Kelime Sayısı!
serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
Kelime Sayısı!
9 yıl önce
Arkadaşlar merhabalar, herkese bol kazançlı günler diliyorum.

Benim değinmek istediğim bir konu var. Öncelikle, son dönemlerde sipariş veren arkadaşların bazılarında kelime sayısıyla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. 300 kelimelik 5 makale siparişi 1500 kelime yapar ve bunun karşılığı olan tutar da minimum 13.5 TL'dir (100 kelime için en az 90 kuruşluk teklif sunulduğu için) bu ücretten İyimakale sistemi hakkı olanı aldıktan sonra yazarlara kalan kısım bellidir. Durum böyleyken verilen sipariş 1500 kelimenin karşılığı olan miktarken bu kez de 300 kelimede bırakmayın 399 kelime yazın gibi bir algı oluşmaya başladı. Yazar olan kişi 399 kelime yazdığında 5 makalede toplamda 1995 kelime yazması gereklidir. Buna da 13,5 TL'lik bir teklif yaptığı göz önüne alınırsa makale başına 2.7 TL düşecek. Yapılan kesintiyle birlikte yazara daha düşük bir miktar kalacak. Böylece 100 kelimesi 65 kuruş civarında bir miktar ortaya çıkacak.

Elbette ki kimse 301 kelimede cümle tamamlanmadan ve yazıya son paragrafı koymadan noktalamaz ve buna göre ayarlanır ancak verilen sipariş ile istenenler arasında gittikçe uçurum olmaya başladı. Bu konuya sipariş veren arkadaşların ve yönetimin daha hassas bakması gerektiğini düşünüyorum..
Herkese iyi çalışmalar dilerim..

mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
9 yıl önce
Aynı şeyleri az önce ben de düşünmüştüm. Sağolun hocam dile getirdiğiniz için.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
9 yıl önce
Merhabalar, çoğu zaman destek kısmından yazarların 200 kelimelik bir siparişi 205 kelimede bıraktığı gibi bazı mesajlar / şikayetler alıyoruz.

Bu konuda verdiğimiz tek yanıt, anlaşma yapılan ücretin +200 kelime için olduğu ve yazarın 201 kelimede dahi bırakma hakkı olduğunu bildiriyor ve bu tip söylemleri görmezden geliyoruz.

Ödenen ücret karşılığında hizmet verilmesi veya hizmet almayı beklemek gerekmektedir. Bunun haricinde bazı yazarlarımız 200 kelimelik makalelere 350 hatta 400 kelimelik bir içerik hazırladığı da olmaktadır ki, bu kişiler arasında siz değerli iki yazarımızda bulunmaktadır. 

Ancak bu durum tamamen yazarların inisiyatifindedir.

İyimakale olarak, ödenilen ücret haricinde herhangi bir hizmet beklentisi içine girilmesi gibi dolaylı talepleri her zaman geri çeviriyor oluyoruz. Dileyen yazarlar kendi inisiyatiflerini kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirler ancak bu durum, kişilerin tamamen hür iradesi ile alakalıdır ve sistem olarak hiçbir yazarımıza bu konuda ricada bulunuyor olmayacağız.
elif_msklr

Konu Sayısı: 4
9 yıl önce
Burada kriter anlam bütünlüğü olmalı. Ben de, fazlasını istemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir kaç kere makale siparişi verdim ve makalelerin hepsi 200-210 arasında kesilmişti. Ben mesela yazarken hiç kelime sayısını düşünmeden yazarım ve makale yazımı bitince uzunluğuna bakarım. Birçok yazarda böyle yapıyordur. Ama burada bunu yapmayan sürekli ölçe ölçe makale yazanlarda var gibi. 

Yani minimum kelime sayısını istismar eden yazarlar ve maksimum kelime sayısını istismar eder müşteriler olabiliyor. Bundan dolayı sipariş verenlerden bazıları da bu istismarla karşılaşmamak için belirtiyor olabilirler.

