Lütfen Artık Bu Şekilde Makale Yazmayın!!!
masal9100

Konu Sayısı: 0
8 yıl önce
Semra hanım ama sizde çok yavan yazmışsınız ben olsam o makaleyi oturup okumam orası ayrı, bize okulda tez ödevi verirlerdi, yazmak için yazardım aynen öyle olmuş orası ayrı :)
banu

8 yıl önce
Bir konuyla ilgili google üzerinde o kadar çok farklı başlık var ki benzer cümlelerin çıkması bence çok olağan. Hakim olduğum bir konuda kaynağa bile ihtiyaç duymadan yazdığım cümleleri google üzerinden arattırdığımda bir kaç cümlenin kopya içerik gibi göründüğüne dahi şahit oldum. bazı konular vardır ki insanın fazla fikri olmadığı için çok geniş bir yelpazede yazamaz. Bu nedenle ortaya yavan bir okuma seyri çıkabilir. Yeni yazmaya başlayan kişilerde bazen çok can alıcı cümleler kuramayabilir. Birinin sahtekar olduğunu düşünmek için yazılı tüm yazılarını kontrol etmek gerekir bence. Ayrıca şöyle bir durum var ki bunu makale alıcılarından ziyade makale yazarları anlar. Bir konuyu yazmak için ben bazen bir kaç saatimi veriyorum. ortaya 300 kelimelik bir iş çıkıyor. Sadece kelime sayısına göre para mı alıyorum üstelik komisyondan sadece benden kesiliyor. Lütfen alıcılar birazda bu yönlerden baksın. Ben bu işi az da olsa bütçeme katkı sağlamak için yapıyorum. Emek veriyorum buradaki pek çok yazar gibi. O yüzden bu durumlar bilinerek değerlendirme yapılmalı. Saygılar!
masal9100

8 yıl önce
Banu hanım size hak veriyorum. Aslında genel sorunda burada, makale satın alan kişiler az paraya çok iyi bir yazı almak istiyorlar. Mükemmel bir yazdığım makaleyi şahsen 3 TL yi buraya koymak yerine, yarışmalara ve dergilere gönderiyorum. Keşke burdada fiyatlama yapabileceğimiz ve uzmanların olduğu bir bölüm olsa...
semrakarasoy

8 yıl önce
Valla iyimakale.com yöneticileri cevap verme lüksünde bile bulunmadılar hayırlısı
no_education

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
Semra Hanım'ın yazmış olduğu yazıyı ben de okudum ve bu iş yoğunluğumun arasında üşenmeden ben de bazı paragrafları google'da aradım ve Bayram Bey'in ulaştığı sonuca ulaştım. Bu durumda gerçekten böyle bir yazının siteye herhangi bir getirisi olmuyor. Şahsen bu şekilde bir yazıyı hazırlayıp satmak istemem. Bu konuda Bayram Bey'i haklı buluyorum. Yalnız Semra Hanım'ın bu şekilde direk siteden uzaklaştırılması doğru değil. Sonuçta mantık olarak kurallara uygun ve özgünlük testlerinden geçmiş bir yazıyı sisteme yüklemiş ve bu yazı satılmış. Eğer yazıda, yazanı siteden uzaklaştıracak kadar büyük bir sorun varsa bu noktada site yönetiminin dikkatli davranmamış olduğunu düşünürüm. Böyle bir durumda yazı en baştan sisteme yüklenmemeliydi. Bu durumda yapılabilecek şey bence memnuniyetsizlik olduğundan para iadesi olmalıdır. Bir diğer nokta da yazılar için verilen ücretler bence. 300 kelimelik bir makaleden elimize 2,5 lira gibi komik(küçümsemek için söylemiyorum bunu. Sadece emeğin karşılığı anlamında komik) bir ücret geçiyor. Bu da yazıya gösterilen özeni ne yazık ki olumsuz etkiliyor. Bu nedenle daha kaliteli yazıların ortaya çıkabilmesi için yazı ücretlerinin de artması gerektiğini düşünüyorum. En azından üyelerin derecelendirildiği bir sistem oluşturularak yazdığı makaleler beğenilen yazarlara daha yüksek ücret verilme durumu oluşturulmalıdır. Böylece daha özenli yazan yazarlarımız da mükafatlandırılmış olacaktır. Diğer yazarlar da daha güzel yazılar için teşvik edilmiş olacaktır.

Sonuç olarak bu konuya tekrar dönecek olursak yönetim kendi içinde durumu değerlendirip para iadesini gerçekleştirmeli, Semra Hanım'a üyeliğini geri vererek bir daha bu tarz yazılar yazmaması konusunda uyarıda bulunmalıdır.
semrakarasoy

8 yıl önce
Çok teşekkürler. Mantıklı yaklaşımınız gerçekten iç açıcı bir durum. 
semrakarasoy

8 yıl önce
Tuhaf olan sisteme eklediğim hazır makaleler, üyeliğim iptal edildikten sonra eklenmeye devam etti.
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
8 yıl önce
Her iki taraf da mağdur değildir. Ortada mağdur olan bir taraf ve fikir hırsızlığı yapan bir taraf bulunmaktadır. Sistemimizde tüm loglar mevcuttur. Üyeliğin iptalinden sonra herhangi bir makale eklenmesi mümkün değildir, eklenmiş bir içerik var ise, bireyin fikir hırsızlığı yaptığı fark edilmeden öncesinde eklenmiştir. Fikir hırsızlığı yapmak ve çeşitli isimlerle farklı sahte hesaplar açmak ciddi bir suçtur.

