Makale Fiyatları Düşürülecektir
pelinsu

Konu Sayısı: 12
10 yıl önce
Makale piyasasındaki durgunluğun sebebinin fiyatlar olduğunu sanmıyorum.
hayalss

Konu Sayısı: 11
10 yıl önce
Sitedeki makalelerin daha hızlı satılmasının tek yolu fiyatlar değil.Sitenin alıcılar tarafından daha fazla bilinmesini sağlamanın üzerinde durulması gerektiği düşünüyorum.
blacklord

Konu Sayısı: 2
10 yıl önce
buraya yorum yapanların çoğu artık aktif olmadıklarını söylüyorlar ,nedenini belirteyim siteye giriş yapıyorlar,makaleleri satılmamış ve hareketsizlik var demoralize oluyorlar ,artık siteye eskisi gibi girmek istemiyorlar aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz kanısındayım, 0.1 kuruş fazla kazanacam diye istikrarı sağlamayı göz ardı ediyorlar.Az kazanayım sürekli kazanayım.Süreklilik olunca da hem daha çok motive olunup,daha iyi işler çıkacaktır.Bu dünya borsalarında bile böyledir örneğin FED de alım gücü azalınca müdahele edilir.
yasmin86

Konu Sayısı: 3
10 yıl önce
blacklord çok doğru demişsin aza kanaat getirmeyen çoğu hiç bulamaz diye. Doğru ancak fiyat düşüklüğünün bir işe yaramayacağını düşünüyoruz. Evet ben eskisi kadar aktif değilim ama bunun nedeni makalelerimin satışının olmaması değil, zaten makale eklemeye zamanım bile olmuyor. Sitede aktif olmamamın nedeni kendi düzeni kurmam ve makale alım satım siteleri dışında özel şirketler ile çalışmaya başlamam. Durgunluk fiyat ile aşılacak olsa eminim herkes ister bunu ama durgunlukla aşılmayacak. Sitemizin kalitesini düşürecek değil yükseltecek uygulamalar yapılmalı.
gosuhasu

Konu Sayısı: 14
10 yıl önce
Ben bunu her zaman tekrarladım ve hala tekrarlamaya da devam edeceğim. Ne yazık ki site sahiplerinin %60'lık kısmı 100 kelime için istediği fiyat 1 TL'dir. 1.2 dediğinde bile kabul etmemektedirler. Çünkü bu kişiler bir gün içerisinde 100-200 makale alabilmektedir. Yani 20 TL gibi gözüken fark aya vurulduğunda 200-400 arasında bir tutar olmaktadır. Yani o 20 kuruşluk fark 200-400 TL arasında daha az kazanmak demektir. Fakat bu insanlar yazıların kaliteli olduğunu gördüğünde makaleye gerekirse 1.5-2 TL vermeyi bile göze almaktadırlar. Fiyatların düşürülmesinden kasıt halihazırda alışveriş yapan makale alıcılarının daha rahat makaleleri alması değildir. Yeni gelecek olan makale alıcılarının bir şekilde cebine hitap etmektir. Örneğin makale alıcısı geliyor, bakıyor 1.2 TL alıyor bir tane bakıyor kötü çıktı. Yok buradan daha alışveriş yapılmaz deyip, bırakıyor.  

Şuan yapılması gereken fiyatların belli bir süreliğine düşürülüp, belli bir makale alıcısı potansiyelini yakalayıp, gelen makale alıcılarının da sitedeki kaliteli yazarları öğrenmesini sağlayıp, fiyatları tekrar yükseltmektir. Bu durumda fiyatlar yükselse de sorun olmayacaktır. çünkü makale alıcısı yazısını kimden alması gerektiğini bilecektir ve 20 kuruş 50 kuruş gibi rakamlara da hiç mi hiç takılmayacaktır. Kısacası belli bir süreliğine fedakarlık gösterilmesi bana göre durumun bir sonuca bağlanmasında etkili olacaktır.
Bu mesaj gosuhasu tarafından 13.10.2014 09:51:58 tarihinde değiştirildi.
yasmin86

10 yıl önce
 Bakın siz de ne güzel söylemişsiniz, makale kötü çıktığında diye. Makalelerin kötü çıkmasını engelleyecek düzenlemeler yapılsa, daha sıkı denetim ile makaleler onaydan geçse bence daha güzel ve mantıklı olacak. Çok vakit alan zor bir istek belki ama bu sitenin kalitesinin yükselmesi ve yine eskisi gibi faaliyette olmasını sağlayacak. Kaç alıcıdan aynı sözü duydum, 'Çok kötü makaleler var, o nedenle bir daha çalışmak istemiyorum' diye ama hiç ücretten söz eden olmadı. Önce makale kalitesi sonra ücret bence. 
 Neyse bu konuda çok konuştum sanırım, artık susayım, herkese iyi çalışmalar arkadaşlar...