Editör1

Konu Sayısı: 2
9 yıl önce
Kelime sayısı olarak 201-301 gibi belirli bir sınır çiziliyor. Ancak siparişlerin yanında minimum ibaresi de bulunuyor. Alıcılar (haklı olarak) minimum yazısından dolayı yazarlardan daha fazla kelime yazmalarını bekliyor olabilirler. Ayrıca konular için bazen verilen kelime sayısı gerçekten yeterli olmuyor ve makale yazmaktan da öteye giderek hazırlanan konunun hakkını vermek gerekebiliyor. Kelime sayısını kısa keserek doldurmakta var insiyatif kullanarak konuyu en iyi şekilde açıklamak da var. Bu konu tamamen yazarlarla alakalı diye düşünüyorum.  
ramerdo

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
söylediklerinize harfiyen katılıyorum...kısa zamanda düzeltme olur ümidiyle...
www.tutkall.com
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
9 yıl önce
2 kelime 50 kuruş etkiliyor. Alıcılar da kendine göre haklı olabilirler ama, yazarlarlara emek sömürüsü olarak geliyor. 
Tam 199'da kesilmek istense çoğu zaman bu da mümkün olmaz. 200'leri geçer sonuçta böyle bir durumda... Ki yazarlar nasıl ki 2 kelime az yazamıyorlar.. :)
Zaten 199 istedikten sonra iki bağlaç eklese 200 kelimelik ekler sitesine.. Bir yazarın bu konuda hoşgörülü olması demek, tüm alıcıların beklentisinin bu şekilde artmasına ve her yazardan da aynı şeyin istenmeye başlamasına neden olur gibi geliyor.

serdaryilmaz

Konu Sayısı: 10
9 yıl önce
O zaman biz de yazarlar olarak 201 kelimelik siparişe 199 kelime yazalım yeter diyelim ve o "minimum" ibaresinin kalkmasını isteyelim. Hiçbir yazar bir makale 301 kelime diye 301 de bırakmaz. Gerekli ayarlamaları yapar, cümleyi bitirdiğinde  bu 302 kelimede olabilir 322'de. Siparişi 301 kelime üzerinden fiyatlandırıp karşısına 399" kelime ibaresinin konması emek sömürüsüne girmektedir. O zaman 401 kelime üzerinden fiyatlandırılması lazım eğer 301 yetmeyecekse. Alıcının "sırf 301 yazıyor diye hemen kesmeyin ve en azından bir bitiş kısmı olsun" demesi hakkıdır. Zaten her makaleyi 301 isteniyorsa tam 301'de kesen kişilerle bir daha çalışmazlar olur biter. Burada 100 kelimesi 60 kuruşlara düşüyor yazarın kazancı bu durumda. Bu fiyat yazarın hakkıdır diyen ve böyle çalışan varsa çalışsın ama her işin bir karşılığı ve verilen bir emek vardır. Dediğim gibi sipariş veren arkadaşlar "lütfen sırf 301 yazıyor diye 301 kelimede kesip bırakmayın makaleyi"diyebilir ama 301 kelime üzerinden fiyatlandırılan bir işten 399 kelime istemek biraz fırsatçılık olarak duruyor. Bu benim şahsi fikrim ve her türlü fikre de saygı duyuyorum..
Mr. Z

Konu Sayısı: 0
9 yıl önce
En az 399 demek 400 kelime ve üstü yazın demek. Eğer birisi sizden en az 400 kelime olacak bir metin istiyorsa siz de en az 4 kredi isteyin arkadaşlar. Bakın bu işin biri ikisi yok, "Elli kuruştan ne olacak?" demeyin. Haftada on tane makale yazan bir yazar için o elli kuruşlar ay sonunda su faturasını ödüyor/bir gün sinemaya götürüyor. Bir defa emeğin hakkını almamaya başlarsak, bir daha alamayız, çünkü insanlar "Nasılsa yapan var." diye düşüneceklerdir.
Yanıt Yaz