mazimdekiler
Konu Sayısı: 20 Mesaj Sayısı: 129 |
Öncelikle merhaba arkadaşlar,
Geçmişten günümüze kadar da sürekli bahsi geçen, ancak son günlerde daha çok gündemde olan bir konu vardı. Takip edenlerin bildiği gibi "siparişlere neden düşük teklif veriliyor?" Ben bu konuda bir açıklama yapmıştım, zaten 0,90 kuruş altında teklif verilmiyor, eğer siz bu siparişi almamışsanız, bu yazıları yazacak kişiler illa ki düşük teklif verenler değildir vs vs... Bu düşüncemi onaylayanlar da oldu, karşı çıkanlar varsa da pek fikirlerini belirtmediler... Şimdi ben bir soru daha sormak istiyorum, burada isim vermeyeceğim herkes kendisini biliyorsa eğer sorun olacağını sanmıyorum, Sorum şu; Madem ki sizler siparişlere düşük teklif veriliyor diye tepki gösteriyorsunuz, peki 100 veya 150 ya da 300 fark etmez, bu kadar kelimelik bir siparişe ne kadar teklif verdiğinizi bilmiyorum ama neden daha fazla kelime yazıyorsunuz? 100 kelimelik siparişleri 150 yazmak, 150 kelimelikleri 200 yazmak neden? Siparişlere sistemin belirlediği çerçevede 100 kelime için 1 TL değil de 0,90 kuruş teklif vermek emek sömürüsü de, sizler işi aldıktan sonra (belki almadan önce anlaşarak bilemiyorum) daha yüksek kelimelerle yazdığınız da bu emek sömürüsü değil mi? Makaleleri onayladığım halde isim vermeyeceğim, üzerine alınan alınmayan herkes için yoruma açıktır. Saygılarımla. |
KurşunKalem
Konu Sayısı: 11 Mesaj Sayısı: 103 |
Hiç böyle konulara dahil olmadım ve olmaktan uzak duruyorum aslında. Ancak şu 100 kelimelik sipariş alıp, onun üstünde makale yazma konusu nedeniyle yazıyorum. Bu emek sömürüsü falan olamaz değerli moderatör arkadaşım. Bu tamamen yazarın kendi insiyatifine kalmış birşey. Ayrıca makale konusu gereği, eklemen gereken şeyler oluyorsa 100 kelimenin üzerine istemesende çıkar o makale.
Bu mesaj KurşunKalem tarafından 10.02.2017 19:50:09 tarihinde değiştirildi. Emek sömürüsü konuşulacaksa, 100 kelime 1 TL standartının altında fiyat vermektir emek sömürüsü. Kişi aldığı makaleyi istiyorsa 500 kelimeye kadar uzatır bu emek sömürüsü olamaz, çünkü kişi kendi emeğini sarfediyordur orada zaten. Gönlü bilir uzatıp uzatmayacağını, zamanı varsa eli yorulmuyorsa uzatabilir. Makale siparişi veren kişi yazarı zaten zorlayamaz öyle bir durum için. İkisi bambaşka şeyler ve bu düşünceniz doğru değil. |
unutanolma
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 30 |
Muhtemelen alıcı memnuniyeti düşünülüyor. Daha farklı bir ifadeyle "fazla fazla yazarsam alıcının gözüne girerim" düşüncesiyle hareket ediliyor olabilir. Eğer böyle düşünülüyorsa işin disiplini aslında biraz da burada. İstenen metin; söz konusu sayıyla sınırlı kalmalı. Ne azı ne de fazlası olmalı. Fazlasına alıcının ihtiyacı yok zaten. Çünkü web sitesinin arayüz dizaynı hesaplanarak metin belirli bir sayı aralığıyla kısıtlanıyor. Dolayısıyla sayfadaki yazıya ayrılmış alan önceden buna göre belirlenmiş oluyor. Meselenin bu tarafı gözden kaçırılıyor olabilir.
|
mazimdekiler
Benim önceki başlıkta belirttiğim bir durum vardı,
Bu mesaj mazimdekiler tarafından 10.02.2017 20:02:28 tarihinde değiştirildi. Söylenenlerde belirttikleri "bazı alım yapan kişiler düşük teklif verenleri özellikle kabul ediyorlar" gibi söylemlerdi. Buna göre ben de diyorum ki, sizler de özelden anlaşarak veya anlaşmayarak gönlünüzden geçtiği için yüksek kelime yazdığınız da, bir bakıma sizler de o alım yapan kişileri -diğer düşünceye göre- makaleler için bağlamış oluyorsunuz. Bana göre böyledir bu. Madem makale alımı yapan kişiler için şu söylendiğinde; "düşük teklif verenleri kabul ediyorlar, düşük teklif verenler emek sömürüsü yapıyor" kendilerini haklı görüyorlarsa, Kusura bakma KurşunKalem arkadaşım ama ben de kendimi bu konuda haklı görüyorum. Ben de o zaman diyorum ki, "isterseniz 100 kelime için 10 TL'lik teklif verin, hiç benim sorunum değil, ama orada sonuçta düşük teklifleri eleştiriyor musunuz? Evet, o halde yüksek kelime yazmanız da bir eleştiri olacaktır. Bu nasıl ki gönlüne göre diyorsanız, orada düşük teklif verenlerin de gönlüne göre tercihleridir bu. Sürekli düşük teklifleri verenleri eleştirip de, kendileri yüksek kelimede yazıyorlarsa, bu bana göre bir çelişkidir. Sen 100 kelime için 2 TL verirsin, 200 kelime yazarsın bunu bizim çözmemiz mümkün değil, ama alım yapan arkadaşa dersin ki 200 kelimelik aç vs.. Bunu örnek olarak söylüyorum.. Ama madem ki sipariş tablosundan bakıp "aaa 100 kelime için 0,90 vermişler kendilerine yazık ediyorlar diyorsanız" ben de aynı kişilere diyorum ki 150 kelimelik siparişi 200 yazmak da kendinize yazık etmenize neden olur. unutanolma ; Söylemek istediğim de bu aslında, düşük teklif verenler eleştiriliyor, müşteri memnuniyeti denmiyor o zaman, ya da kendine bağlamak istiyor gözüyle bakılarak da olumsuz yorumlar yapılıyor, ama nasıl olsa kimse kaç kelime yazdığımı görmez moduna giriliyor bana göre... |
KurşunKalem
Şöyle bir durum var, ben diğer forum konularına müdahil olmadım. Eğer siparişi görüp, özelden mesajla ''Siparişi bana verin, 100 kelimeye karşılık, 200 kelime yazayım'' gibi mesajlar ileten yazarlar oluyorsa, evet bu durumda emek hırsızlığıdır.
