NocLck
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 2 |
Kendi siteniz için nasıl sürekli içerik üretebiliyorsunuz?
Genellikle bloglar tek bir kategori üzerinden gider ve başarılı bir blog olması için öyle tavsiye edilir(okuduğum kadarıyla). İşte takıldığım nokta burası, tek bir kategori var (belki birkaç ek kategori) ve sürekli içerik üretebiliyorsunuz. Bu nasıl oluyor? Yani her seferinde birkaç alan üzerinden, hemde sürekli olarak içerik üretmek, benim aklımım almadığı veya yapamadığım birşey, çünkü konu bulmak konusunda tıkanma yaşıyorum. Sonuç olarak veya sorumun özeti: Sürekli içerik üretmekde nasıl başarılı oluyorsunuz/ilhamı nasıl alıyorsunuz? Ve/veya bazı içerikleri kendiniz üretiyor olsanızda süreklilik sağlamak için makale satın alma yoluna mı başvuruyorsunuz? |
bilginprens
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 31 |
NocLck merhaba hocam sorunuzu şöyle yanıtlamak istiyorum;
Hocam öncelikle ben çoğu blog için içerik ürettim ve deneyimlerim doğrultusunda bende bir blog yazmaktayım. Hocam blog yazmak oldukça sabır ve süreklilik istiyor, bunu sağladığınız takdirde içerik üretmek konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bunun yanında kategorinizin daha genel içerikli olmasına dikkat etmelisiniz. Mesela edebiyatla ilgili bir bloğunuz var diyelim. Blogunuzda edebiyat yanında kültür, yazarlık, sosyal konular vb. alanlar dahilinde de makaleler yayımlayabilirsiniz. Bence konu sıkıntısı çekmezsiniz. Hocam bloğunuz hangi alanla ilgili? Cevaplarsanız size yardımcı olmak isterim. |
L0VERMAN
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 12 |
Merhaba, öncelikle blogları içerik ve amaçları doğrultusunda iki ana kategoride ele almak daha doğru olacaktır.
Genel olarak tanımlanan bloglar daha çok bir kitleye hitap etmeyi amaçlar Özel olarak tanımlanan bloglar ise daha çok bir kişinin kendi duygu ve düşünceleri doğrultusunda girmiş olduğu çeşitli içerikleri ifade eder. Bu doğrultuda eğer genel bir blog amaç ve içeriği doğrultusunda belirli bir kitleye ulaşmayı hedefliyorsa, bu durumda tek bir ana kategoride içerik üretmesi daha doğru ve etkili olacaktır. Öte yandan genel blog tanımı aynı zamanda çeşitli kategoriler dahilinde içerik üretene ve tek amacı arama motorunda kısa vadeli hit toplayıp, bu sayede üç beş kuruş adsenseden para kazanmak olan blogları da hedefler... Sizin de bildiğiniz gibi eğer belirli bir kitleye hitap ederseniz, hem bu alanda yeteri kadar insana ulaştığınızda daha güçlü bir takipçi kitlesine ulaşırsınız. Üstelik bu takipçiler sürekli takipçidir yani ''ben arama motorunda bir şey aradım, o'nu alıp çıkıcam'' modunda değildirler. Sonuç olarak konu, belli bir kategoride üretim yapmanın ne kadar önemli olduğuna geldi. Yani düzenli ve çok sayıda takipçi için, o bloğun belli bir ana kategoride çeşitli yazılar üretmesi son derece önemlidir. Burada ana kategori tanımını biraz daha açmam gerekirse; mesela şiir veya şiir ile ilgili yazılar, Edebiyat ana kategorisinin bir alt kategorisinde değerlendirilmektedir. Bu nedenle eğer edebiyat ana kategorisinde bir içerik üretimine karar verirseniz, içerik yazacabileceğiniz şiir, Türk dili gibi çeşitli kategoriler doğrultusunda da içerik girebilirsiniz. Bunun dışında yazacak bir şey bulamamak, klasik olarak pek çok blogcunun yaşadığı bir durumdur. Bu durumun bir çözüm yöntemi olarak yan kategorilere yönelebilirsiniz. Mesela blog ana kategori olarak Edebiyat ile iligilidir ancak yazacak bir şey bulamıyorsunuz, bu durumda Edebiyata yakın olan bir diğer an kategori mesela Kültür kategorisinde içerik girebilirsiniz. Bu tamamen sizin ilginiz doğrultusundadır. Eğer hit kazanmak istiyorsanız, kesinlikle Edebiyat konusundan uzak durmanızı öneririm. Bunun yerine mesela youtube üzerinde nasıl ünlü olunur ve benzeri türden içerikler içeren bir blog yapmanız çok daha hit toplamanızı sağlar çünkü son yıllarda bu daha moda. |
bayramaktas
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 48 |
|
iyimakale
Yönetici Konu Sayısı: 193 Mesaj Sayısı: 1057 |
|
bayramaktas
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 48 |
|
r10serdarhan
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 3 |
Merhabalar ;
Tek bir kategori üzerine yayın yapan bir blog sahibi iseniz ve yazıları sürekli siz yazıyor iseniz tıkanmanız gayet normaldir. Burada yapacağınız tek şey, süre içerisinde sitenize gelen organik hitlerin hangi kelime öbekleri üzerinden geliyor ise bunun bir listesi yapıp, bu anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşmaktır. Googleden gelen anahtar kelimelere göre diyelimki 20 anahtar kelime çıkardınız. Bu kelimelere ithafen başlıklarınızı belirleyin. 20 Makale başlığınız hazır durumda. Bu 20 Makaleyi siz değil başka bir yazara yazdıracaksınız... 20 Makaleyi yayınlama süreci içerisinde aynı işlemleri tekrarlayıp yeni 20 anahtar kelime ve buna bağlı 20 Makale başlığı çıkarıp bunlarıda başka farklı bir yazara yazdıracaksınız... Tek bir kategori üzerine içerik üretme sistemini biz bu şekilde aşıyoruz, bazen aynı başlıkları farklı 2 kişiye yazdırıyoruz ve başlıklarını farklılaştırıp yayınlıyoruz... Bir makale yazarı kendi sitesi için başkasına yazdırırmı demeyin, bal gibide yazdırır, üstelik bu işleyiş sayesinde en az 1 yıl içerik sıkıntısı çekmezsiniz. + olarak direk gelen anahtar hitlere eşdeğer makale yazıldığı için diğer sitelere nazaran anahtar kelimenizde ve yan anahtar kelimelerinizde rakiplerinize nazaran daha hızlı yükselmeniz de mümkün. Bu paylaştıklarım öngörü değildir. Tecrübelerim ve bilgim doğrultusunda paylaşıyorum. Faydalı olması dileğiyle, iyi bloglar :)) |
bilginprens
Konu Sayısı: 7 Mesaj Sayısı: 31 |
r10serdarhan Hocam merhaba size bir sorum olacaktı. Hocam ben iyi bir makale yazarı olarak r10.net'e üye olmaya çalışıyorum ama bir türlü olamadım. Yardımda bulunabilir misiniz?
|
r10serdarhan
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 3 |
bilginprens bildiğin üzere davetiye sistemi ile üye olunuyor, bunun dışında birde ücretli üyelikler var... Bunun dışında malesef üye olunamıyor.
Davetiye konusunda henüz kullanabileceğim bir davetiyem yok, bu konuda yardımcı olamam, maddi durumunuz iyi ise ücretli üye olabilirsiniz. |
muhammethanifi
Konu Sayısı: 2 Mesaj Sayısı: 9 |