MUSTAN
Konu Sayısı: 8 Mesaj Sayısı: 10 |
Malzemeler:
Hazırlanışı:Derin bir haşlama tenceresinin içerisine su doldurup ocağa koyalım. Su kaynadığında içerisine az tuz ve az sıvı yağ ilave edelim. Bu işlemin ardından lazanya hamurlarını dörderli şekilde suyun içerisine bırakalım. Hamurlar suyun üzerine çıktığında lazanya hamuru pişmiş demektir. Diğer tarafta bir cam kâsenin içerisine soğuk su koyalım ve tencereden aldığımız hamuru bekletmeden soğuk suyun içerisine bırakalım. Bu işlem su böreği hamurunu haşlamak gibidir. Hamurların tamamını bu şekilde haşlayalım ve bir diğer hazırlığa, iç yapımına başlayalım. Yapışmaz özelliği bulunan tencerenin içerisine her iki yağı da koyalım ve kuru soğanı çok küçük doğrayıp, yağın içerisine ilave edelim. Soğanlar kavrulurken yeşil biberi de doğrayıp tencereye dâhil edelim. Domateslerin kabuklarını soyalım ve doğradıktan sonra tencereye ilave edelim. Malzemeler suyunu saldığında kıymayı ilave edelim. Kıymanın rengi değiştiğinde maydanozu doğrayıp harca ilave edelim. Baharatı da ilave edelim ve harç yapımını sonlandıralım. Geniş bir kap içerisine içi koyalım ve soğumasını bekleyelim. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serelim. İlk katı lazanya hamuru ile oluşturup harç ile üzerini örtelim. Bu işlemi hamur ve harç bitene kadar devam ettirelim. Lazanyanın en üst katına kaşarı serpelim ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Lazanyamızın üzerinde bulunan kaşarlar kızardığında pişme işlemi sonlandırılabilir. Fırından çıkardığımız lazanyayı 5 dakika dinlendirdikten sonra servis için dilimleyelim. Lazanya servise hazırdır. Afiyet olsun. |