Lütfen Artık Bu Şekilde Makale Yazmayın!!!
Alcina

Konu Sayısı: 0
8 yıl önce
Bazı yazar arkadaşlar 100 kelimelik makaleye 80-90 kuruş gibi rakamlar teklif edip iş almaya devam ettikleri sürece burada kendileri de dahil olmak üzere hepimizin emeğini sömürmeyi sürdüreceklerdir. Burası bu konunun yeri değil ama hazır konu buraya dönmüşken ve bir yöneticimiz de altına yanıt göndermişken eklemek istedim. Umarım 100 kelimeye en az 1 TL teklif zorunluluğu yakın zamanda hayata geçirilir ve böylece çok daha verimli bir iş ortamı sağlanabilir.
Bu mesaj Alcina tarafından 30.01.2017 20:00:55 tarihinde değiştirildi.
OzanOnur19

8 yıl önce
Ezgi hanımın dile getirdiği konu ile alakalı dün İyi makale yöneticilerine mağduriyetimizi bildiren bir mesaj attım. İyi makale arayüz ve işleyiş bakımından işini hakkı ile yapan bir site. Ben burda gelirden ziyade sevdiğim konularla alakalı yazmayı sevdiğim için varım. Yazmak istediğim bir konuda teklif vermek istediğimde minimum verilen teklifin 1 tl nin altında olduğunu görüyorum. Mesela minimum 351 kelimelik siparişe 3 tl teklif verilmiş ve bu toplu siparişte değil. Hal böyle olunca rekabet açısından daha düşük teklif vermek zorunda kalabiliyoruz.Prensip olarak ben 100 kelime 1 tl nin altında teklif vermek istemiyorum. Yönetici arkadaşlar yazılımlarında güncelleme yaparak bu sorunu çözeceklerini, 100 kelime 1 tl altında teklifleri sistemin kabul etmeyeceğini söylediler. Düzeltilirse gerçekten hakkaniyetli olan yapılmış olur.
Rabia

Konu Sayısı: 1
8 yıl önce
Bende 100 kelime 1 lira altinda yazdirmak ve yazmak isteyenleri siddetle protesto ediyorum. Siparis verenler..Lutfen emege biraz saygi. Yazar arkadaslar...Lutfen kaleminin hakkini bil ve ona gore teklif ver. Sn iyi makale yoneticim.. Lutfen alt limit koyun ve yazarlari Koruyun..
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
90 kuruşta olur 80 kuruşta olur. 10-20 kelime fazladan yazamayacaksanız yapmayın derim bu işi. Fazlasıyla yapanlar var. Sipariş veren kişi amaçlar ki daha ucuza yazdırsın. 1 TL altı teklif olmayacaksa sipariş vermenin espirisi ne olacak o zaman. Bu şekilde bir değişiklik sitemizden alıcıların uzaklaşmasına neden olur. Kimsenin zoruna gitmesin 100 kelime 80 kuruşta olur 1.20 TL de olur 90 kuruşta 
karamurat

Konu Sayısı: 1
8 yıl önce
Benim gözlemlediğim istatistik sorununu gündeme taşımak isterim. Doğal olarak makale alıcıları için sipariş tamamlama da bir kriter sayılmakta. En çok sipariş tamamlayan istatistik bölümünde sayı sipariş tamamlamak üzerinden değil de tamamlanan makale sayısı üzerinden olmalı ki adaletli olsun. Örneğin tek makalelik günde on sipariş tamamlayan üstte oluyor, tek siparişte 50 makale tamamlayan altta kalıyor. İyimakale yönetiminden bu soruna bir çözüm getirilmesini bekliyorum. Bu istatistik tamamlanan makale sayısına göre düzenlenmeli sipariş miktarına göre değil. Saygılarımla.
SaidThat

