Kaliteli, Özgün Makale Yazılır Hak Edilen Ücret Talep Edilir
buuse9

Konu Sayısı: 1
Kaliteli, Özgün Makale Yazılır Hak Edilen Ücret Talep Edilir
10 yıl önce
      Merhabalar, site içerisinde çok fazla paylaşımım yok, buradan herhangi bir sipariş de almış değilim ancak görüyorum ki son zamanlarda makale yazarlarının kazançları dibe vurmuş durumda. Bu ücretlendirmeye karşı çıkıyorum. Hem kaliteli, hem hatasız, özgün, anlatım bozukluğu içermeyen makalelerin yazılmasını bekleyip, hem de bir ciklet parası dahi etmeyen ücretler teklif edilmesine karşı çıkıyorum. Şayet kaliteli yazı istiyorsanız hak edilen ücreti ödemek koşuluyla bana ulaşabilirsiniz. Bu arada uzun yıllar bu işi yapmışlığım olmadığını da belirteyim. Kısa bir süre önce başladım, ancak yayınlanmış olan yazılarım mevcuttur. Ve halen de severek yazmaya devam ediyorum. Editör arayışı olanlar var ise onların taleplerine de açığım. Bu arada yazarlarının işinden memnun olmak isteyen işverenlerin, bu memnuniyete, onları da memnun etmek koşuluyla ulaşabileceklerini belirtmekte fayda görüyorum. Uzun soluklu çalışmak istedikleri durumlarda elbette. Herkese hayırlı işler,  bol kazançlar diliyorum.
Bu mesaj buuse9 tarafından 29.11.2014 15:27:38 tarihinde değiştirildi.
serap

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Sizlere katılıyorum. İnsanlar emek vererek, en önemlisi zaman harcayarak güzel şeyler ortaya çıkardığı takdirde teklif edilen tutarların işini layığıyla yapan insanları rencide edeceğini düşünüyorum. Herkes emeğinin karşını bilmeli ve bu noktada kendine haksızlık yapılmamasına özen göstermelidir.
 Baştan sağma iş yapanları bu kategoriye sokmuyorum tabi ki. Ama yazmak üretmek, insanlara faydalı işler ortaya çıkarmak isteyenlerin,  oluşmuş bu düzen karşısında sessiz kalmamalarını umut ediyorum. Çünkü emeğe saygı insana saygıdır. Bunun bilincinde olmalı yazarlarda, makale yazdırmak isteyen kişilerde. Yoksa emek her daim sömürülür. 
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Arkadaşlar fikirlerinize saygı duyuyorum ancak şuan sadece kedi açınızdan bakıyorsunuz bence olaya. Site üzerinden yaptığınız işlerde aldığınız paranın kıymetini site dışında 100-150 kelimesini 40 kuruşa yazsaydınız anlardınız. O kadar emek verip sayfalarca makale yazarsınız ödemenizi alamazsınız. O zaman buradaki fiyatların normal olduğunu anlayabiliriz. Ve eklemek isterim ki alıcı arkadaşların öyle ayda çok fazla kazandığını düşünmüyorum. Makalelere fazla ücret ödeseler o site belki kendini döndüremeyecek bile. Ayrıca emek veriler yazının altında ismin gözükmesi başlarda benimde istediğim birşeydi fakat bu alıcının insiyatifinde. İster açıklar isterse de açıklamaz. Bunada yapılacak birşey yok malesef.

buuse9

10 yıl önce
Mlkmhmt     hanım, yukarıda yazmış olduklarımdan sadece bu site içerisinde elde edilen kazançlardan bahsettiğimi mi çıkardınız? Dediğiniz gibi 100 kelimesi 50 kuruşa yazı yazanların içinde ben de varım maalesef, isyanım buna. Ayrıca gelen bazı teklifler de bu ücretlendirmeden farklı sayılmaz. Sizin neden böyle bir savunma ihtiyacı hissettiğinizi anlayamadım açıkçası. Siteyi karalamak adına yapılmış bir açıklama yok zaten burada her neyse herkesin işi rastgele...                       
Ayberk-2014

10 yıl önce
bennde yazdıklarımı sildim ama .bende ücretleri az buldum ama amaç siteyi karalamak değil biraz alıcıların insaflı olmasıydı ayrıca yazılan yazının altında yazarın adı muhakkak olmalı diyorum.
Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
savunma olarak birsey yazmadim ben olani soyledim. sadece bu siteyi kastetmediginiz icin baska orneklerde vedim. Saniyorum ki anlamamissiniz dedigimi neyse
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Aldığımız ücret evet ne yazık ki verdiğimiz emeğe göre düşük bir çoğumuzun. Ancak alıcılar da ilk başlarda düşük teklif vermekte haklı. Sadece bu platformda değil, başka platformlarda da anlamsız ne anlatılmak istendiği anlaşılmayan pek çok yazı gördüm, okudum. Makale hiç demiyorum o tür içeriklere 50 kuruş değil affedersiniz ama 5 kuruş bile etmeyen tür yazılar. Alıcılar bu tür yazılara ve kendini yazar olarak nitelendiren bu tür kişilerle karşılaştıkça daha düşük fiyatlar ile yazı alıp denemek istiyorlar. Eğer ki yazısını aldıkları makale yazarından memnunlarsa onunla sürekli çalışmak istiyor ve kaybetmemek için ücreti kendiliğinden yükseltiyorlar. Kendimden örnek vereyim en yakın olarak. Makale olarak değil de başka türlü bir işte 100 kelime 50 kuruşa çalıştım 100 yazı için. Alıcı benden memnun kaldı ve bir sonraki çalışma için 100 kelime 2 TL olarak kendiliğinden yükseltme yaptı. Bu konuda ben alıcıların bazılarına da hak veriyorum, ne alacaklarını bilmiyorlar tanımadıkları için yazarları. Tanıdıktan sonra zaten çoğu gerekeni yapıyor. En azından benim çalıştıklarım

buuse9

10 yıl önce
Ben kendimi tanıtabilmek için çok kişiye ücretsiz deneme makalesi yazdım neredeyse hepsinden de olumlu dönüş aldım. Yani kişiler aslında sizin kabiliyetinizi görerek anlaşmak istiyor zaten. İş verenler o deneme makalesine göre de karar verebiliyor az çok sizin hakkınızda. Ancak dediğiniz doğru okuyup hiçbir şey anlamadığım çok makale oldu benim de. Sözüm bu kişiler için değil zaten. Anlatmak istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum herhangi bir tartışma ortamı ya da gerginlik yaratmak için açtığım bir konu başlığı değil bu yanlış anlaşılmasın. Ayrıca piyasa koşullarının üzerinde ödeme yapan alıcılar da mevcut ben yazıyorum bir kişiye şu an 200 kelime 7 tl kesinlikle dürüstüm bu hususta. Benim sözüm emek sömürüsü yapanlara yalnızca. Üzülüyorum insanların durumuna, kendini paralayıp para kazanamamak zor.
ssevda

10 yıl önce
Buse hanım size katılıyorum bu gece siparişini teslim edeceğim bir müşterim var iş bitti ve ben 300 kelimeye 7 TL ödeme alıyorum
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
Ben benimle her iletişime geçen arkadaşa emeklerini sömürtmemeleri gerektiğini söylüyorum eğer herkes buna dikkat ederse zaten ortada sorun kalmayacak. Ama zamanla olur bu heralde. Bu arada ödemeniz konusunda dürüstlüğünüze inanıyorum diyorum ya tanındıktan sonra gerisi geliyor :) Herkese bol kazançlar inşallah arkadaşlar 
Yanıt Yaz