Makale Fiyatları Düşürülecektir
kader

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Fiyat düşsün sorun o değil, biz her zaman yönetimin aldığı kararlara saygılıyız ve sistemi de her zaman destekleriz ama ortada fiyattan başka sorunlar da var ve bunların çözümü gerekiyor. 
blacklord

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
İstişare etmek her zaman başarıya götürür,fiyatlar dışında sorunlar varsa lütfen onuda dile getirin tartışılsın,çözüme kavuşssun
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Arkadaşlar, bence yöneticilerimiz kararını vermiş diye çekilmeyelim. Gerçekten de iyimakale yöneticileri bizimle ve site ile çok ilgililer. Bir mesaj attığınızda 2-3 gün sonra dahi olsa geri dönüş yapılıyor. Bence makale alan ve satan herkes düşüncelerine açıkça belli etsin. Buradan birçoğumuz az veya çok para kazanıyoruz. Sitenin durumu da hepimizi yakından ilgilendiriyor. Bu sebeple buradaki çoğunluğun görüşünü yöneticilerimiz dikkate alacaklardır. Ayrıca makale fiyatlarının düşmesi, "site dışı işi" azalta da bilir arttıra da bilir...   
iyimakale
Yönetici

Konu Sayısı: 193
10 yıl önce
arkadaşlar siz görüşlerinizi bildirin, bu sitede her zaman öncelikli olarak üyelerin taleplerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. kimi zaman hemen yapabiliyoruz, kimi zaman geç oluyor ama illa ki yapmaya çalışıyoruz.
missaydemir

Konu Sayısı: 31
10 yıl önce
Bir makale alıcısı ve bu sistemin daha kaliteli olmasını isteyen biri olarak bir iki şey söylemek istiyorum.

Öncelikle yazarları da alıcıları da tek tip olarak düşünüp ona göre karar vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çok iyi yazarlar burda en çok kaybeden diyebiliriz. 

Her yazı, her yazar, her alıcı aynı değildir ve bu yüzden fiyatlandırmayı bir standarta bağlamak bence değiştirilmesi gereken bir uygulama.

Ortalama 100 kelimelik her makale aynı kalitede değildir ve bence aynı fiyata satılmamalı. Yazarlar hiç kusura bakmasın ama 50 kuruş verilmeyecek yazılar var. Bu yüzden yapılabilecekse önerim kelime sayısına göre bir tavan ve taban fiyat belirlenmeli ve makale onaylanırken bazı kriterlere göre fiyatının son halini alması. 100 kelimelik bir makaleyi örnek alacak olursak;

Taban fiyat 50 kuruş
  1. Güzel bir resim seçilmiş ise +10 kuruş
  2. Makale açıklaması düzgün girilmiş ise +10 kuruş
  3. Etiketler düzgün girilmiş ise +10 kuruş
  4. Paragraflar düzgün ise +10 kuruş
  5. Önemli yerler ve anahtar kelimelere stil (kalın italik maddelendirme) verilmiş ise +30 kuruş
  6. Ara başlıklar kullanılmış ise +10 kuruş
Toplamda genel kriterlere uygun olan (ki olması gereken bence bu) bir makale 1.30 TL fiyata satışa çıkar. Bu maddelere ekstralar ekleyerek hakkı olan makaleleri bu fiyattan daha yukarıya satmakta mümkündür.

Hazır makalelerde bir yazı gördüğümde "hadi bakalım ne çıkarsa bahtıma" demek yerine en azından yukarıdaki özelliklerden hangilerine sahip bilmek isterim. Ayrıca bu tarz, yazarların emeğini sömürmeyi düşünen ucuz alıcıların en azından kaliteli yazarları sömürmesine engel olacaktır. Aynı zamanda sipariş verirken de bu yukarıdakilerden hangilerini istediğimi seçersem ona göre fiyat vermek yazarlar için daha iyi olacaktır.

Son olarak yazarlara şunu söylemek isterim: Sunum önemlidir ve emeğinizin hakkını bizden beklemenizin yanında emeğinize hakkını ona özen göstererek vermeniz gerekiyor. Bu mesaj tek paragraf, dümdüz bir yazı da olabilirdi. Ben nasıl bu mesaja özen göstererek yazıyorsam sizlerde yazılarınıza özen gösterin, süsleyin ve sunuma önem verin. 

Herkese bol kazançlar.

Bu mesaj missaydemir tarafından 12.10.2014 02:12:49 tarihinde değiştirildi.
nbaperest

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
missaydemire sonuna kadar katılıyorum. Kaliteli yazılar çöp olup gidiyor. missaydemirin bahsettiği gibi bir sistem değişikliği fiyatların düşürülmesinden çok daha iyi olacaktır.
dbul

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Bu tarz bir ücret düşüklüğü yazarları demotive edebilir.

İyimakale çok güzel bir projedir. Geçici olarak piyasanın genel durumundan etkilenmesi ilk aylarında doğal karşılanmalı. Yurtdışında benzer projelerin genellikle affiliate yöntemi ile bilinirliklerini arttırdıklarını gözlemledim. Belki böyle bir sistem planlanabilir.
Bu mesaj dbul tarafından 12.10.2014 12:27:18 tarihinde değiştirildi.
kalemsilgi

Konu Sayısı: 6
10 yıl önce
Bence bir de şöyle bir sorun var. Yöneticimiz tarafından bu konu açılalı neredeyse 24 saat olacak. Ancak konu hakkında fikrini beyan eden, farklı çözümler üreten, makale alıcı ve satıcı sayısı toplamda 10'u geçmiyor. Nerede bu insanlar, niçin fikirlerini beyan etmiyorlar?
moon22

Konu Sayısı: 5
10 yıl önce
Merhabalar.
Bence de fiyatlar düşürülmemeli.
Ben, aradaki 1-2 TL'den çok, siteye ucuz iş mantığının yerleştirilmemesi amacı ile bu şekilde düşünüyorum.
Her ne kadar, fiyatlar düştüğü için, kimi alıcılar siteyi tercih edecek olsa da, özellikle son zamanlarda ucuz işlerden çok şikayet eden de var.
Uygun fiyatlar ile çalışmaya başlayıp, ardından aradıkları kaliteyi bulamadıklarını söyleyen çok alıcı var.
Bu da ucuz iş=kalitesiz iş düşüncesini kişilerin bilincine yerleştiriyor.
Son zamanlarda fazla aktif olamasam da, iyi makale hem çok güzel işler yaptığım hem de çok güzel insanlar ile tanışma fırsatı bulduğum bir yer.
En iyi yere gelmesini isterim.
alperen0860

Konu Sayısı: 0
10 yıl önce
Şahsi görüşüm piyasa durgunluktan kurtulacaksa fiyatlar düşürülmeli.
Yanıt Yaz