Konu Sayısı: 16
8 yıl önce
Murat bey çok haklısın
mazimdekiler

Konu Sayısı: 20
8 yıl önce
Makaleleri onaylayan kişi olarak söylüyorum ki, burada şikayet edenlerin hepsi de fazlasıyla iş alan arkadaşlar. Ki makale alımı yapan kişilerle de zaman zaman konuşma fırsatı bulduğumda paranın önemli olmadığını söyleyen çok kişiyle karşılaşıyorum. Ya da sipariş açmadan önce mesaj gönderdiğimiz de xx teklifi verin diye değerinin üzerinde fiyatları vereceklerini söyleyen alıcılar oluyor.
Aslında atladığınız bir nokta var, bakıyorsunuz ki makale bir başkası tarafından yazılıyor sanıyorsunuz ki en düşük teklif veren kişi aldı işi. Bu tamamen yanlış bir düşünce. Bence bu düşünceden sıyrılmanız gerekiyor.
Çünkü tüm siparişleri sizin verdiğiniz teklifle aynı olsa dahi bir başkasına yazdırabilirler. Bu sistemde yüzlerce arkadaş var çeşitli zamanlarda sürekli sipariş alarak yazan. Ne kadar tekli verirseniz verin, yalnızca size vermek zorunda olduklarını ve düşük fiyatlı talepleri görünce de doğrudan o kişilere verildiğini düşünmeniz bence büyük bir hata. 

Tekrar söylüyorum;
Bu durumda makale alımı yapan kişileri de zor duruma düşürüyorsunuz.
Sadece 0,10 kuruşluk bir fark oluyor makalelerde 1 tl yerine 0,90 kuruş.
Bence bu meseleyi çok büyütüyorsunuz arkadaşlar.

Bu mesaj mazimdekiler tarafından 30.01.2017 18:33:41 tarihinde değiştirildi.
amineesra

8 yıl önce
Bu konu tamamen alıcılarla ilgili. İyi makale dışında firmalara tercüme yapıyorum. Ancak oralara alınmak için pek çok aşamadan geçirildik, ince elemelere tabi tutulduk. Türkçeye ve bildiğimiz yabancı dillere hakimiyetimize dikkat edildi. Burada satın alan kimseler buna dikkat etmiyor. Şu an işlerim yoğun çok ilgilenemiyorum burayla ama gördüğüm maalesef bu belki de yanılıyorumdur. Satın alan arkadaşlar en ucuz teklif verene işi verirse, sitemizin yapacağı pek bir şey kalmıyor, sadece alt limit sınırlaması getirir. İyi makale çok iyi ve profesyonel bir site. Keza site yöneticilerde çok kibar insanlar. Zamanla sistemi ihtiyaçlara bağlı olarak daha iyi oturtacaklarına eminim.
ExhoWing

8 yıl önce
Kesinlikle sipraişlerde ücretin düşürülmesi büyük bir sorun. 3 4 5 kredilik siparişler için konuşmuyorum ancak, 100 Kelimelik ufak siparişlerin 1 TL altında bir ücret ile verilmesi burada dönen piyasayı çok etkiler. Genelde böyle sistemler bundan etkilenir ve 1 TL'lik siparişler doğru düzgün işleyemez olur bir süre sonra. Bunlar bu yönde tahminlerim. Çünkü nasılsa 100 kelime hızlı hızlı yazarım diye o rakamların çok daha düşük ele alınacağına emin olabilirsiniz Bazı forumlarda bu konuda piyasa 50 kuruşa kadar düşmüz ve 100 kelime civarında ki makalalerde hakkıyla iş yapan kimse yazamaz olmuştu. Burasıda o forumlara dönmesin bence. Buna önlem şart.
no_education

Konu Sayısı: 5
8 yıl önce
Mazimdekiler adlı arkadaşımızın aslında bu konuda haklılık payı da var. Ben de çok fazla vaktim kalmadığı için siteden çok fazla sipariş alamıyorum, sadece ilgimi çeken konularla ilgili siparişlere teklif veriyorum. Düzenli olarak yazdığım arkadaşlar benden daha düşük teklifler olmasına rağmen siparişi bana veriyor. İlk zamanlar ben de düşük teklif verenler konusunda sinir oluyordum ancak şu anda kafam rahat çünkü yazımı beğenen arkadaşlar düşük teklife rağbet etmiyor. Tabi ki makale alıcıları da bu konuda daha seçici olmalıdır. En düşük fiyatı verene değil de olumlu yorum alan, makale teslim oranı yüksek olan yazarlara iş vermelidir. Yalnız genel olarak şunu da belirtmeliyim ki gerçekten makale yazma ücretleri şu an çok düşük. Yani 100 kelimesi 1 TL'ye yazmak(yazara kalan burada 0,84 kuruş oluyor) gerçekten üzücü. Ümit ederim ki yakın zamanda makale satın alan arkadaşlar bu konuya daha fazla bütçe ayırır ve yazarlar da bu işten daha memnun edici kazançlar elde ederler.
Yanıt Yaz