w1nnerpool
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 9 |
Yorum kısmının kaldırılmasına katılmıyorum. Ben makale yazarı seçerken yorumları tek tek inceliyorum. Makale yazarlarının makale yazdıran kişilere yorum yazması mantıklı olabilir. Çift taraflı yorum sistemi yani. Böylece bir yazarda iş yapacağı kişiyi yorumları okuyarak seçmiş olur.
Ayrıca;"1 TL'ye kaliteli makale beklemeyin" zihniyetini anlamıyorum. Kaliteli olacak elbette. 1 TL'ye makale yazamayanlar burada iş yapmasın, yazabilenler iş yapsın düşüncesindeyim. Sonuçta herkes ekmeğinin derdinde. Kaliteli iş yapan daha çok kazanır. Çok şükür şuana kadar kalitesiz bir yazara denk gelmedim. Ama gelirsem de bir daha onunla çalışmam, bana kaliteli yazı veren ile çalışırım. |
argonunfatihi
Konu Sayısı: 3 Mesaj Sayısı: 27 |
Merhaba @humptidumpti. Sistemin nasıl işlediği tam olarak tüm ayrıntılarıyla http://www.iyimakale.com/panel/forum/topic/sistem-nasil-calisir-odemeler-s-s-s/168 burada yazılmıştır. Buyur, sistem hakkında bilgi sahibi ol. Ben de iyi geceler dilerim efendim. Sevgiler...
|
argonunfatihi
Yalnızca 1 makale satın alıp "Çok şükür şuana kadar kalitesiz bir yazara denk gelmedim." cümlesini kurmak ne kadar basit olsa gerek. 1 TL'ye profesyonel makale beklentisini anlayabiliyorum. Bu yüzden 1 TL üzerinde kazandıracak makaleler yazarım. Hiçbir zaman sipariş üzerine iş yapmam, kazanmak ön planda olmayan şeydir benim için. Hobi, canım isterse yazarım, canım istemezse yazmam. Aylar sonra girer, makale yazarım. Sigara paramı bu siteden kazanacak olsaydım, kaliteden vazgeçip sürekliliğe yönelirdim. Çok şükür şu ana kadar kalitesiz bir alıcıya denk gelmedim. Saygılarla...
|
w1nnerpool
@argonunfatihi
Yanlışınız var, profilime girince gözüküyor mu bilmiyorum ancak 4 adet tamamlanan siparişim var. 3 adette durumu anlaşıldı olan siparişi ve 1 adette hazır makale almışlığım var. Yani şuana kadar toplam deneyimim 8. Yeni üye oldum. Yakında yüzlerce siparişim olacak diye umuyorum. Yazarları test ediyorum ve herkese birer tane yazdırıyorum. Şuana kadar da hiç kötü yazana denk gelmedim. Platformu yapanlara da sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kadar kaliteli yazarı bir arada topladıkları için. Umarım hep böyle devam eder. |
argonunfatihi
|
humptidumpti
Konu Sayısı: 0 Mesaj Sayısı: 2 |
"Merhaba ... Hanım.. Yani ben yorulmanızı da istemiyorum ama sabah mesai başlayana kadar 350 kelimelik ekteki anahtar kelimeleri kullanarak 18 makale yazabilir misiniz acaba?"
bu saatte mail kutunuza böyle bir mail düşmediği için şükretmelisiniz bence. sistemi anladım bilgilendirmeniz için teşekkür ederim |
w1nnerpool
@humptidumpti bu durumdan neden şikayet ediyorsunuz ki? Yazabilirseniz yazarım dersiniz, yazamazsanız da yazamam dersiniz. O kişi de bunu size yazdıramayacağını idrak edip işi birden fazla kişiye paylaştırır ve ihtiyacını karşılar.
