiker tasarım sitelerinde kullanılıyor. Müşteri logosunu sadece 1 kişiye 30 tlye yaptırmak yerine yarışma başlatıyor, yarışma ödülünü 50 tl diyor. Yarışmaya 10 kişi katılıyor diyelim burdan istediğini seçiyor.
Eaks

Konu Sayısı: 9
10 yıl önce
bence bunun sürekli bir yarışma olması sıradanlaşmasına neden olur. ayda 1 ya da 2 ayda bir yapılan bir yarışma yazarlar için değişiklik olur ve istenirse anasayfaya bu ayın kazanan makalesi adı altında koyulursa elbet bir alıcısı da olur. olmasa bile hem heyecan olur hem de enteresan hediyeler verilerek yarışmanın her daim merakla beklenmesi sağlanabilir. 
kamilaydin

10 yıl önce
Dediğim üzere böyle bir uygulama olursa, bence daha iyi olur.
3rgin

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Makaleyi kim, kimler, ne ve neye göre değerlendirecekler. Makale kalitesi için kriter koymak çok zor. Ben biraz imkansız diye düşünüyorum.
kamilaydin

10 yıl önce
İyimakale bir konu belirleyecek ve bu konu üzerinden belirlenecek. Dediğim üzere editör veya yönetici değerlendirecek ve puanlama sistemi ile belirlenecek. İmla kuralları, Gramer, fiil kullanımları, devrik cümle bozukluluğu olmaması gibi hataların denetlenmesi.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Ben bunun çok iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Neye göre ve kim seçecek birinciyi... Yani şöyle söyleyeyim, herkese göre iyi ya da kaliteli makale farklı kriterlerdedir. Kimi anahtar kelime kullanımı çok iyi olan bir makaleyi kaliteli iyi bir makale olarak görürken, kimi bilgi verici olan, kimi ise sadece kulağa hoş gelen kelimelerin olduğu makaleleri kaliteli iyi makale olarak görüyor. Bunu değişik kişilerden aldığımız siparişlerde de görüyoruz. Kimi alıcı sadece anahtar kelimeler geçsin derken kimi bilgi verici ve akıcı olsun istiyor. Yarışma şartları ve değerlendirilmesi bence zor.Bir de rozet verilmesi sanki sınıflandırma gibi olacak. Ben bunu istemem şahsen.  
Yanıt Yaz