oznerdgn
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 14 |
Siparişini tamamladığım bir arkadaş makaleyi alıyor sitesine koyuyor. Sonra profilimde "sana bir şans daha vereceğim, kopya çekme çalış" gibi söylemlerde bulunuyor. Makaleyi açıyorum plagirism checker'da test ediyorum ve bu arkadaşın sitesinde yayınlanmış haliyle dahi % 74 gibi bir özgünlük oranı çıkıyor. Sistemde kopya içerik olarak bölümlere tıklıyorum ve her bir cümlede benim yazdığım ve arkadaşın sitesinde yayınlamış olduğu makale çıkıyor!... İnsanları bazen hiç anlamıyor ya da insanlar anlamadıkları işleri yapıyorlar diye düşünüyorum... Herkese iyi çalışmalar ve kolylıklar dilerim...
|
Senfonick
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 5 |
:) ilginç bir durum. Güzel bir dille açıklarsanız anlayabilir. Başarılı bir yazı yazdıysanız eğer, alıntı yapmış olduğunuzu düşünebilir. Belki de sizden beklentisi düşüktü ve siz onun beklentisi üzerine çıktınız ve doğal olarak acaba alıntı mı yaptı? diye düşünmüş olabilir. Tebrik ederim, bu şekilde düşünüyorsa yaptığınız çalışma başarılı ve kalitelidir. :)
|
oznerdgn
|
Senfonick
|
chapa_ai
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 4 |
Bahsettiğiniz kişi siteye üye olduğu ilk günlerde benimle de benzer bir üslupla konuşmuştu, "sen bi yaz bahalım hele" falan tarzı bir üslubu vardı :). Size yaptığı yorumun silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yazarı satın aldığını zanneden kişilerin varlığı konusunda da size katılıyorum.
|
oznerdgn
Sistemde henüz yeniyim ama gerçekten sanki makale alımı yapan üyeler burjuvazi, yazarlar ise işçi sınıfı gibi bir ayrım hissi var bende... Alıcı ve yazarların bir araya gelmesi bakımından güzel bir platform ama makale alıcılarının çoğunun (ki burada yazarlık profili ön planda olanları tenzih ediyorum) satın aldıkları makalenin iki satırını bir araya getirip yazabilecek nitelikte insanlar olmadığını düşündüğüm için bu tür enteresan durumları yadırgamıyorum!..
|
Senfonick
Ben 3. makalemi yazdım burada ve her zaman söylediğim gibi; akıcılığa, cümle kurumuna, imla kurallarına özen gösteriyorum. Gördüğüm kadarıyla sizde özen gösteriyorsunuz ve bu tür bir durumu yaşamanız çok üzücü. Umarım ben bu gibi bir durumu yaşamam, aksi yönde çok üzülür ve sarsılırım ne yazık ki. Çünkü benim hayatıma ışık tutan bir alan makale yazarlığı. Sizde çok aklınıza takmamaya özen gösterin çünkü, sizin de söylediğiniz gibi çoğu insan cümle bile kuramaz ama eleştiri yapmaya bayılır. :) Kendinizi üzmeye hiç ama hiç değmez, emin olun...
Bu mesaj Senfonick tarafından 09.03.2016 15:44:09 tarihinde değiştirildi. |
oznerdgn
Yok önemsemiyorum ama bu gibi insanların yarın sizin gibi bu işi şevkle yapan insanları da aynı durumda bırakması adına endişe duyuyorum ve bu tür insanların deşifre edilerek yazarlar arasında yardımlaşma sağlanmasını amaçlıyorum. Bu nedenle böyle bir başlık açtım ve çok uzun yıllardır makale yazarlığı yapan biri olarak bu tür hadsiz insanlarla çok karşılaştım ama şükür hiç bir zaman yazmaktan geri durmadım ve aralıksız olarak da çalışmaya devam ediyorum... Ben sadece önemli gördüğüm nokta olan yazar arkadaşlarım adına böyle bir başlık oluşturdum.
|
Senfonick
Başlık için teşekkür ederim çünkü bana çok yardımcı oldu. Başarılı bir yazar her zaman için araştırmayı, bilgi edinmeyi ve bilgi edindikten sonra çalışmaya başlamayı bilmeli. Ben incelemeyi seven biri olarak forumda bu konuya dikkat ettim ve bana çok yardımcı oldunuz emin olun. Size saygısı olmayan insan, ne kadar çok ücret verirse versin çalışma teslim edilmesini hak etmiyor bence. Bende olabildiğince alacağım çalışmaların saygı çerçevesi ve güvenle bitirilmesinden yanayım. Bu sebepten dolayı konunuz bana büyük ölçüde yardımcı oldu. Çok teşekkürler, İyi çalışmalar. :)
|
serdaryilmaz
Konu Sayısı: 10 Mesaj Sayısı: 42 |
Bu sayfayı hayattan bağımsız bir platform olarak görmemek lazım. Nasıl ki hayatımızda karşımıza anlayışlı ya da anlayışsız insanlar çıkıyorsa burada da durum aynıdır. Üstelik burası tamamen sanal bir platform. Son derece anlayışlı, gününde siparişi yetiştirmediğinizde dahi mazaretinizi dinleyerek anlayışlı yaklaşan alıcılar olduğu gibi, 1 dakikalık gecikmeyi kabul etmeyen, yazıyı kullandıktan sonra didik didik hata arayan ve %96 özgünlüğü beğenmeyen alıcılar da var. Ama şundan emin olun ki burada geçirdiğim süre bana şunu gösterdi ki anlayışlı alıcı sayısı diğerlerinden çok daha fazla. Filmi tersine çevirdiğimizde aldığı siparişin hakkını veren, tamemen özgün yazılar yazan ve ekstra sorunlar çıkmadığında zamanında teslimat yapan yazarlar olduğu gibi bunun tersi olan yazar arkadaşlar da var. Bu nedenle olayı alıcı ya da yazar ekseninde değil de insan merkezinde değerlendirelim. Yazar arkadaşımızın yaşadığı soruna sayfa yönetimi kısa sürede çare bulacaktır diye düşünüyorum. Herkese bol kazançlar dilerim..
|