kbra

10 yıl önce
    İyi Makale yöneticilerinin buraya bu konuyu bir fikir, düşünce olarak yazıp bizden görüşlerimizi istemeleri çok düşünceli bir davranış. Makale fiyatları düşürülmüştür diyerek sadece duyuruda alabilirdik. Bu açıdan yönetici ekibini tebrik ediyorum. Ancak, madem fikrimiz soruldu iki yönünü de düşünmek lazım. Kendi üzerimden örnek verirsem, henüz az zamandan beri burada yazıyorum ve emeğimin karşılığını aldığım için devam ediyorum. Alıcılar belki yazılardan memnun kalmıyor, belki siteyi henüz tanımıyorlar, belki de fiyatlar yüksek geliyor bunu bilemem. Sadece tek yönden bakmamak gerekir. Diyelimki fiyatlar yüksek diye alıcılar vazgeçiyorlar buradan yazı almaktan. Fiyatlar düşürüldü, 1 ay sonra sitenin durgunluğu geçti, tekrar yükseltildiğinde durgunluk yine başlamaz mı? Bu durgunluğun sebebi fiyatlar mı, kalitesiz yazılar mı yoksa site yada yazarı tanımamak mı? Nedenini bulmak için alıcılardan da yorum almalı.
  Sorun yazarın ve yazılarının kalitesini bilmekse, çözüm olarak mesela, her alınan yazı karşılığında mutlaka yorum yapılmalı, yeni alıcılara fikir verecek iyi yada kötü düşünceler söylenmeli. Hatta zorunlu olmalı. Buna vakti olmayan alıcılar içinse, (çünkü bazı alıcılar bir günde çok fazla sayıda yazı alabiliyorlar) yazara ait tek soruluk anket(iyi, kötü, idare eder vb.) gibi yada başka bir öneri varsa o çeşit bir uygulama yapılabilir. Böylece yazarlar baştan savma yada özensiz yazmak yerine daha dikkat ederler ön plana çıkmak için. Yazarlar arasındaki bu rekabet bile siteye canlılık getirebilir. 
    Fiyatların düşmesi belki bize sürümden kazandıracaksa da, benim çok özenerek yazdığım bir yazı da, başkasının bir saatini almayan yazıda yine aynı fiyata gidecek ve alıcılar yine şansıma ne gelirse gibi görüp yazısı kötü geldiğinde siteden yine kopacaktır. Yani bence fiyatlar yerine yazarlar ve yazılar hakkında değişikliğe gidilmeli.
   Sitenin tanınması için de farklı planlar geliştirilmeli ki daha çok alıcı ve yazar siteyi tanısın, site canlansın. Ben bu siteyi bir blogta, blogun sahibinin yazısında tavsiye olarak görüp gelmiştim. Herkes farklı yollardan tanıyarak geliyor, bu yolları bulmalı ve daha çok insan çekilmeli siteye diye düşünüyorum.
    Umarım biraz da olsa fikir alışverişimize katkı sağlayabilmişimdir. Bu uzun görüşümün sonunda, umarım kafanızda yeni fikirler oluşur ve bizimle paylaşırsınız. İyi çalışmalar :):)
kbra

10 yıl önce
Sanırım görüşlerimiz yasmin86 ile aynı yönde. Daha bizim gibi düşünen yazarlarda az değildir. Bence herkes bir öneride bulunmalı ama bu öneriler ücret olarak değilde yazar ve yazı kalitesi yönünden düşünülmeli. Çünkü çok az bir fiyat düşüşü ile alıcılar yine kalitesiz yazılar almaya devam etmek istemeyeceklerdir. Sitenin kalitesini artıracak yöntem bence yazar kalitesini artırmaktan geçiyor.
Yazarız12

10 yıl önce
Bende Yasmin hanımın görüşlerine katılıyorum.Durgunluğun sebebi ücretler değil,durgunluğun sebebi kalitesiz makaleler. 
Son zamanlarda kalitesiz makalelerin eklenmesi ve satılmasıyla ilgili artış oldu o yüzden durgunluk başladı diye düşünüyorum.
Bu durumdan dolayı kalitesiz makalelerin eklenmemesi,engellenmesi açısından düzenlemeler,yenilikler yapılırsa daha iyi olur.
Bu zamana kadar çalıştığım alıcıların hiç birisi makalelerin ücretlerinin yüksek olduğundan bahsetmedi,10-20 kuruşa takılmadı hatta makalenin kelime değerinden fazla teklif edenlerde oldu.
Makale ücretlerini düşürmek siteye gerçek alıcıları çekmez tam tersine ucuza makale almak isteyen küçük blog sahiplerini,ciddiyetsiz kişileri çeker ve bu durumdan dolayı sitedeki yazar sayısı azalabilir.Çünkü kaliteli bir makale yazmak uzun süreler uğraşıyoruz.
Yanıt Yaz