Makale Fiyatları
MjBolubeyi

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Ben banner olarak destek verebilirim :) 
sedefhira

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
İki hafta fikri güzel,bence alıcılar daha çok yazar tanıma şansı elde eder. 
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Öncelikle, söylediklerimin yanlış anlaşılmamasını rica ediyor ve umuyorum.
Geçen hafta bir platformda, site sahipleri makale alabilecekleri yerleri konuşuyorlardı.
Yapılan bir yorumda, iyimakale sitesini kullandığını; ancak son 3-4 seferdir almış olduğu makalelerin istediği gibi çıkmadığı için alımı bıraktığını, sistemin aslında çok güzel olduğunu belirtmişti.
Bu nedenle, fiyatları düşürmek yerine yazarlar yazılarını daha özenli yazsa, hatta gerekirse editörler yalnızca özgünlük( tam olarak nelerin kontrol edildiğini bilmiyorum ama) kontrol etmese de, yeterli bulunmayan yazılar onaylanmasa nasıl olur?
Gerçekten yazıları beğenen bir alıcı için fiyatlar makul zaten.

mucahit_g

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
her yazar çok kaliteli, 10 numara, eksiksiz yazacak diye beklenemez ama. yazarların bilgileri, referansları, makale alıcılarının yorumları görüntülenebiliyor. makale alacak kişiler bunları da göz önünde bulundurabilir. ya da benim gibi yeni üye olmuş, bilgilerinde referans bulunmayan yazarlardan iletişime geçerek referans yazısı isteyebilir veya referans yazısının belirleyici olmayacağı düşünülüyorsa ücreti mukabilinde yalnızca 1 yazı alınarak kalite belirlenebilir. 1-2 yazar beklentiyi karşılayamadı diye bütün yazarlar hakkında genel kanı oluşturmaları kendi hataları diye düşünüyorum. saygılar..
moon22

10 yıl önce
Dediğiniz gibi çok doğru bir düşünce olmayabilir mücahit bey, size hak vermiyor değilim ama biraz da yapılanın doğru ya da yanlış olmasından çok sonuçları önemli diye düşünüyorum. Elbette ki, buradan düzenli yazı alan arkadaşlar da deneme yanılma yolu ile doğruyu bulmuşlardır.
Yine de, bir dönem ciddi anlamda çok hareketliydi site. Şu an kendi adıma zaman sıkıntısı yaşıyorum ve buradan teklif verme şansım yok; ancak iyimakelenin hareketli hali çok güzeldi.
bsahiner

Konu Sayısı: 12
10 yıl önce
Hilal Hanım çok haklısınız. Ben özgünlük kontrolu yanında, yazıları tek tek okuyorum ve düşündüğünüz anlamda geri çevirdiğim makaleler de oluyor.
Ancak beğenilme konusu çok sübjektif. Herkesin tatmin düzeyi çok farklı. Bir alıcı için güzel olan bir makale bir başka alıcı için çok sıradan olabiliyor.
Bu arada eskiden yazar arkadaşlar doğrudan siteye üye oluyorlardı. Şimdi bir ön değerlendirmeden geçerek yazar olabiliyorlar.
Ayrıca üstüste kötü yorum alan yazarlar siteden uzaklaştırılıyor.
Bu nedenle daha farklı ne yapılabilir, biraz daha üzerinde düşünelim.
Uyarılarınız için teşekkürler,
mucahit_g

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
tabi buraların eskilerinden olarak benden daha tecrübelisinizdir. benim de itirazım sizin düşüncelerinize değil zaten. ben bahsettiğiniz alıcıların düşüncelerine itiraz ettim.sonuç odaklı düşünürsek haklısınız. bu konuda bir şeyler planlanıp uygulanmalı.
moon22

10 yıl önce
Birol Bey, öncelikle söylediklerimi yanlış anlamadığınız için teşekkür ederim.
Açıkçası bilmiyordum bu kadar ayrıntılı bir incelemeden geçirildiğini.
Belki de alıcılara burada söz düşüyor.
Kaliteli bir yazıda genel olarak ne bekliyorlar?
Şahsi düşüncem; örneğin 2 alt başlık zorunluluğu getirilebilir. 
Bunun gibi bazı kıstaslar, belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.
Mücahit Bey, aynı düşüncedeyiz. :)