|
oznerdgn
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 14 |
Bu sistemin kuralları dahilinde belirlenen 100 kelime 1 TL ise ve bu sisteme dahil olduğumuza göre tabi ki kimseye kalite beklemeyin gibi bir tavır gösteremeyiz. Açıkçası ben siparişle makale yazıyorum ve sisteme hazır makalelerde ekliyorum. Burada yazar ve alıcılar farklı düşüncelere sahip olabilirler ya da farklı çalışma stilleri de olabilir. Benim sıkıntım emek emek yazdığımız makalelere haddinden fazla yapılan olumsuz yorumlar. Örneğin özgünlüğü yüzde 96 olan bir makaleye kalkıp kopya içerik denmesi gibi. Alıcı bu durumu herkese açık ve diğer kullanıcıların görebileceği şekilde yazar profilinde dile getirebiliyor. Bu durumda yazarların verdiği emeklerin boşa gitmesi anlamına geliyor bir anlamda. Yorum mutlaka olmalıdır. Bunu daha öncede belirttim. Fakat yorum yapma hakkı karşılıklı olmadığı sürece burada bir adaletsizlik olduğu gerçeği de kaçınılmaz bir sonuç. Sonuçta muhakkak herkes nasibi ne ise onu bulur ya da nasibi gelir onu bulur. Ben bu olayı bütün gün farklı siparişleri tamamlamak üzere bilgisayar başında oturduktan sonra, bahse konu yazarın siparişini bu gece gönderir misin ricası ile kendisini mağdur etmemek adına emek emek yazarken, o dakikalarda aynı yazarın başka bir siparişine yazdığım makaleye çamur atması sonucu dile getirmek istedim. Yani ben yazar olarak üstüme düşeni fazlasıyla yapıyorken ve o an yazmış olduğum siparişin teslim süresine daha 2 gün varken insiyatif kullanıp ve kendi zamanımdan çalıp alıcının isteğiyle makaleleri vaktinden önce teslim için çalışıp bu arada yüzde 92 çıkan makale özgünlüğünü yüzde 100'e tamamlama çabasındayken, alıcının başka bir siparişine yazdığım ve kesinlikle kopya olmayan ki kendi sitesinde yayınlanmış haliyle dahi yüzde 80 özgün çıkan makaleme çamur atması oldukça üzücü bir durumdu. Kısa sürede bu tarz bir kaç olayı yaşayınca dile getirmek gerekliliği oluştu. Ama bu dile getirme yazar alıcı ayırımı yapmak adına değil, daha çok yazar ve alıcıları bir araya getirmek ve eşit normlara kavuşturabilmek adınaydı. Sonuç olarak elbette bu sisteme dahil olan kişiler arasında bir alışveriş var. Fakat bu alışverişi ticari bir meta yerine bir dayanışma sistemi olarak algılamak ve uygulamak kişiler arasında ki sorunların giderilmesi, motivasyonun kaybolmaması ve sürekli kaliteli içeriklerin ortaya çıkmasını sağlar diye düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim...
|
w1nnerpool
bazen özgünlük sorgulamalarında hata olabiliyor. örneğin metin tırnak içinde yazıldıysa http://smallseotools.com/plagiarism-checker/ üzerinden kontrol yapıldığında özgün değil diyor. smallseotools, tırnak içinde yazılan makaleyi kopya olarak gösteriyor.
|
karamurat
Konu Sayısı: 1 Mesaj Sayısı: 41 |
Yazılan yazının kalitesiz olma gibi bir durumu olmamalı diye düşünüyorum. Özgünlük için de, sadece bir defa tırnak içinde alıntı kullanmak, makalenin uzunluğuyla alıntının uzunluğu arasında değişen bir özgünlük oranı düşürmekte. Yüz kelimelik bir makalede 20 kelimelik bir alıntı kullanmak yazar için olumlu değil bence. Bu da tartışılır gerçi, bazen kullanmak durumunda kalabiliyor yazar. Ücret konusu da, evet 1 lira bence düşük ancak böyle bir platformda kaliteli bir hizmet sunuluyor bizlere. Yazarak para kazanmak, sanırım Orhan Pamuk kitaplarında yazar tanıtım kısmında geçiyordu;yazmayı kendisine iş olarak edindi diye. Yazmak bir sevdadır, kimse bir lira için yazmıyor sanırım. Ağır yorumlara karşıyım. Ama yorum da gerekli. Karşılıklı yorum ya da cevap hakkı da tartışmalara yol açabilir ki bu durumda böylesine bir platformda hoş olmaz. Komisyon ücretinin yazar ve alıcı arasında paylaştırılması uygun bir seçim olabilir. İyi Makale editörleri burada yazılanları okuyup değerlendirecektir diye düşünüyorum. Bu arada makale alıcılarına ve yazar arkadaşlara selamlar, kolaylıklar dilerim herkese.
|