Bizler, hırsızlığın herhangi bir biçimi ile kazanılmış bir kuruşun bile kursağımızdan geçmesine asla müsaade etmediğimiz gibi, bu gibi hırsızlıklar aracılığıyla kazanılmış ve sistemlerimizde kalmış her bakiyeyi düzenli aralıklarla, sokak hayvanlarına gıda satın almak için harcamaktayız. 

Daha önce de bu şekilde hırsızlık yapanlar tarafından, adeta pişkin bir biçimde çok kez şikayet edildik. Tüm sürecin nasıl işlediğinden ve bu gibi hırsızlıklar için ne gibi bir süreç izlememiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Fikir hırsızlığı yapılmasının üzerine herhangi birini, bir yerlere şikayet edeceğini ve zarara uğratacağını ima etmek de tehdit suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Ekleme: Hala pişkin bir biçimde farklı üyeliklerle, hesap açarak, yazarlık başvurusunda bulunmaktasınız. Bu gece tüm makaleleriniz incelenecek, fikir hırsızlığı yapıldığı tespit edilen tüm içeriklerle ilgili dilekçe hazırlanarak, suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu platformda, fikir hırsızlığı yapan kişileri barındırmadığımız gibi sahtecilik, tehdit, fikir hırsızlığı, vb. suçlar için başlatılacak hukuksal süreçler sonlandırılana kadar herhangi bir işlem yapılması da söz konusu değildir.

Eğer bir kişi, kurum veya kuruluşa alalen bu denli ağır hakaretlerde bulunabiliyorsanız, kimse görmez, bilmez düşüncesiyle gizli gizli tekrar sisteme dahil olmaya çalışmamalısınız.

Kendinize saygınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz dileğiyle,

A. Tuğhan Alpaslan
Bu mesaj iyimakale tarafından 05.01.2017 20:15:47 tarihinde değiştirildi.
Vonzarovich

Konu Sayısı: 7
8 yıl önce
Özgünlük kontrolü yazarların google de bulunan benzer kelimeleri kullanabileceğinden dolayı var bence. Sonuçta kendi başına oturup yazan birisi yazısının tamamen özgün olduğunu düşünür. Ama google de özgünlük kontrolünden geçirildiğinde benzer noktalar hatta benzer cümleler bulunabilir. Yazarların bu durumda mağdur edilmemesi ve kendi kendilerine kontrol edebilmesi için sitenin anasayfasına özgünlük kontrolü linki konulduğunu düşünüyorum. Ayrıca iyimakale tarafından onaylanmış olması içeriğin kopya olduğu gerçeğini değiştirmez. İyimakale içeriğin özgün olduğunu garanti ediyor. Özgün olarak yazılmayan yazılar şaşkaza geçtiyse bu konu hakkında kendisini zarar uğratacağından yazar hakkında gerekli işlemi yapabilir.
Olayda bence şöyle bir ayrıntı var bu işte kasıt var mı yoksa yokmu? Bunuda corpusgold nickli arkadaşın eklenmeye devam ediyor dediği makalelerin iyimakale tarafından ayrıntılı incelenmesi sonucu anlayabiliriz. 
Özgün makale yazmayan, kopya içerik hazırlayan yazarların ki onlara yazar denmez burada işi olmaz (sözüm corpusgold'a değil). insanları aldatmaktan, zamanlarını çalmaktan ve İyimakale sitesinin adını kötülemekten başka bir işe yaramaz. 
Son olarak; Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur... 
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
8 yıl önce
Burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı şu,
bu açıklamada Vonzarovich  sizin de sorunuza yanıt vermiş olacağım,

bayramaktas 'ın da belirttiği gibi ve görüntülerde açıkça görüntülü gibi ne smallseo 'da ne de site üzerinde herhangi bir özgünlük problemi çıkmıyor. Bunun nedeni de 3-4 kelimenin bir siteden, diğer tamamlayan kelimelerin de başka bir siteden ekleme yapılması olarak gösteriliyor. 

Eklenen tüm makaleler smallseo üzerinden taratıldıktan sonra kabul ediliyor. Ancak Google üzerinden iyimakale yetkilileri olarak tek tek cümleleri taratma gibi bir durumumuz şuan için söz konusu değil. Bu nedenle de haklı olarak alıcı kişinin daha dikkatli davranması sonucunda böyle bir problem ortaya çıkıyor. 

Bu mesaj mazimdekiler tarafından 05.01.2017 20:18:48 tarihinde değiştirildi.
Yanıt Yaz