Kullanılmış İçeriklerin Tekrar Satışı Yasaktır!
Editör2

Konu Sayısı: 1
Kullanılmış İçeriklerin Tekrar Satışı Yasaktır!
5 yıl önce
Merhaba arkadaşlar,

son günlerde çok fazla bu şekilde içerik satılmaya çalışıldığı için bir konu açma gereksinimi duydum.

Daha önce yazmış olduğunuz veya yazdırmış olduğunuz içerikleri sitenizde veya 3.şahış bir kişinin sitesinde kullanılması ve daha sonra silinmesi durumunda bu içerikleri tekrar satamazsınız. 

2.el makale satmak nedir yahu!

Yazı index alıyor, bir zaman sonra yazıyı siliyorsunuz özgünlük testi yapıyorsunuz özgün çıktı hop satayım diyorsunuz yemez bu içerikler ön belleklerde ve çeşitli arşiv sitelerinde kayıtlı.

Özellikle kendini kurnaz sanan bazı kişiler kapanan site yazılarını bu şekilde satmaya çalışıyor. Biz buna izin vermiyoruz, bu şekilde yazı satmaya çalışanı gördüğümde de direk uyarı verip, şikayet ediyorum bilginiz olsun. 

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
kadir

Konu Sayısı: 11
5 yıl önce
Hocam güzel bir konuya değinmişsiniz de keşke sitede şöyle esaslı bir makale özgünlük tarayıcı program da olsaydı. Böyle bir program olacak mı?
İkinci Problem, makale siparişi veren arkadaşlar, bazen yanlışlıkla 2 kez aynı siparişi veriyorlar. Bir tanesi yazılıp teslim ediliyor, diğer öylece kalıyor. Silinmiyor. Bu soruna da el atılırsa güzel olur. 
3. Sorun; çok güncel bir makale yakalayıp hemen yayınlanmasını istiyoruz, ama 24 saat engeli var. O konunun da güncelliği kalmıyor.
Kolay gelsin.
Bu mesaj kadir tarafından 07.07.2019 12:00:00 tarihinde değiştirildi. Sebep:ekleme
mersan4554

5 yıl önce
Bahsettiğiniz konunun en son mağduru benim. Belki beni kastederek yazdınız tam olarak bilmiyorum. Şimdi size Daha önce satmış olduğum makaleyi tekrar siteye nasıl yüklediğimi anlatacağım.

Bilgisayarımda iki adet klasör bulunmaktadır. Bunlar SATILAN MAKALELER ve SATILACAK MAKALELER. 
En son yaptığım güncellemeden dolayı daha önce kullandığım makalelerden bir kaçını satılacaklar klasörüne atmışım. 
https://smallseotools.com/plagiarism-checker/  ve  https://www.plagiarism-checker.me/ sitelerinden yaptığım kopya kontrollerinde daha önce kullandığımı farketmediğim içerikler Yüzde Yüz Benzersiz  çıktı. Yüzde Yüz Benzersiz çıktığı için daha önce bu yazıları sattığımı farketmedim. Çünkü o yazılarda satılacaklar klasöründe durduğu için dikkat etmedim. Şuan satılacaklar klasörümde 12 tane makale var.
Şuan da tek güvendiğim site olan https://www.plagiarism-checker.me/ sitesi beni hayal kırıklığına uğrattı ve uyarı almama sebep oldu.

İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN AMA SATTIĞIM MAKALELERİ TEKRAR SATACAK KADAR NE SAHTEKARIM NE DE ONU DÜŞÜNECEK KADAR İNCE DÜŞÜNCEYE SAHİBİM. TEK AMACIM ÖĞRENCİ OLDUĞUM İÇİN GÜNLÜK İHTİYAÇLARIMI KARŞILAYACAK KADAR KAZANÇ ELDE ETMEK. DAHA FAZLASINDA KESİNLİKLE GÖZÜM YOKTUR.
Bu mesaj mersan4554 tarafından 07.07.2019 12:51:21 tarihinde değiştirildi.
Editör2

5 yıl önce
Sayın mersan4554 olabilir bu gibi durumlar ama sadece size özel açılmadı konu, kimseyi kırmak istemem. Bahsettiğim konu daha kapsamlı bir konu sizin sadece bir içeriğinizde yaşandığı için çok göze batmaz ama eklediği tüm içerikleri bu şekilde olan arkadaşlar var onları da uyardık. Genel bir bilgilendirme yapalım daha sonra ben bilmiyorum olmasın olay istedik. 