Ancak siparişi normal teklifiyle alıp, makaleyi hazırlarken istemli ya da konu ile ilgili mecburi fazla kelime oluşuyorsa, bu emek hırsızlığı değildir. Çünkü benim çoğu makalemde, ben istenen kelimenin üstüne çıkarım. Makalemde açıklayıcı olmak için, üstüne çıkmak zorunda kalırım. Bu tip yazan yazarlar emek hırsızı olarak gösterilirse, ben kendi adıma çok üzülürüm. |
red
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 3 |
|
mazimdekiler
KurşunKalem hocam öncelikle üzülmenizi gerektirecek bir durum yok, buna sebep olduysam özür dilerim.
Söylediğiniz şey bir veya en fazla iki kez olur. Sürekli olması bana göre kasıtlıdır, karşıdaki kişiye mesajla söylemese dahi, bunu bir kez yaptığında ikincisinde makale alımı yapan kişi o şahsa özel siparişler de açar... Bunu yorumlarda da görüyoruz çoğu zaman, "beklediğimden daha fazla kelimede yazıldı, teşekkkürler" gibisinden.. Teşekkürler yorumunuz için bu arada... |
KurşunKalem
|
unutanolma
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 30 |
Arkadaşlar metni uzatmak kolay, maharet; anlatılacak meramı sınırları içinde ifade edebilmektir. Halk karşısında ve Hakk nazarında insanın en çok prestij yitirmesine sebep olan sözle davranışların birbirine uymaması ile ilgili Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretleri bizlere şu nasihatlerde bulunmuş: Sözü doğru söylemek, söze ait tanıktadır, ahdi korumak da işe ait tanıktadır. Söz tanığı eğri söylerse reddedilir, iş tanığı da eğri yürür, koşarsa yine reddedilir. Sözde ve işte bir ayrılık olmamalı ki, bu tanıklığa kabul edilsin. |
OzanOnur19
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 3 |
Sayın editör arkadaşım, yorumlarda fazla kelime ile alakalı bir konuya değinmişsiniz. Benim yorumlarımda da böyle bir tane yorum var. Makale alıcılarından Bayramaktaş'ın benimle ilgili ''Hem orijinal fikirler vermişsiniz, hem tamamen özgün yazmışsınız hem de istenilen kelime sayısından daha fazla yazmışsınız. Teşekkür ederim kaleminize sağlık'' şeklinde bir yorumu var. Bu konuda genelleme yapmışsınız. Bu söyleminiz bu şekilde bir yorum alan yazar arkadaşları zan altında bırakmak değil midir? Şimdi ne yapalım, üzerimize mi alınalım? 1500 kelimelik bir dizi tanıtımı yapıyoruz ve haliyle 1600 kelime yazılabiliyor. Uzun bir yazı alıcıya 100 kelimenin hesabını mi yapalım? 600 kelimelik bir yazıda da 30-40 kelime fazla olabiliyor. Burda gerçekten severek yazı yazan, kalemi kuvvetli olan hiçbir yazar arkadaş 30 kelimenin hesabını yapmaz. Zaten tam kelime sayısı ile yazayım, aman fazla kelime yazmayım düşüncesiyle yazan birisi yazıya kendini veremez. Ben şahsen böyle düşünüyorum. Kasıtlı olarak fazla yazmam. 600 kelimelik bir makalede de 50 kelime fazla yazınca benim kelimelerim bitmez. Bu şekilde bir konu açmanız bence en başta makale alan site sahiplerini üzmüştür. Kelime sayısı ile ilgili genelleme yapmanızda severek bu platformda yazan yazar arkadaşları üzmüştür. Ben iyi makale sitesine 2 aydır üyeyim. Burda ki amacım insanlara fayda sağlamak adına makale yazmak. Yazmak, paylaşmak ve makaleyi alan alıcıların olumlu geri bildirimleri beni mutlu ediyor.Burdan zerre düzenli gelir beklentim yok, zaten burda ki paraya çokta ihtiyacım yok. En kolay makale konularında bile titizlikle yazmaya gayret gösteren birisiyim. Bu konuda genelleme yapmanız bizi üzer ve yazma şevkimizi kırar. İyi çalışmalar.
|