Öncelikle hepinize Merhaba Arkadaşlar
Bir çok makale yazarı arkadaş ile sorun yaşadığımdan dolayı bu yazıyı oluşturma ihtiyacı hissettim.Türkçe sitelerim için 4 yıldır makale hizmeti alıyorum.İngilizce sitelerimde ise kendim yazmayı tercih ediyorum.İçerik yazarlığı ve Seo bilgisi konusunda kendime güveniyorum.Bu nedenle sizi 1 adım daha da öteye götürecek, sürekli tercih edilmenizi sağlayacak faydalarda bulunmak istiyorum.
Google Dostu Makale Nasıl Olur?
İlk 100 Kelime
- Makalenin ilk 100 kelimesi çok önemli arkadaşlar.Google botları makalenin ilk paragrafını özet olarak kabul eder.Hatta son zamanlarda ''schema yapılandırılmış veri'' olayını duymuşsunuzdur. Google'da yapılandırılmış veri testi yaptığınız zaman, test sonuçlarında schema işaretlemesinin ilk paragrafı özet olarak kabul ettiğini görebilirsiniz.Bu nedenle anahtar kelimeleri 2. veya 3. cümleden itibaren kullanmaya özen gösterin.Bu sayede ikinci cümlede kullandığınız anahtar kelime google'da meta açıklaması olarak yer alacaktır.
Anahtar Kelime Oranı
- Forumda paylaşılan bir kaç yazıyı okudum.%4'ten %9'a kadar olan tavsiyeleri gördüğümde eyvah dedim.300 kelimelik bir yazıda 15 kere anahtar kelime kullanmak tam bir facia.Google makaleyi spam olarak algılar ve dizindeki çöplüğe gönderir.İdeal Anahtar kelime uzunluğu %0,6 ile %1,5 aralığıdır.Önemli olan anahtar kelimeleri nerelerde kullandığınız.Makale başlangıcının 2. veya 3. kısmı çok önemli.
- H2 etiketine sahip başlıkta mutlaka anahtar kelime kullanın(ana başlıktan sonraki alt başlık).Google H2 ile başlıklarda kullanılan kelimeleri anahtar kelime olarak algılar.
- Semantik kelime eş anlamlı kelimeleri ifade eder.Bu kelimeleri kullanırsanız yazınız google tarafından her konuda bilginin olduğu bir makale olarak algılanır.Örneğin; Borsa nasıl oynanır diye bir makale yazıyorsanız, Voip, Nasdaq, S&P 500, Bist100, SPK gibi kelimeleri mutlaka kullanın.Bu kelimeler sayesinde google içeriğin neyle ilgili olduğunu anlayacaktır.
Yazı Kalitesi
- Artık okuyucu ne bulursa okur, anlamaz gibi bir durum yok.Okuyucuların sizin kadar zeki olduğunu düşünerek yazın.Google yazıda geçirilen ortalama süreyi hesaplayarak sıralamadaki konumu belirler.Yani istediğiniz kadar seo uyumlu yazın, okunmadığı sürece o yazı hiç bir şey ifade etmez.
Türkçe Kaynakları Unutun
- Türkçe kaynaklar yetersiz ve birbirini tekrar ediyor.Birisi 10 yıl önce yalan yanlış makale yazmış.Herkes onu kopyalayarak bugüne kadar getirmiş.Bunun aslı nedir diye de merak eden yok.Karşılaşmış olduğum bu tarz yüzlerce örnek var.Google Chrome ile İngilizce makaleyi kolaylıkla Türkçe'ye çevirip okuyabilirsiniz.Eskiye göre oldukça profesyonel çevirisi var.10 tane Türkçe kaynak okumaktansa, 1 tane yabancı kaynak okuyun.Emin olun işiniz daha da kolaylaşacak.
Alt Başlık Kullanımı- Alt başlıklar sizin tarafınızdan belirlenecekse, google'dan bu konuda yardım alabilirsiniz.Anahtar kelimeyi arattığınız zaman sonuç sayfasının altında ilgili kelimeler yer alır.Bu kelimeleri alt başlık olarak kullandığınız zaman yazınız hem semantik, hem de ekstra anahtar kelime sahibi olmuş olur.
- Alt başlıklar aynı zamanda 2. veya 3. anahtar kelimeyi ifade eder.Bu nedenle alt başlıkların en az bir kere de olsa yazı içerisinde yer alması gerekir.
Cümle Yapısı- Kısa cümleler kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor.Bir cümlede en fazla 8 kelime olması idealdir.Tabi bir kaç cümleniz bu kelime sayısının üzerine çıkabilir.Ancak bunu sürekli yaptığınız zaman okuyucuya nefes alma fırsatı tanımamış olursunuz.
- 2 cümle arka arkaya aynı kelime veya ek ile bitmez.Tekrarlanan cümle sonları makaleyi okurken kötü bir intiba yaratır.Aynı zamanda cümle içinde gereksiz kelime kullanımından uzak durmalısınız.
- Bir cümlenin sonu fiil ile bitmek zorunda değildir.Hatta fiil yerine cümleyi nesne veya isim ile bitirirseniz, bir sonraki cümlede işiniz daha kolay olur.
En Önemli Kısım: Bir yazının okunacak yazı olup olmadığı ilk 3 cümleden anlaşılır.Eğer okuyucunun ilgisini ilk cümlelerde çekemezsiniz, o yazı büyük ihtimalle terk edilir.Eğer yazdığınız makale okunsun istiyorsanız aşağıda yazdıklarıma özen göstermenizi tavsiye ederim.
- Asla dünya da şöyledir böyledir, günümüzde şundan dolayı oluyor ya da okurlarımızdan gelen talep üzerinde diye bir makaleye başlamayın.Artık bu cümleler insanları sıkıyor.Zaman değerli!
- Okuyucuya aradığı cevabın yarısını ilk 3 cümlede vermeye başlayın.4. cümlede ise cevabın diğer yarısı için makalenin tamamının okunması gerektiğini hissettirin.Bunları yaparken uluslararası istatistik ve net rakamlar kullanabilirsiniz.Örneğin ''Hollanda'nın 2017 yılı ihracat rakamı IMF verilerine göre 94 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir'' gibi.Bu tarz bilgiler makalelerinize evrensellik katar.Direk okuyucunun güvenini kazanmış olursunuz.
Not: Kelimesini 1,5 TL'den veya 2 TL'den yazdığınız yazı için aşırı bilgi yüklemesi yapmak zorunda değilsiniz.Makale yazmak gerçekten zor bir iş.Gün içerisinde 10 farklı psikolojiyi yaşatır insana.Bu nedenle ideal olanı bu yazdıklarım ile yakalayabilirsiniz.Teknik kelimeler kullanmak makaleye kalite katacaktır.
Bu yazdıklarımı dikkate aldığınız sürece faydasını göreceğinize emin olabilirsiniz.
Bu mesaj
vizyonpara tarafından
26.01.2019 23:22:12 tarihinde değiştirildi. Sebep:imla hatası