Mlkmhmt

Konu Sayısı: 4
10 yıl önce
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Düşüncelerime kimsenin olumlu yada olumsuz cevap vermesini istemiyorum. Yazar haklarını korumalı 50 kuruşa yazanlarda bunun kötü bir durum olduğunu yazdıkça anlayacaklardır. Herkes burada para kazanmanın peşinde. Ben kaliteli yazılar için bile bazen normal fiyatı düşük buluyorum. Birde %20 indirim bunun üzerine birde 1 aylık deniliyor. Zaten doğru düzgün kazanamıyoruz. Hiç mi kazanmayalım? Alıcılara yönelik bir çalışma olacağını düşünüyorum. 1 haftalık % 20lik kesintilerde kimsenin yazı yazacağını düşünmüyorum. Yinede yapılırsa birşey diyemem. Bunlar kendi düşüncelerim, bana göre böyle. Katılan katılmayan herkese teşekkürler.
missaydemir

Konu Sayısı: 31
10 yıl önce
Bir alıcı olarak konuya yorum yapmak istedim.

Makale fiyatlarının pahalı olduğunu düşünmüyorum ama pahalı olduğunu düşünen alıcılar elbette vardır. Hareketliliğin azalmasındaki en büyük neden insanların bir süre sonra yazarlarla anlaşarak çalışmaya devam etmesidir. Bende şu an için burdan iki yazar ile bu şekilde çalışıyorum ve buraya sadece farklı veya çok kaliteli birşeyler var mı acaba diye giriyorum.  Bu tarz yazılar bulunca alıyorum. Yani dışarıda hareketlilik devam ediyor!

İkinci neden olarak ise moon22'ye katılıyorum.  Burdan aldığım birkaç yazının kalitesi düşük çıktı ancak bundan da önemlisi hazır makaleler arasında gezildiğinde özensiz başlıkların bile sayısının oldukça fazla olduğu görülebilir. E haliyle yazının tamamı pek ümit verici olmuyor. Aldığım yazılarda öyle yüzde yüz dil bilgisi kurallarına dikkat etmesem de sunum ve düzen birçok alıcı için daha önemlidir diye düşünüyorum.

Burda çok kaliteli yazarlar var ancak çoğunluğu dışardan çalışmalara da devem ettiği için buraya ekledikleri kaliteli yazıların sayısı her geçen gün düşüyor. İlk üye olduğunda günde iki yazı ekliyorsa artık haftada iki ekliyor.

Birkaç öneri sunacak olursam:
  • Bonus sistemi olmalı, bunu pek kullanan olmayabilir ama en azından teşvik edici bir özellik.
  • Yazarların profilleri geliştirilmeli, kendilerine ait bazı bilgileri girmeleri zorunlu olmalı.
  • Referans sistemi düzenlenmeli. Özellikle sonradan katılan yazarlara referans eklemeleri şiddetle önerilmeli.
  • Düz yazıların hiçbiri onaylanmamalı, yazılarda kalın, italik kullanımı zorunlu olmalı.
  • Makale Etiketleri, Makale Açıklaması alanlarını özensiz dolduran yazarlar uyarılmalı.
  • Makale alım sayfasında Makale Özellikleri diye bir alan olursa çok güzel olur. Burda makale alt başlıklara sahip mi, maddelendirme var mı gibi makaleyi güzelleştiren özelliklerin olup olmadığı belirtilebilir.
  • Satılan makaleler arşivi olmalı ancak bu arşiv google indexine kapatılmalı ve sadece başlıklarlı listelenmeli. Böylece yazarlar neler satılıyor görebilir ve bu yönde yazılar yazabilir. Bir nevi etkinlik arşivi diyebiliriz. Yazar, Alıcı, Başlık, Tarih başlıklarının olduğu bir tablo.
Sistemin kendini eleştirmesi ve daha iyi şeyler yapmaya çalışması son derece güzel, bu yüzden yönetim ve yazarları tebrik ediyorum.
Yanıt Yaz