Bu açıklamayı yapmanız bile yeterli bizim için, her zaman samimiyetinize güveniyoruz. Daha dikkatli olursanız daha iyi olur.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

Fatih137

Konu Sayısı: 0
5 yıl önce
Biraz farklı bir konu ama ben de şundan bahsetmek istiyorum. Sattığımız bir yazıyı, satın alan kişinin kendi sitesinde altına kendi adını yazıp yayınlaması ne derece doğru!!! Şahsen sağlık, borsa, forex, giyim, teknoloji ve İngilizce yazılarda tamamen özgün yazılar yazıp yayınlıyorum. Ancak geçenlerde iş almak istediğim birisine örnek yazımın başlığını attım, o kişi haklı olarak yazıyı araştırıp bulmuş. Tabiki altında başkasının adı yazıyor. Sonra yazının bana ait olduğunu, anahtar kelimeleri vs, içeren dosyanın orjinal halini paylaştım. O kişi ikna oldu ve işi de verdi sağolsun. Ancak yaşadığım mahcubiyet ve üzüntü??? Emeğe saygı nerede acaba?? Bir keresinde de yazdığım Blog yazıları bir sitede yine farklı farklı isimler altında yayınlandı. Bunda doğru olan nedir?? Yazıyı satın alan kişinin doğrudan kendi adını yazması etik mi?? Bilmiyorsam öğrenmiş olayım:))
snr.expert

5 yıl önce
@fatih137 bahsetmiş olduğunuz konu benim yıllardır başıma gelen bir durum. Ancak bu işin etik olduğu kanısındayım. Sonuçta ücreti karşılığında verilen işlerin tesliminden sonra olay bizden çıkmış oluyor. Bu konuda yazıyı alan kişi hakkında bir yaptırımın olması etik değildir. Tabi bu benim düşüncem site yönetimi bu durum hakkında ne düşünüyor bilmiyorum.
Bu mesaj snr.expert tarafından 07.07.2019 16:09:10 tarihinde değiştirildi.
Fatih137

Konu Sayısı: 0
5 yıl önce
Haklı olabilirsiniz evet. Ancak telif hakkı ile isim hakkı konusunda bir sorun bu bence.. Örneğin bir filmi bir TV kanalı yayınlayabiliyor telif hakkı onun olduğu zaman, ama bildiğim kadarıyla isim yine filmi yapan kişinin oluyor sonuçta! Yazı konusunda da benzer durumlar olmalı bence. Çünkü böyle olunca kendi ismi ile yazıyı yayınlayan birisinin referans olarak site ismiyle birlikte yorum yapması gibi absürt bir durum ortaya çıkabilir:)
mtaskin90

5 yıl önce
hiçbir zaman bir makale yazarı ya da alıcı tek bir yerden makale kontrolü yapmamalı. https://smallseotools.com/plagiarism-checker/ her zaman doğru göstermiyor. bu yüzden özellikle birkaç cümleyi Google'a tırnak işaretleri ile yazdığınız zaman direk görebiliyorsunuz. Örneğin "googleda aranacak cümle" şeklinde gibi. bu şekilde kullanılmış ya da satılmış makaleleri https://smallseotools.com/plagiarism-checker/ 0 özgün çıksa da Google'da görmek mümkün. iyimakale'nin de buna dikkat etmesi çok iyi olmuş, sonuçta mağduriyet oluşması biz diğer yazarları da etkiliyor. çünkü işveren daha sonra temkinli yaklaştığı gibi yazarlara olan güveni de azalıyor. 

@Fatih137 bahsettiğin konu aslında çok etik. Çünkü sen ürün yapıyorsun alıcı ürünü ambalajlayıp kendi adıyle ziyaretçilerine sunuyor. sen ana sağlayıcı olurken o satın aldığı için istediği adı koyabilir. Bu yüzden hiçbir zaman referans sunarken site linkiyle vermeyin. Bu alıcıların gözünde gerçek gibi görünmemesini sağlarken docs.google üzerinden ya da yazdığınız word dosyasının içeriğini SS alarak gönderin daha sağlıklı olur. eğer size ısrarla inanmak istemiyorsa çok fazla yormayın kendiniz. siz o işi değil, o kişi sizi kaybetmiş olacak.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
5 yıl önce
Bu konuya dikkat edelim arkadaşlar... 
Yanıt Yaz